Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az Orbán-kormány nemzetpolitik...

Az Orbán-kormány nemzetpolitikája milyen hatással volt a nemzeti öntudatodra?

Figyelt kérdés

2023. máj. 11. 23:15
A kérdező szavazást indított:
Felébresztette bennem
Megerősítette
Semleges hatással volt rá
Gyengítette
Néha szégyellem miattuk, hogy magyar vagyok
Bár ők igyekeznek hogy a magyarság szitokszóvá váljon, ez nem érinti az én magyarságtudatom erejét
44 szavazat
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
75%

Régebben bármikor bárhol voltam, mindig büszke voltam rá, hogy magyar vagyok és igyekeztem csupa pozitív dolgot mondani az országról és az itteni emberekről.

Orbán ezt elvette tőlem.

2023. máj. 11. 23:26
 2/35 anonim ***** válasza:
85%
Nem nézem jó szemmel, hogy ki akarják sajátítani maguknak a nemzeti öntudatot, ugyanakkor az én magyarságom nem attól függ, hogy milyen párt van hatalmon. A magyar ételeket sem szeretem kevésbé Németh Szilárd facebook fotói miatt.
2023. máj. 11. 23:36
 3/35 anonim ***** válasza:
2%

#1 Jelen helyzet úgy áll, hogy nektek keveseknek így történt, nekünk sokaknak meg pont ellenkezőleg.

Azt szégyelljük, hogy ti ilyenek vagytok és magyarok vagytok.

2023. máj. 11. 23:44
 4/35 anonim ***** válasza:
74%
Mara teljesen kiolte belolem
2023. máj. 11. 23:46
 5/35 anonim ***** válasza:
81%
#3: Nem vagyunk kevesen, bár lehet, hogy kevesebben, mint ti. De egyébként szerintem az is szomorú lenne, még ha csak kevés ember is érezné így egy kormány miatt. Ilyet előtte soha nem éreztem, még az első Fidesz-kormány alatt sem. Sajnálom, hogy nem látjátok, hogy lerombolták a magyarság jövőjét és tekintélyét.
2023. máj. 11. 23:55
 6/35 anonim ***** válasza:
13%
#4: Ó, te szegény! Akkor aludj egyet és álmodd, hogy nem Orbán Viktor, hanem a bolgár Dobrev Klára a miniszterelnök, aki az Európai Egyesült Államok létrehozását (és ezzel Magyarország megszűnését) tekinti életcéljának és aki Pozsonyt Bratislavának nevezi. ...és mivel Álomországban bármi megtörténhet, talán még a magyargyűlölő Kertész Ákos is feltámad poraiból és folytatja a szülőhazája gyalázását. Ezek az álmok majd helyreállítják a nemzeti öntudatodat. :D
2023. máj. 11. 23:59
 7/35 anonim ***** válasza:
78%

Nem merem mondani külföldön, hogy magyar vagyok, mert már esett meg velem, hogy köpött egyet a pincér elém, meg Orbánozott egy sort ott. Lehet ez nem csak Orbán bűne de többedrészt mégis.

Én nem is bánnám a nemzeti öntudatot ha egyébként mellette rendben lenne a gazdaság, nem egy ember körül összpontosulna minden, az adómat a kórházak jobbá tételére fordítanák, az oktatás minőségén javítanának, utakat és vasutat fejlesztenének belőle. Akkor még büszkén is érezném magam, hogy magyar vagyok. De így?!

2023. máj. 12. 00:00
 8/35 anonim ***** válasza:
26%

#7: "Nem merem mondani külföldön, hogy magyar vagyok, mert már esett meg velem, hogy köpött egyet a pincér elém, meg Orbánozott egy sort ott."

Szerinted, kiről állít ki szegénységi bizonyítványt az a vedéglátóipari alkalmazott, aki a betérő külföldi vendég előtt a földre köp, ha megtudja, hogy az magyar?

Ha nálunk, Magyarországon tenne ilyet egy pincér mondjuk egy belga vendég előtt, akkor szerinted a belga vendég elszégyellné magát és többé nem merné bevallani az állampolgárságát; vagy azonnal kiviharzana az étteremből és otthon elpanaszolná, hogy milyen bunkó parasztok a magyar pincérek? (Szerintem, az utóbbi.)

Te viszont nem akadsz ki a pincér otromba gusztustalanságán, hanem inkább eltitkolod a magyarságodat... Hát, gratulálok!

2023. máj. 12. 00:11
 9/35 MolotovPunk ***** válasza:
82%
3/ Mi meg azt szégyelljük, hogy "jobboldalon" pár nímand megmondóember akarja eldönteni, hogy ki magyar és ki nem, miközben nektek ehhez semmi jogotok nincsen és bármennyire fáj nektek, de bizony baloldalon is vannak magyar emberek sokan.
2023. máj. 12. 00:11
 10/35 anonim ***** válasza:
22%

"Régebben bármikor bárhol voltam, mindig büszke voltam rá, hogy magyar vagyok. Orbán ezt elvette tőlem."

Nem Orbán vette el tőled, hanem kevésbé érzed most már azt, hogy küzdeni kellene a magyarságért, amit a Gyurcsány-kormány évekig megpróbált elnyomni és lázítani ellene (most is pont ezt teszik egyébként, csak az ellenzékben). 2006-ban minden igazi magyarban felerősödött a magyar öntudat. Jelenleg nincs szükség ellenhatásra/ellenfellépésre, internalizáltad a magyar öntudatot, ezért teljesen természetes azt érezni, hogy most nem annyira erőteljes ez az érzés.

2023. máj. 12. 00:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!