A fideszesek mitől ennyire rajonganak a putyini rendszerért?
15 éve jaj de jó lenne úgy élnénk mint a bezzeg Ausztria, demokráciában jólétben. Ma már a fideszesek kb 70%a Oroszországot választaná, ha lehetne EUs tagság helyett. Kérdésem miért? 15 éve még a putyini rendszert szidták kommunizmus, diktatúra elmaradottság, szólásszabadság hiánya, ma úgy akarnak élni a fideszesek mint Oroszország.
A fideszesek a szomszédban dúló szörnyű háborúért is csak 3 százaléka találta Oroszországot bűnösnek, a többi szerint NATO, EU, USA, Ukrajna robbantotta ki.
Amiért Gyurcsány
Gyurcsány a Kreml lapjában jelentette be: „A gyerekeim oroszul tanulnak majd”
Mert erkölcsileg rokkantak, nincsen bennük jóérzés, sem emberszeretet. Őket nem hatja meg, ha szenvedő és menekülő ukrajnaiakat látnak, köztük kárpátaljai magyarokat is!
Szerbiában is azokkal barátkoznak, akik most Kosovoban a magyar katonákat támadták, azelőtt pedig véres magyarirtásokat szerveztek a Dél-Vidéken!
A fideszesek eleve vonzódnak a gyilkos, agresszor rezsimekhez, mert az agresszivitást az erő jelének hiszik.
Szerintük a kommunista kína, a putyinista oroszország, Erdogan Törökországa a követendő példa.
Ha pedig még a magyarok történelmi ős-ellenségei is az illetők, akkor kiemelten is nagy vonzalmat éreznek irántuk.
Én összeszólalkoztam nemrég egy fideszes ismerősömmel aki szerint jogosan lőnek tömegsírba ukrán civileket, és erőszakolnak meg ukrán nők az orosz katonák. Ez egy többdiplomás ismerősöm, megírtam neki ,ha anyádat lőnék a tömegsírba akkor is a putyinkát támogatnád? Erre már nem válaszolt letiltott egy több diplomás volt egyetemi tanárom. A nem diplomás szakmunkás réteg is rajong idehaza a putyinizmusért valami félelmetes idehaza az emberek mentális állapota. Gyakran érzem, hogy ha nem értek egyet ukránok meggyilkolásával akkor társadalmi sötét vagyok, az emberek szemében.
Régen büszke voltam a magyarságomra 10 évvel ezelőtt, de már kárpátaljai ismerőseim megmondták kezdik letiltani a magyar ismerőseiket, illetve már letiltották, mert félelmetes mennyire undorítóan viselkednek.
Az EU-tól a csatlakozás utáni első 5 évben kaptunk annyi megalázást mint másodrendű EU polgárok mint az oroszoktól a 40 év alatt.
Talán ezért.
Nekem az a durva ,hogy kb minden fideszes ismerősöm, és még barátaim ismerősei is akik fideszesek azok is szinte rajonganak a putyini világért.
Nekem csak azért durva, mert Angliának összejött a Brexit, akkor lehet nem jön EUs pénz és lesz HUXIT. Attól is tartott itt is egy Lukasenka féle Fehérorosz rezsim lesz. Akkor már az EU nem tudja féken tartani az orbán kormányt, és gatya lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!