Az Orbán-kormány nemzetpolitikája milyen hatással volt a nemzeti öntudatodra?

8# Engem kedvesen mosolyogva és halk szavakkal "labanc k.zott" már le magyar pincér magyar étteremben.
Hogy mi volt a bűnöm? Volt pofám venni magamnak a bátorságot és magyarul akartam rendelni.
Bizony ám.
Látogatóban voltunk az osztrák férjemmel Magyarországon és a határ mellett megálltunk egy csárdánál. Tele volt a hely,tudtuk, hogy biztosan várni kell,de nem siettünk.
Németül beszélgettünk amíg odaért a pincér és én voltam olyan paraszt, hogy tiszteletből magyarul szólítottam meg.
Fél perc alatt a képembe vágta mosolyogva a már akkor is NagyNemzethy Értékrendnek számító propaganda ( szerinte) rám vonatkozó részeit. Ezelőtt 15 évvel még nem a "mosogatás, meg árúfeltöltés" volt nemzetellenesnek meg legaljának nyilvánítva. Az csak azóta lett divatos. Mondjuk ezt nem értem, de mindegy is. A munka az munka és biztos hogy többet lehet keresni,mint a keresztény értékrend közmunkával. Kinek mi köze hozzá?
Én simán megkaptam a " náci aranyásó" titulust. De olyan sebesen, hogy hirtelen fel sem fogtam.Úgy megdöbbentem, hogy azt sem tudtam hol vagyok. Mondom: mosolyogva és halk szavakkal.
Csóri férjem egy szót nem értett akkoriban magyarul.
Mondjuk most is csak a "cicamica" a szókincse.
Na,a pincér lehordott mindennek,letette az étlapokat és várta türelmesen, hogy megrendeljük az italokat.
Én megrendeltem két kávét meg két ásványvizet.
Ahogy eltűnt a pincér, mondtam a férjemnek hogy rettenetesen sokat kellene várni és nagyon fáj a fejem.
A visszatérő pincérnek meg mondtam, hogy még nem döntöttünk.
Odaköpte hogy "rüfke" és továbbállt.
Na,mondom menjünk tovább.
Megnéztem és kiszámoltam mennyit kell fizetni és majdnem fillérre pontosan letettem az aprópénzt az asztalra. Mivel ez a fajta viselkedés idegen tőlem,a férjem tudta hogy valami nagyon nem tetszett.Indulás tovább.
A férjem nem hülye. Nem hagyta annyiban.
Valami ötven km távolságra elmondtam neki, hogy mi volt.
A következő pihenőnél egyszerűen visszafordult.
Na, gondoltam,itt "belsőépítészeti szaktanácsadás" lesz.
Volt már rá példa.
Beviharzott a csárdába, rámutatott a pincérre és hívatta a górét.
Volt diskurzus oda- vissza.
Mivel kettőnk közül csak én értem a nyelvet, nyilván mindent letagadott a pincér.
De azt üvöltve tette.
Még panaszkodott is, hogy érmékben fizetve, gyakorlatilag borravaló hátrahagyása nélkül távoztunk. Hogy ez milyen megalázó volt a számára.
A főnöke bezavarta a konyhába lenyugodni, nekünk meg felajánlott egy ingyen ebédet.
Természetesen nem fogadtuk el.
Ki tudjuk mi fizetni a rendelésünket, nem beszélve arról, hogy minimum beleköpködtek volna a tányérba páran mire az asztalra kerül.
Nem, nem.Köszönjük szépen.
Egyébként rögtön haza is utaztunk,mert ez teljesen elvette a kedvünket az egész magyarországi túrától.
Auf nie Wiedersehen.
Másnap "extra last Minute" elrepültünk egy hétre Egyiptomba.
Inkább ott hagyjuk a pénzünket, ahol nem sértegetnek minket arcba.
Az utóbbi tíz évben egyszer voltam Magyarországon,mert valamit el kellett intéznem.
Mentem és jöttem.
Köszönöm a figyelmet 😊

#22: Az egész világ köp a magyarokra.
Senki sem hülye meg vak.
Ebből a hőzöngő és agresszív melldöngető mimagyarságból azért van már mindenkinek hányásig elege,mert Magyarország önerőből éhen halni sem képes. Mindig más f-val akarják verni a csalánt.
Tényleg azt hiszed, hogy senki sem látja, hogy a magyarok öt fillérért az anyjukat eladnák?
Hogy ha úgy hozza a pillanatnyi érdekük, képesek egyetlen beszélgetésben egymásnak tökéletesen ellentmondó propagandákat harsogni? ( Tucker -Orbán náci diskurzus).
Attól, hogy a magyar kormány ( és a nyáj) ezen besértődik, még nem fog változtatni a tényeken.
Törődjön bele mindenki.

2011-ben Monastírban egy vizipipa bárban a pincér, amikor megtudja hogy magyar vagyok: Gyurcsány takarodj! - és ezzel kimerült a magyar tudása...
2021-ben Bergenben a híres halpiacon, amikor az árus megtudja hogy magyar vagyok: Orbán tolvaj! - és ezzel kimerült a magyar tudása...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!