A Kádár-rendszer falanszter volt?
Szerintem falanszter volt.
Falanszter jelentése: Az egyéniséget elnyomó elgépiesedett társadalom.
Miért, a mostani nem az?
Ha valakinek saját ötlete, véleménye van, egyből lekommunistázzák.
"más kérdés hogy azt nem lehetett volna hosszabb távon finanszírozni. (mondjuk ezt se nagyon)"
Ezt semmiképp, azon meg mit finanszíroztál volna? Önellátó volt.
"Ezt semmiképp, azon meg mit finanszíroztál volna? Önellátó volt."
Ha annyira önellátó lett volna, nem kellett volna annyi hitelt felvenniük, hogy finanszírozzák a rendszert. Más kérdés, hogy ebben a rendszerben is rengeteg hitelt vett fel az állam. Szerintem ez is, az is "falanszter" volt, egyik sem jó.
ha önellátó volt, akkor azt kellene gondolnunk hogy a közben felhalmozott államadósság 100%-át elsikkasztották (nem kis összeg, két másik országot lehetett volna belőle alapítani), plusz még hozzálopták azt ami vagyon akkor volt, most meg nincs. (ez +1 ország, az már három)
felfordul a gyomrom már a gondolattól is, akkor már inkább legyen veszteséges a Kádár-rendszer. :)
"Ha annyira önellátó lett volna, nem kellett volna annyi hitelt felvenniük, hogy finanszírozzák a rendszert. Más kérdés, hogy ebben a rendszerben is rengeteg hitelt vett fel az állam. Szerintem ez is, az is "falanszter" volt, egyik sem jó."
Nem is azért vettek fel hitelt mert szükség volt rá. Ezt a marhaságot honnan vetted?
"felfordul a gyomrom már a gondolattól is, akkor már inkább legyen veszteséges a Kádár-rendszer"
NEm volt veszteséges. 63tonna aranyat halmoztunk fel és "Európa éléskamrája" ként emlegettek minket, mert egész aurópát mi láttuk el élelmiszerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!