A cigányokkal szembeni előítélet vagy a cigányok viselkedése teszi rosszabb hellyé Magyarországot?
Én borsodban nőttem fel. Nekem nem előítéletem van, hanem tapasztalatom. Nyilván van csomó cigány ismerősöm, barátom is, de ha odajön valaki egyből látom mi a célja. Ezt persze a budai kertvárosból nehéz elismerni. És rengeteg baloldali rasszista ismerősöm van, csak nem mondják ki a problémákat nagynyilvánosan.
Aki emiatt lepontoz, tegye. De kérem, menjen el utána vonattal egy jó Miskolc-Ózd vonalon. Aztán jöhet vissza kommentelje a tapasztalatait.
#7 "Az előítéletek a történelmi tapasztalatok kivetülése a jelenre." - <A. Einstein>
Tehát az említett népcsoport általános viselkedése hívta életre a velük kapcsolatos előítéleteket és nem pedig fordítva.
Ami a "félelmeket" illeti, nem jellemző, hogy bárki is félne tőlük. Hiszen pont rájuk jellemző a gyávaság, amit hangoskodással, arroganciával, hordába verődéssel és általánosságban destruktív viselkedéssel próbálnak palástolni, azonban amint ki kellene állni valamiért, amint erős jellemre és tartásra lenne szükség, azonnal meghunyászkodnak. Ezzel azonban mindenki tisztában van. Lásd az erre a viselkedésre utaló ismert mondást is: "Amelyik kutya ugat, az nem harap."
Éppen emiatt a gyáva viselkedésnek köszönhetik hontalanságukat, szétszórtságukat is a világban, hiszen soha nem tudtak összefogni és kiállni a szuverenitásukért, ezért mindig csak más népek befogadóképességére és jóindulatára számíthattak.
Lásd a következő ide illő szólást: "Gyáva népnek nincs hazája."
Azonban a velük való szolidaritás mindenkoron és mindenhol próbára tette a környezetükben élők türelmét, hiszen általánosságban nem a szorgalmukról és a becsületükről váltak ismerté ezek az emberek; és itt be is zárult a kör, hiszen visszaértünk az előítéletek kialakulásának okaira.
Fontos megjegyezni ugyanakkor, hogy ez a népcsoport is kitermelt magából az átlagosnál tehetségesebb, szorgalmasabb családokat akik sikeresek tudtak lenni és elismertségre tettek szert, így beírván magukat a történelembe. Ez bizonyítja, hogy a jogos előítéletek ellenére számos társadalom származástól függetlenül befogadja és elismeri azokat akik becsülettel léteznek és becsülettel tesznek a saját és mások előrejutásáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!