Az Orbán-kormány nemzetpolitikája milyen hatással volt a nemzeti öntudatodra?

Régebben bármikor bárhol voltam, mindig büszke voltam rá, hogy magyar vagyok és igyekeztem csupa pozitív dolgot mondani az országról és az itteni emberekről.
Orbán ezt elvette tőlem.

#1 Jelen helyzet úgy áll, hogy nektek keveseknek így történt, nekünk sokaknak meg pont ellenkezőleg.
Azt szégyelljük, hogy ti ilyenek vagytok és magyarok vagytok.

Nem merem mondani külföldön, hogy magyar vagyok, mert már esett meg velem, hogy köpött egyet a pincér elém, meg Orbánozott egy sort ott. Lehet ez nem csak Orbán bűne de többedrészt mégis.
Én nem is bánnám a nemzeti öntudatot ha egyébként mellette rendben lenne a gazdaság, nem egy ember körül összpontosulna minden, az adómat a kórházak jobbá tételére fordítanák, az oktatás minőségén javítanának, utakat és vasutat fejlesztenének belőle. Akkor még büszkén is érezném magam, hogy magyar vagyok. De így?!

#7: "Nem merem mondani külföldön, hogy magyar vagyok, mert már esett meg velem, hogy köpött egyet a pincér elém, meg Orbánozott egy sort ott."
Szerinted, kiről állít ki szegénységi bizonyítványt az a vedéglátóipari alkalmazott, aki a betérő külföldi vendég előtt a földre köp, ha megtudja, hogy az magyar?
Ha nálunk, Magyarországon tenne ilyet egy pincér mondjuk egy belga vendég előtt, akkor szerinted a belga vendég elszégyellné magát és többé nem merné bevallani az állampolgárságát; vagy azonnal kiviharzana az étteremből és otthon elpanaszolná, hogy milyen bunkó parasztok a magyar pincérek? (Szerintem, az utóbbi.)
Te viszont nem akadsz ki a pincér otromba gusztustalanságán, hanem inkább eltitkolod a magyarságodat... Hát, gratulálok!

"Régebben bármikor bárhol voltam, mindig büszke voltam rá, hogy magyar vagyok. Orbán ezt elvette tőlem."
Nem Orbán vette el tőled, hanem kevésbé érzed most már azt, hogy küzdeni kellene a magyarságért, amit a Gyurcsány-kormány évekig megpróbált elnyomni és lázítani ellene (most is pont ezt teszik egyébként, csak az ellenzékben). 2006-ban minden igazi magyarban felerősödött a magyar öntudat. Jelenleg nincs szükség ellenhatásra/ellenfellépésre, internalizáltad a magyar öntudatot, ezért teljesen természetes azt érezni, hogy most nem annyira erőteljes ez az érzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!