Az Orbán-hívőknek nem ciki, hogy az egész EU-ban csak Magyarországon van 15% fölött az infláció? Mivel magyarázzák?
Egyre durvább a különbség Magyarország és az EU többi tagállama között - ma már így néz ki az ábra: [link]
Magyarország: 24,5%
Litvánia: 15%
(a második legnagyobb)
Az EU-átlag: 8% - az orbáni Magyarország tehát az EU-átlag háromszorosát produkálja!
Mi a hivatalos direktíva? Hogy kell ezt most megmagyarázni a népnek Orbán országában?
A "szankciós" meg "háborús" elmélet ezen a ponton eléggé megbukott (a legalacsonyabb inflációt a legtöbb szankciót betartó és még fegyvert is küldő országok produkálják! Németország ÁTLAG ALATT van, mindössze 7,6%-os inflációval, de Franciaország még jobban áll: csak 6,9%).
És ahhoz mit szóltok, hogy a román infláció kevesebb mint fele a magyarnak: mindössze 10,4% - a 24,5%-hoz képest?
Éerdekel, mi most a hivatalos magyarázat erre a helyzetre - illetve milyen divatos önámítás forog közszájon?
(Nem élek Magyarországon, de tudom, hogy ilyenkor kreatív magyarázatokat szokott kieszelni az ottani rezsim, vagy eltereli a közbeszédet más ügyekre. Most mi történik éppen ezzel kapcsolatban?)
Előre is köszönöm a válaszokat!
#3 Köszönöm! Ez tetszik! :-)))))
Szóval nálatok akkorák a reálbérek a franciákhoz, németekhez, hollandokhoz képest, hogy emiatt infláció generálódott az országban! Zseniális, imáááádom! :-))))
(A vicc, hogy közgazdaságilag létezik is ilyen: ha túl sok a pénz a lakosság kezében és már nincs mire elkölteni, mert mindenkinek mindene van, a piac nem tud már bővülni, az valóban inflációt okoz!
Szóval most akkor nálatok ez megy: hogy annyira gazdag ország vagytok az EU-ban, hogy inflálódni kezdett már minden, mert nem tudjátok elkölteni azt a rengeteg pénzeteket? :-)))) )
Na pont ilyeneket vártam! Méééééég! :-)))
Nem tudom, 3-ast miért pontoztátok le? Én pont ilyen szórakoztató, kreatív válaszokra vagyok kíváncsi!
Mindenesetre én köszönöm a válaszod!
5
Mindenkit lepontoztak nem vetted még észre pubi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!