A Kádár-rendszer falanszter volt?
Szerintem falanszter volt.
Falanszter jelentése: Az egyéniséget elnyomó elgépiesedett társadalom.
54%-os, te vagy nagyon tudatlan vagy, vagy direkt provokálsz.
Én nem azt kérdeztem, hogy a mostani rendszer mi, vagy, hogy akkor jobb volt...de mindegy.
Köszönöm a válaszokat.
"Jó persze, akkor volt az a kommunista süketség, de a hétköznapi emberek életét alig befolyásolta."
Bah. Ekkora baromságot. Ha valaki akkoriban táppénzre ment, és lement a boltba egy kiló kenyérért, a szomszéd már nyomta fel, hogy nem is beteg, kint mászkál az utcán. Milyen jó is volt...
"Ha valaki akkoriban táppénzre ment, és lement a boltba egy kiló kenyérért, a szomszéd már nyomta fel, hogy nem is beteg, kint mászkál az utcán. Milyen jó is volt..."
Nem tudom, hogy melyik településen éltél a Kádár rendszerben, de ahol én laktam, ott nem volt ilyen. És ha volt is, akkor most mi megy? Ugyanaz az Adóhivatallal.
Igen ! A Kádár rendszer falanszter volt!
Nem lehetett kitörnie az egyénnek, mert még cipelnie kellett a nagy vízfejet is.
DE !!!!!
Nem fostam attól , hogy mikor rúg ki egy köcsög az állásomból, ha éppen úgy akarja, vagy helyet csinál másnak!
Egy nap alatt találtam új munkahelyet magamnak.
A cégeket nem eladták, hanem működtették !!!!!
A vállalatoknak voltak:
-lakásépítési programjai,
-sportpályái,
-üdülői,
-óvodái,
-bölcsödéi,
-szakmunkás képzései,
-lehetőségek felsőfokú továbbképzésre,
-rengeteg kulturális, sport és más szakköröket támogattak
ÉS EZEKNEK IGÉNYBEVÉTELÉHEZ NEM KELLETT PÁRTTAGNAK LENNEM !!!!!
Az országban rend volt,
-mert nem tétova, csak bírságoláshoz értő rendőrök felügyeltek ránk
-nem kellett beszarnom, hogy van-e a gyereknél kábítószer,
-nem kellett beszarni, hogy a gyereket elrabolják,
-nem volt székháztörés, tankcsata a körúton
-nem volt ennyi rablás, betörés
-elenyésző volt a korrupció mértéke
-nem árulták ki az ország javait külföldieknek
-nem voltak hontalanok csak az a néhány aki az is akart lenni
-gyakorlatilag nem volt szegénység
Gyerekeink pedig el sem tudják képzelni azt a biztonságot amit az a rendszer nyújtott.
A MASLOW piramis alján lévő nagy tömegnek pedig ez a biztonság kell.
Az a hiú gazdagodási ábránd, ami az egyén szorgalmából, tehetségéből fakadna ez a rendszer sem biztosítja, mert a megvalósításokhoz nincs pénze, nincs összeköttetése, csak a gerince és a szorgalma. Ez pedig édeskevés.
Szóval falanszter volt, de ha most azt kérdeznéd több millió magyartól, hogy melyiket választaná a mostani eszével, hát megdöbbennének a politikusaink !!
Frenk60
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!