Mit gondoltok a tankötelezettség, kötelező óvoda eltörléséről a diákok részéről?
Nálad nagy bajok vannak a toronyban.
Keress egy pszichológust aki kianalizálja belőled.
"eggyet értek"
Egek!
"Eltörölném a tankötelezettséget, de nem azért, amit írtál, hanem a cigányok miatt."
Ha meg sem próbáljuk a cigányságot edukálni (már pedig ezt csak KÖTELEZETTSÉGGEL lehet), akkor végleg eláshatjuk magunkat, el fognak lepni minket a vademberek. És ez sajnos a "fehérekre" is vonatkozik, köztük is van egy ilyen réteg.
A valós problémára, amit felvetettél, a szegregáció a válasz, azt viszont én is támogatom. Speciális tanárok foglalkozzanak speciális intézményekben a HHH gyerekekkel. És ne a származásuk szerint sorolják be őket, hanem legyen képességfelmérés és az alapján.
#14 A történelem során sokszor, sokan, sok helyen próbálták a cigányságot edukálni. Tudsz mondani egy sikeres példát?
A szegregáció is jó megoldás olyan szempontból, hogy az embergyerekeket hagyják tanulni. Hogy származás vagy képességfelmérés szerint, az mindegy, az eredmény szinte teljesen ugyanaz lenne. Viszont a cigányokból így se lesz ember.
# 14 Köszönöm hogy kiemelted "eggyet értek" 15 év oktatás eredménye az általad támogatott rendszerben, plusz a feszkó ahogy felidézem. Az interneten tanultam meg amúgy írni aránylag jól (ha nemidegesen gépelek), nem az iskolában azt sem! 7-8 év végére a diákokat általános iskolában szabályosan kikészítik a kényszer tanulással, mert ha nem érsz el bizonyos szintet akkor hova vesznek fel. Szín kettessel közép iskolába mehetsz olyan 10-11 ami még mindig tankötelezett kategória mehetsz osztályba ami tele van ilyen cigányokkal. És nincs a kezedben semmi szakma semmi értelmes dolog. Itt ha elértél valamit, hogy legyen belőled ember megpályázhatsz szakmára való iskolát amibe vagy felvesznek vagy nem. Az elsőnél még benne vagy a tankötelezett kategóriába felvesznek a leg rosszabbra. Elvégzed, a munkahelyen mivel tanuló vagy, nem léphetsz ki, látják kell a szakma a komcsi főnök szeretőjének lányacskája lesz a vezető, a bazár haldoklik ha halk gyerek vagy rajtad verik el a port. Az iskolában ezt négyesre elvégzed, mész a másik szakmára belsősként, elsőként jelentkezel mindenki előtt majd küldik a papírt hogy helyhiány végett nem vettek fel. Megyek az igazgatóhoz ha nem jó fej nem kerülök be. Pedig az átlagom messze meghaladta az elvárt limitet, baj sem volt velem soha, belsős is voltam. Megvan a suli 2-3 év (sulis gyakorlati tapasztalattal), kitörölheted vele nem kelesz vele sehová. Nincs gyakorlat és ez a lényeg. Ültetnek a padban, kínoznak, nem tanítanak semmit, és nem zárkóztatnak fel senkit. Nem ad semmi extrát mintha nem lenne, munkahelyeken csak a mérce emelésére alkalmas. De ahova valóban kell munkaerő kiképzik enélkül is, sok esetben csökkentik az elvárást. Felvesznek nálad hülyébbet kevesebb iskolával akinek kevesebbet kell fizetni ez a magyar valóság! És semmi nem indokolja hogy valaki 15 évig feleslegesen a padban rohadjon úgy hogy olyasmiket tanítsanak neki ami teljesen értelmetlen. Pár hónap alatt ami kell megtanulható enélkül a felesleges emberkínzás nélkül. Egy gyerek okostelefonnal, géppel simán megtanulja azt amit valóban használni is fog, nem hogy egy idősebb valaki. A munkáltatók azt a bizonyos mércét az aktuális helyzethez igazítják, és nem jobb lesz a helyzet ha a gyerekeket minél jobban erőltetjük hanem mindenkinek egyre szarabb lesz. Ez az oktatási rendszer nem ad semmit ami valós tudás lenne. Egy piacon vett diplomával el lehet pár évig tanítani ennyit ér ezeknek a tanároknak a tudása. Két ilyen esettel is találkoztam ahová jártam iskolákba. Nem is mer elmenni sok tanár más szakmákra mert sehova sem kellenének. Ezek nem tapasztalt mesterek, hamis tanítók.
# 11 kifejtettem ezek a szakemberek és gyógyszereik illetve a gyógyszerlobbi mit csinálnak. Elárulom maradandó hatásuk lett ezeknek az antidepresszánsoknak, serkentőnek amit az ilyen szakemberek előszeretettel adnak iskolás gyerekeknek. Nem lettem utána olyan mint voltam érzelmileg. Nem tudtam örülni dolgoknak miután elhagytam úgy mint előtte, maradandó lett ez utána. Ezt csinálják azok a bizonyos szakemberek, előzőleg kifejtettem hogy még mit. Főleg ha a szülő egy bologató birka is akit még lázit is a gyereke ellen. Az ilyen szakemberek tudják igazán még a bajt fokozni is.
Kérdező: Wall of text. Az élet igazságtalan.
"A történelem során sokszor, sokan, sok helyen próbálták a cigányságot edukálni. Tudsz mondani egy sikeres példát?"
Tudok mondani számtalan sikeres példát itt Magyarországon, roma származású férfiakat és nőket, akik az oktatásnak köszönhetően, becsületes munkával ki tudtak törni a mocsárból, amibe a környezetük berántotta volna őket.
Ott van például Viktor. Ja nem. Viccet félretéve, pl a mi cégünknél a HR-es roma származású, és teljesen normális, megbízható.
Szóval igen, próbálkozni kell, és pont miattuk hasznos a tankötelezettség! Különben a környezetük miatt esélytelen lenne ez a pár százaléknyi ember.
"Amelyik cigány vitte valamire, azt a szülei is támogatták benne, és valószínűleg emberi géneket is örökölt."
Vagy igen, vagy nem.
"esze ágában sincs civilizáltan élni és dolgozni"
Miért is dolgozna, ha futtatásból, drog árusításból, autókupeckedéssel, csalással munka nélkül megél, és az erőszakhatalmak az országban szemrebbenés nélkül félrenéznek az ilyen esetek láttán.
Pl Lákátos Rikárdó soha nem dolgozott semmit, nem fizetett adót, nem fizetett TB-t, az adóhatóság szinte nem tud róla semmit, de 500 milliós putrija van, meg a legújabb luxusautók parkolnak a ház körül minden irányban. Ez csöppet sem gyanús ugyebár. Biztosan kemény munkával szerezte...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!