Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek ez az ország...

Szerintetek ez az ország élhetetlen?

Figyelt kérdés

31 éves F vagyok

Rengeteget beszélgetek korombeli és fiatalabb barátaimmal/haverjaimmal

És szinte kivétel nélkül mindegyikük azt mondja,hogy ez az ország élhetetlen és máshol képzelik el az életüket.

Igazából én alapvetően jól érzem magam itthon.

De ehhez sokminden kellett.

Van egy lakásom nagyszülők után édesapám örökölte aki nekem adta,mikor 25 voltam.

Pár éve vásároltam egy garázst a házban áron alul.

Autóm pedig lényegében megörököltem a régi családi autót( apu vett egy újat).

A nőknél is sikeres voltam fiatalkorom óta.

A munkát nem szeretem,nem is fizet olyan jól,de azonkívül alapvetően én szeretek itthon élni.

Igazából rossz érzés mikor látom,érzem,hogy irigykednek,neheztelnek rám a gyerekkori barátaim.

2023. máj. 26. 17:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
40%
Az ország semmiképp nem az, egyes emberek élhetetlenkednek.
2023. máj. 26. 18:42
 12/21 anonim ***** válasza:
30%
#10 muhahahha!!! mondj még ilyen vicceket!!!
2023. máj. 26. 18:45
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem élhetetlen, de tényleg nehéz előre jutni, boldogulni, anyagi egzisztenciát teremteni. A szomorú azonban az, hogy a jelen tendenciák szerint csak egyre nehezebb lesz
2023. máj. 26. 20:21
 14/21 anonim válasza:
100%
Aki nem olyan szerencsés, hogy fiatalon örököljön házat és autót, annak nagyon nehéz egyről a kettőre jutni. Tegyük fel albérletben laksz, kifizeted a lakbért, rezsit kaját veszel már ugrott az egész fizetésed. Tegyük fel van még egy kocsid is amit fenn kell tartanod, akkor meg végképp semmi kilátásod a saját lakásra, mert nem tudod megspórolni a önerő összegét. Még ketten is nagyon kínkeserves, és rengeteg lemondással jár, ami azt jelenti hogy semmi kikapcsolódás és rettegés a hirtelen plussz kiadások miatt (lerobban a kocsi, tönkre megy a hűtő stb.). Külföldön sincs kolbászból a kerítés, de itt van lehetőség előrébb jutni.
2023. máj. 26. 21:52
 15/21 anonim ***** válasza:
36%
Ha bemegyek egy plázába, tömve van, és nem nézelődökkel, mert egyre hosszabbak a sorok a pénztáraknál. Ha étterembe akarok menni, vagy csak beülni valahova meginni valamit, előre kell foglalni, különben nincs hely. Nem találok szerelőt mert mindenki építkezik, felújít. Azt hiszem, az ország csak egy bizonyos réteg számára élhetetlen, de koldusok szinte mindenhol vannak (kivéve talán Szingapúrban).
2023. máj. 27. 08:56
 16/21 anonim ***** válasza:
Szerintem sem élhetetlen, de baromi nehéz megélned magyarként. Amíg fiatal vagy, alád tolnak mindemt, úgy könnyű, de sokan nem tudnak mást csinálni, rgy kisebb albérletben tengetik az életüket 0 megtakarításaal.
2023. aug. 25. 01:08
 17/21 anonim ***** válasza:
45%
16 olyan emberek mindenhol vannak, akik a szüleik nélkül életképtelenek. Én viszont nagyon sok olyan embert látok, akik jól élnek. Az élet amúgy szerintem is nehéz, küzdelmes. Szerintem minden családban van egy ember aki magára vállalja a küzdelmeket, a többiek max asszisztálnak vagy elvárják a megoldásokat. Nem csak a pénzkeresésről beszélek, hanem a bürokrácia és a gyakorlati élet útvesztőiről.
2023. aug. 25. 08:03
 18/21 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem orbánia földjét ne is nevezzük országnak, mert ez ledegradálja az ország fogalmát. Nem kell messzire menni, Németország, Ausztria mind sokkal élhetőbb, magasabbak a fizetések, a kiadások hasonlóak vagy kevesebbek. Amerikában is...az ottani fizetésekhez mérten sokkal olcsóbb a legtöbb dolog. Persze mindenhol van szegénység sajnos, de az átlagos életszinvonal jóval nagyobb, mint orbániában.
2023. szept. 25. 11:30
 19/21 anonim ***** válasza:
51%
Amerika nagyon nem jó hely már sok nagyvárosban. Nálunk még az illúziók élnek Amerikáról. Sajnos hatalmas problémák vannak, főleg drog és hajléktalanság terén. Olyan mértékű, amit itt nem ismerünk. A hollywoodi filmek sajnos nem a valóságot tükrözik. Az eü-jük romokban, a szabadságok csak papíron járnak, a folyamatos túlórázás természetes. Egyre nagyobb bajok vannak.
2023. szept. 25. 12:12
 20/21 anonim ***** válasza:
Az a probléma, hogy itt is folyamatosak az ingyen kötelező túlórák, sok helyen ma is még csak 150-170e a nettó fizetés (személyes tapasztalat volt néhány hónapja), illetve rengeteg a drogos. Nagyságrendileg lehet nem annyi mint az USA-ban, de akkor sem kevés. De mondjuk Németország vagy Ausztria szempontjából jóval alatta van orbánia az átlagnak.
2023. szept. 25. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!