Mi a vélemény a magyarokról külföldön?
Amerikaban azt sem tudjak hogy hol van Magyarorszag vagy hogy milyen nyelvet beszélünk.
Az akcentusom alapjan tudjak hogy külföldi vagyok. Régebben rákérdeztek hogy román, szerb vagy török vagyok e. A háboru ota viszont azt kérdezik hogy ukrán vagyok e…
2 ember volt eddig aki azt hittem latin-amerikai vagyok pedig feher a böröm es az akcentusom is más.
1956 és '90 között nagyon jó volt.
Rengeteg állami, tanulási, lakhatási segítséget kaptak az államtól, az asszociációktól és a lakosságtól. (Legalábbis ott, ahol én élek évtizedek óta.
Ingyenes francia tamfolyam után az elhelyezkedés sem volt probléma, és az állampolgárs után, mikor csőstől jöttek a nyelvet nem beszélők vagy mident kritizálók, akik csak a "könnyű" élet miatt idejövők, megváltozott a vélemény róluk, és nem pozitív irányba. A románokkal, romákkal veszik őket egy kalap alá, különösen mióta nagyon sok bűnözőt kitoloncoltak vagy börtönbe zártak.
Végtelenül sajnálom, hogy ilyen kép alakult ki rólunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!