Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Kádár-rendszer falanszter volt?

A Kádár-rendszer falanszter volt?

Figyelt kérdés

Szerintem falanszter volt.

Falanszter jelentése: Az egyéniséget elnyomó elgépiesedett társadalom.

2010. okt. 11. 18:52
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
75%

Miért, a mostani nem az?

Ha valakinek saját ötlete, véleménye van, egyből lekommunistázzák.

2010. okt. 11. 18:59
 2/25 anonim ***** válasza:
90%
szerintem ez a mostani sokkal gépiesebb, monotonabb, lélekgyilkosabb, más kérdés hogy azt nem lehetett volna hosszabb távon finanszírozni. (mondjuk ezt se nagyon)
2010. okt. 11. 19:01
 3/25 anonim ***** válasza:
55%
A Kádár-rendszer sokkal jobb volt.
2010. okt. 11. 19:06
 4/25 anonim ***** válasza:
38%
Nem az volt elnyomó, hanem a mostani.
2010. okt. 11. 19:15
 5/25 anonim ***** válasza:
74%
Én is egyetértek az első hárommal. Ma sokkal-sokkal jobban meg kell alázkodnod egy munkahelyen, mint bármikor a Kádár-korszakban. Jó persze, akkor volt az a kommunista süketség, de a hétköznapi emberek életét alig befolyásolta. Ma is egyet kell érteni pártunkkal és kormányunkkal, ráadásul akkor nem is függesztették ki mindenhova a Kommunista Kiáltványt, mint most a NYENYI-t, és a FIDESZ alatt ugyanolyan monolit a hatalmi struktúra mint a kommunista korszakban volt.
2010. okt. 11. 19:16
 6/25 anonim ***** válasza:
25%

"más kérdés hogy azt nem lehetett volna hosszabb távon finanszírozni. (mondjuk ezt se nagyon)"

Ezt semmiképp, azon meg mit finanszíroztál volna? Önellátó volt.

2010. okt. 11. 19:17
 7/25 anonim ***** válasza:
90%

"Ezt semmiképp, azon meg mit finanszíroztál volna? Önellátó volt."

Ha annyira önellátó lett volna, nem kellett volna annyi hitelt felvenniük, hogy finanszírozzák a rendszert. Más kérdés, hogy ebben a rendszerben is rengeteg hitelt vett fel az állam. Szerintem ez is, az is "falanszter" volt, egyik sem jó.

2010. okt. 11. 19:26
 8/25 anonim ***** válasza:
60%

ha önellátó volt, akkor azt kellene gondolnunk hogy a közben felhalmozott államadósság 100%-át elsikkasztották (nem kis összeg, két másik országot lehetett volna belőle alapítani), plusz még hozzálopták azt ami vagyon akkor volt, most meg nincs. (ez +1 ország, az már három)

felfordul a gyomrom már a gondolattól is, akkor már inkább legyen veszteséges a Kádár-rendszer. :)

2010. okt. 11. 19:29
 9/25 anonim ***** válasza:
12%

"Ha annyira önellátó lett volna, nem kellett volna annyi hitelt felvenniük, hogy finanszírozzák a rendszert. Más kérdés, hogy ebben a rendszerben is rengeteg hitelt vett fel az állam. Szerintem ez is, az is "falanszter" volt, egyik sem jó."

Nem is azért vettek fel hitelt mert szükség volt rá. Ezt a marhaságot honnan vetted?

2010. okt. 11. 19:45
 10/25 anonim ***** válasza:
39%

"felfordul a gyomrom már a gondolattól is, akkor már inkább legyen veszteséges a Kádár-rendszer"

NEm volt veszteséges. 63tonna aranyat halmoztunk fel és "Európa éléskamrája" ként emlegettek minket, mert egész aurópát mi láttuk el élelmiszerrel.

2010. okt. 11. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!