Az Orbán-hívőknek nem ciki, hogy az egész EU-ban csak Magyarországon van 15% fölött az infláció? Mivel magyarázzák?
Egyre durvább a különbség Magyarország és az EU többi tagállama között - ma már így néz ki az ábra: [link]
Magyarország: 24,5%
Litvánia: 15%
(a második legnagyobb)
Az EU-átlag: 8% - az orbáni Magyarország tehát az EU-átlag háromszorosát produkálja!
Mi a hivatalos direktíva? Hogy kell ezt most megmagyarázni a népnek Orbán országában?
A "szankciós" meg "háborús" elmélet ezen a ponton eléggé megbukott (a legalacsonyabb inflációt a legtöbb szankciót betartó és még fegyvert is küldő országok produkálják! Németország ÁTLAG ALATT van, mindössze 7,6%-os inflációval, de Franciaország még jobban áll: csak 6,9%).
És ahhoz mit szóltok, hogy a román infláció kevesebb mint fele a magyarnak: mindössze 10,4% - a 24,5%-hoz képest?
Éerdekel, mi most a hivatalos magyarázat erre a helyzetre - illetve milyen divatos önámítás forog közszájon?
(Nem élek Magyarországon, de tudom, hogy ilyenkor kreatív magyarázatokat szokott kieszelni az ottani rezsim, vagy eltereli a közbeszédet más ügyekre. Most mi történik éppen ezzel kapcsolatban?)
Előre is köszönöm a válaszokat!
"7: Az utolsó oszlop számait kell összeszoroznod 2010-zel kezdve, ez kb kiadja."
57,3% de összeadtam az inflációt is mellé. 47,9%
Valahogy nem látom azt a nagy fejlődést ami 75%......
15
Mi az, hogy "nálatok"? Na meg a bérekhez mennyi köze is van a híresen demokrata nyugati multiknak? Miért nem akarnak többet fizetni nekünk? Hmm?
16 "Nálatok" - úgy értem, Magyarországon. Már a kérdésben letisztáztam, hogy külföldön élek, külső szemmel kérdezek, érdeklődöm.
A multik az egész világon szeretik maximalizálni a profitot, csak annyit fizetnek, amennyire egy állam kötelezi őket.
A ti kormányotok szándékosan csinált egyrészt adóparadicsomot a multiknak (évekig tartó teljes adómentesség után is csak 9% adót kell fizessenek), másrészt tálcán kínált rabszolgatársadalmat, alacsonyan tartott minimálbérekkel és fizetetlen túlóráztatás lehetőségével.
17
Nem a kormány szabja, hogy a multi mennyit fizessen. A kormány csak egy bárminimumot ír elő. Szuperdemokrata munkaadóink miért nem akarnak jobb fizetést adni? Ez csak a bezzegnyugat cégeken múlik, hogy mennyit fizetnek.
Ha olyan emberséges Nyugaton mindenki, akkor miért nem fizetnek itt is francia bért pl?
18 "Ha olyan emberséges Nyugaton mindenki, akkor miért nem fizetnek itt is francia bért pl?"
Talán ha megnéznéd a termelékenységi mutatókat...
Talán ha megnéznéd a szakszervezetek lehetőségeit, erejét...
Talán ha megnéznéd a kormány gazdaság és pénzpolitikáját...
Nem kizárt, hogy megvilágosodnál!
19
Ne a levegőbe beszélj. Olyan hülyén jöttek ide, hogy azt sem tudták, hogy mekkora termelés várható? Mi köze a kormánynak ahhoz, hogy egy nyugati az előírt bérminimumon kívül mennyit emel rá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!