Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Én nem értem a Fideszt, oké...

Én nem értem a Fideszt, oké hogy populista, meg minden, de mire jó az egészségügyet szándékosan elsorvasztani? Így hosszú távon nekik is kevesebbet lehet lopni, nem?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy sokkal több ekerül a gyerektámogatás, hogy szülessenek gyerekek, meg a focistadinonok, hogy jól érezzék magukat az emberek, meg minden, mint az hogy hullanak az emberek, mint a legyek. Pénzügyileg sokkal jobban megérné az országnak megmenteni az emberek életét, jobb egészszégügy, jobb járványkezelés, és sorolhatnám. Ha az országnak pénzügyileg is ez a jobb, akkor abból a Fidesz is többet tudna lopni, szóval nem értem, hogy miért csinálják így.

2023. máj. 11. 22:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%

"Magyarországon ugye nincs európai értelemben vett, széles, középosztálybeli polgárság."

Megfigyeléseim szerint pont ezt próbálja meg a Fidesz visszaállítani (inkább a felső középosztályt). Tömeges társadalmi és kulturális rekonstrukcióba kezdtek bele, hogy felépítsék azt, amit a komcsik leromboltak. Egykor Magyarországon is létezett polgárság (Márai sokat írt erről), csak elijesztették és/vagy megölték őket. A kommunista időkben arra kondicionálták az embereket, hogy mindenki ugyanannyit ér, a Fidesz pedig arra, hogy léteznek hierarchiák, és ez brutális megosztottságot okoz a jelenlegi társadalmunkban. Több országban jártam, ismerem a Közép-Európai országok politikáját, de sehol sem láttam még ilyen szintű feszültséget leszivárogni a hétköznapi emberek életébe. Most érzi meg igazán az eddig kicsinyes életmódot folytató átlagos, kommunizmusban szocializálódott magyar ember azt, hogy vannak nála okosabbak és tehetősebbek. És ezt nem bírja elviselni, ezért Mészárosék, az egészségügy, a különböző intézmények lesznek hibásak. Őket okolják azért, hogy márpedig létezik felsőközép, csak ők nem tartoznak oda. A kérdés pontosan ezt illusztrálja.

2023. máj. 12. 00:11
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

#11: Ehhez képest épp, hogy a szegényebb rétegekből szavaznak a Fideszre a legnagyobb arányban.

Egyébként a hatósági árak, kamatstopok, rezsicsökkentés és ehhez hasonló állami beavatkozások eléggé kommunista jellegűek.

2023. máj. 12. 01:07
 13/15 anonim ***** válasza:
12: ez egy tévhit, nincs statisztika arról, hogy a szegények szavaznak a legtöbben, de ha így is lenne -> a szegények mindig befolyásolhatóbbak, ha Gyurcsány lenne a kormányon, akkor a DK-t szavaznák meg. Én egy budai közegben szocializálódtam és rengeteg a fideszes.
2023. máj. 12. 02:39
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

és tehetősebbek"

Éppen az a probléma, hogy nem az okosak lesznek tehetősek ebben a rendszerben, hanem a haverok. Ez a haveri kapitalizmus, ahol nem a legjobb magyar cégek kapják a munkákat, nem a legjobbak választódnak ki, hanem kontraszelekció van. Politikai lojalitás alapján osztják az állami pénzeket, nem a tehetség, hanem az ismeretség alapján lesznek gazdagok az emberek. Urambátyám rendszer.

Kialakul egy olyan járadékvadász, élősködő réteg, ami magától értetődőnek tartja, hogy a pénz hozzá megy, nem a tehetsége miatt, hanem mert közel van a hatalmasokhoz.

És ráadásul ahogy hírek vannak róla, ha valaki valóban a tehetségével gazdagodik, és akkorára nő, hogy vetélytársa lenne a haveri kapitalistáknak, akkor "megkérik", hogy adja át jó áron a cégét, mert ha nem, akkor szabályokkal ellehetetlenítik, vagy elkezdik zaklatni hatósági ellenőrzésekkel, stb.

Szóval ebből így nem lesz felemelkedés, így csak kaptunk a nyakunkba egy agresszív élősködő réteget, aminek a saját gazdagodása és a pozíciójának a megtartása számít csak. Egyfajta újfeudalizmus, ahol "születési" alapon előjogok és gazdagásg jár nekik, nem azért mert ők a legjobbak a szakmájukban.

2023. máj. 12. 06:09
 15/15 anonim válasza:

Van ám tüntetés, csak a tv nem mutatja. (Sőt a Facebook is törölte az eseményt, éljen a szólásszabadság)

Legközelebb május 19-én lesz 16.30-kor Budapesten a Tisza István emlékműtől indul. Az Egységes Diákfront kezdeményezéseben kezdődött a szerveződés, de nem csak az oktatásüggyel kapcsolatban várnak résztvevőket.

2023. máj. 12. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!