Most ez mit jelent? Akkor az unió nélkűl itt megállna az élet? Tisztába teszi ezt valaki, vagy én vagyok teljesen analfabéta gazdasági ügyekben?
Volt egy kellemetlen beszélgetésem egy fideszes ismerősömmel, ráadásul a megyénk egyik kis falujában ő a polgármester/ képviselő. Én nem vagyok se fideszes se ellenzéki, áprilisban bár sokan mondták, hogy gyurcsány miatt menjek el szavazni nehogy esélyt kapjon,nem volt kedvem elmenni...
Ez a polgármester család jó barátja és most pont azt mondogatta nekünk, hogy az uniós pénzek hiánya pont azt fogja eredményezni, hogy teljesen függetlenek legyünk az uniótól, a gazdaság minden...
A lényeg, ami most nagyon meglepett. A városunkban volt egy szép uszoda, iskolás korom óta odajártam úszni, nemrég viszont bejelentette, hogy bezár végleg. Ennek oka az, hogy bár 2017-ben volt egy nagy felújítás ( uniós pályázat) , most 2022-ben is kellett volna egy nagy korszerűsítés, nyilván a magasabb rezsi miatt, de 5 pályázat beküldése után se kapták meg rá a támogatást, majd kiderült, hogy az uszoda veszteséges és a covid után már csak amiatt tudták kis ideig üzemeltetni, mert 2017ben az a támogatás hatalmas összegű volt...
Tehát jelenleg normális uszoda nem működik mostmár a városunkban, mert a másik kifejezetten csak a versenysportolóknak van. Városi polg.mester azt mondta, hogy újranyitásról csak akkor beszélhetünk, ha megérkeznek a források..
Furcsa az is, hogy 2022 óta eléggé megfeleződtek a fejlesztések alapból a városban, előtte viszont minden hónapban valami nagy felújítás volt... Tudom, hogy az unió nem fog 1 fillért se adni, ezért nem értem, hogy akkor mi lesz? Főleg úgy, hogy a béremeléseket kötnek a forrásokhoz.. Ha az ember végigmegy a városon és végignézi a dolgokat, kb. 90% ,,uniós pályázatot nyert fejlesztés", kvázi ez mit jelent? Mennyi fejlődés mehetett volna végbe ezek nélkül?
Nem voltam sose nagy politizáló, de a fideszes családom is szídja folyamatosan az uniót, miközben az tisztán látszik egyre jobbam, hogy Magyarország gazdasága nem áll úgy, hogy az unió nélkül is működőképes legyen... Megosztó téma
10-es. Hát intelligenciából kedves megbukott az biztos.
Kezdjük ott, hogy nem vagyok fideszes, sokáig, 2018ig az voltam, de én is utána láttam, hogy semmiben nem különböznek azoktól, akik ellen küzdöttek/ küzdöttünk úgymond, én független lettem, ettől függetlenül a gondolkodásom jobboldali. Igen ez egy fideszes közhely, de mi benne a hazugság? Dobrev-Bajnay-Gyurcsány ugyanúgy szétlopta az országot, tönkretettek mindent, majd arrogánson köptek is a népre, most meg ők állítják be magukat messiásként, akim majd itt rendet raknak. Vannak problémák, huu de még mennyi, de már ne is haragudjon álomvilágban él az, aki azt feltételezi, hogy majd a Donáth-Dobrev páros fogja ezeket megoldani.
De cáfolj meg ha nem így van, vagy akkor mondj egy alternatívát, hogy mitől/ miként lehetne itthon jobb az élet... Hallgatlak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!