Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mióta vagy egyértelműen Mi...

D-Mano kérdése:

Mióta vagy egyértelműen Mi Hazánk szimpatizáns? Miért lettél az?

Figyelt kérdés

Azok válaszát/szavazatát IS várom, akik 2022-ben legszívesebben a Mi Hazánkra szavaztak volna, de taktikai okokból VAGY a Fideszre szavaztak (mert pl.: féltek, hogy a baloldal újra hatalomra kerülhet; vagy ezekben a háborús időkben egy stabil kormány volt a prioritás),

VAGY: taktikai okokból az Összefogásra szavaztak (mert pl. a kormányváltás esélyének növelése volt a prioritás).

2023. máj. 27. 18:45
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

10,

Ha a "kultúremberek" alatt a Belpesti progresszív agymosottakat érted, akkor igen.

2023. máj. 27. 23:28
 12/28 anonim ***** válasza:
53%
@11 Vagy azokat, akiknek sikerül a "belpesti" melléknevet helyesen leírniuk, ha már büszkék a magyarságukra. Miben áll az agymosottság? Az MH támogatottsága a doktoráltak körében a legalacsonyabb, a phd-s, esetleg akadémiai tagsággal rendelkezők agymosottak, ellenben a nyolc általánost végzett fröcsögők tudják a tutit?
2023. máj. 27. 23:34
 13/28 anonim ***** válasza:
25%
Könyvdaráló idiótákra SOHA nem szavaz ép elmével egyetlen ember sem!!!
2023. máj. 28. 00:08
 14/28 A kérdező kommentje:

12-es,

én végtelenül sajnálom azokat, akik egy vita közben képesek a másik helyesírásába belekötni. Deviszont* hozzátenném azt is, hogy a Belpesti szó nagy betűvel való írása nálam tudatos tett volt. Tudom, hogy egy fecske nem csinál nyarat, és az, hogy én nagy betűvel írom a helységnevek melléknevesített változatát, semmilyen hatással nem lesz a nyelvhasználatra, de ennek ellenére megteszem, próbálkozom. Ez az egyik meddő misszióm, a másik pedig az, hogy sokkal lazábban kezeljük az összetett szavak egybe- vagy különírását, mert szerintem az erre vonatkozó szabályok sok esetben feleslegesek. A nyelvi igényesség nem ott kezdődik, hogy random emberek ("akadémikusok") önkényes szabályait mereven követjük, hanem ott, hogy értjük, és alkalmazzuk a nyelv valódi logikáját az írásbeli eszközkészletünkkel.

*a "deviszont" szó már pár éve helyes, azt nem néztem meg, hogy milyen formában fogadták el, de én az egybeírt formát preferálom.

Az egyetemeket évtizedek óta leuralta a progresszív/liberális szellemi áramlat, így nem csoda, ha kevés ott a tradícionalista/konzervatív szellemiségű ember. Hozzátenném, hogy az értelmi képességek messze nem olyan módon aránylanak az iskolai végzettséghet, mint azt a legtöbben feltételeznék. Vitatkoztam már bölcsész diplomásokkal, nem eggyel, alapvető szövegértési kérdésekben, és majd' lehidaltam, hogy nem értik. Ahol dolgozom, oda is szoktak diplomás emberek értesítéseket küldeni, és sokszor képesek nagyon zagyván fogalmazni valóban kritizálható helyesírás mellett (ha már a helyesírás volt az egyik témánk...)

2023. máj. 28. 00:41
 15/28 anonim ***** válasza:
30%

Azért szeretem a Mi Hazánkot, mert sok mindenben egyetértenek a Fidesszel, de olyan bátor kijelentéseket mernek tenni, amiket a Fidesz kormányzó pozícióból nem. Pedig a Fidesz kommunikációjából is az következik, csak kimondani nem merik konkrétan. Pl. Háború ügyben.

Ezen kívül a fegyvertartás lazításának terve is tetszik a Mi Hazánktól.

2023. máj. 28. 14:54
 16/28 anonim ***** válasza:
49%

Az Isten mentse meg az országot még egy elmebajostól!

Toroczkai fiatalon olyan hülye, mint Orbán vénen.

2023. máj. 28. 17:09
 17/28 anonim válasza:
51%

Én sem szavaznék rájuk, mert magyar ember vagyok.

Akik ezt a kijelentést támadják, azok valószínűleg nem igazi magyarok. Mert a magyarság nem a rimánkodásból, trianonsírásból, kereszténységről, rasszizmusról és homofóbiáról szól, hanem a hagyományainkról, a nyelvünkről és kultúránkról.

+ Nekem nem hiányzik hogy elkezdjenek hangosabban sírni Erdély miatt, aztán a n*cizmusuk miatt még -3 megyénk legyen:D

De kijavítom magam, aki Mi Hazánk szavazó és magyarnak mondja magát, az valószínűleg olyan ember lehet, aki támogatta volna az első meg második vh-ban a biztos rossz oldalra való csapódásunkat.

2023. máj. 28. 19:17
 18/28 anonim ***** válasza:
36%

Magyarország annyira kicsi, szegény, jelentéktelen, megosztott és lepukkant, hogy esélye sincs egy önálló nemzetállamot megvalósítani!

Ha nem lenne felettünk némi EU kontroll, már régen ott tartanánk ahol Románia Ceausescu alatt!

EU nélkül nincs szabad Magyarország.

2023. máj. 28. 22:03
 19/28 anonim ***** válasza:
55%

“Az egyetemeket évtizedek óta leuralta a progresszív/liberális szellemi áramlat, így nem csoda, ha kevés ott a tradícionalista/konzervatív szellemiségű ember.“

Nem is értem miért, pedig tök poén b%zikat/kisebbségeket verni, meg mindenféle értékekre hivatkozni a régmúltból aminek a felét én se tartom be. A világért ki nem hagynám, bár a gazdaság is konzervatívabb lenni, f#szé áramlik ilyen szabadon a tőke.

2023. máj. 28. 22:43
 20/28 anonim ***** válasza:
87%
Képtelen vagyok a MH-val azonosulni!
2023. máj. 29. 10:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!