Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Én nem értem a Fideszt, oké...

Én nem értem a Fideszt, oké hogy populista, meg minden, de mire jó az egészségügyet szándékosan elsorvasztani? Így hosszú távon nekik is kevesebbet lehet lopni, nem?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy sokkal több ekerül a gyerektámogatás, hogy szülessenek gyerekek, meg a focistadinonok, hogy jól érezzék magukat az emberek, meg minden, mint az hogy hullanak az emberek, mint a legyek. Pénzügyileg sokkal jobban megérné az országnak megmenteni az emberek életét, jobb egészszégügy, jobb járványkezelés, és sorolhatnám. Ha az országnak pénzügyileg is ez a jobb, akkor abból a Fidesz is többet tudna lopni, szóval nem értem, hogy miért csinálják így.

2023. máj. 11. 22:03
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

És azt sem értem, hogy az emberek miért tűrik a másfél éves várólistákat? Én szeretem a sdtadiont meg minden, de amikor ilyen várólisták vannak, akkor miért nem mennek ki az emberek tüntetni és elsöpörni ezt a söpredéket?

És a Fidesz láthatólag 50 évre rendezkedik be, már 4. ciklusukat nyerik, tehát az se érv, hogy most akarnak lopni, és jobb ma egy túzok, mint holnap egy veréb.

2023. máj. 11. 22:05
 2/15 anonim ***** válasza:
75%
A magánegészségügy felé akarják terelni a tömegeket. Majd meghozzák a megfelelő törvényeket, rendelkezéseket és dr. Várkonyi Andrea főigazgató alatt létrehoznak egy magán OEP-et, ami majd az állami intézményektől átvállalja a feladatokat és arrafelé fog csorogni a lé.
2023. máj. 11. 22:11
 3/15 anonim ***** válasza:
75%
De rövid távon úgy nem szavaznának rá, ha ténylegesen jót tenne az országgal. 20 év múlva meg már Mallorcán süttetik a hasukat. Most kell sokat lopni.
2023. máj. 11. 22:20
 4/15 anonim ***** válasza:
91%
Mert ha meghalsz 60 évesen, akkor nem kell nyugdíjat fizetniük neked.
2023. máj. 11. 22:21
 5/15 anonim ***** válasza:
22%

Az egy nagyon proli gondolat, hogy a politikusok csak lopnak és hazudnak. Nyilván nem ugranak el a pénz elől, de nincsenek rászorulva.

A Fidesz egy "polgári", jobboldali párt, csak Magyarországon ugye nincs európai értelemben vett, széles, középosztálybeli polgárság. A Fidesz úgy képzeli el az ideális társadalmat, hogy van egy felsőközép- és egy felsőosztály, akik vezetik, húzzák az országot gazdasági, kulturális és politikai szinten is, ezt támasztja alá az állami támogatások rendszere, jellege is, hiszen azokat elsősorban a tehetősebbek vehetik igénybe.

Ugyanez igaz az olyan társadalmi felzárkózást segítő intézményekre is, mint a közegészségügy vagy az oktatás, de kb. minden más területen megfigyelhető: annak érhető el magas színvonalú szolgáltatás, akinek van rá pénze; akinek nincs rá pénze, az csak minimálisan számíthat az államra.

2023. máj. 11. 22:21
 6/15 anonim ***** válasza:
9%

Szerintem te jobban teszed ha még nem teszel fel kérdéseket inkább csak olvasgatsz!

populista jelentése

annak az irányzatnak a híve, mely a politikai elittel szemben az átlagember érdekeit tartja szem előtt.

2023. máj. 11. 22:23
 7/15 anonim ***** válasza:
76%

Az oktatás és az egészségügy nem hoz profitot nekik, mint a stadion.

Olyan jogszabályt meg nem fognak magukra nézve meghozni, hogy ők is azt az oktatást és egészségügyet vehetik igénybe, amit egy állampolgár. Akkor talán nem rombolnák le ezt a két fontos ágazatot.

2023. máj. 11. 22:25
 8/15 anonim ***** válasza:
48%
Nem gondolnám, hogy elsorvasztaná. Az, hogy 1 mentő működik egy városban, az nem elsorvasztás, hanem komplett evakuációja a városnak. Az a város üres. Ha mégis laknak benne, akkor az nem végleges. Tehát elvileg kiürítettek ott mindent. Elköltözött az egészségügy, kérdés, hogy hová. Melyik országba.
2023. máj. 11. 22:37
 9/15 anonim ***** válasza:
60%

Kérdező, a NER most a magánegészségügyre ment rá, bevásárolták magukat, szóval az egészségügy leépítése nekik hoz profitot, mert azokat, akiknek van penzük, így a magánegészségügy felé tudják terelni.

Egy jól működő állami egészségügy konkurencia lenne az ő magánorvosi központjaiknak, elvinné onnan a hasznot.

2023. máj. 11. 22:38
 10/15 anonim ***** válasza:
62%

Mert mindent a haveroknak adni sokkal fontosabb, mint az, hogy tömegek kapjanak mihamarabb megfelelő ellátást. Nem akarnak konkurenciát a saját magánkórházaik ellen.

És miért nem tüntetnek? Mert a Fidesz a médiát is leuralta: TV, rádió, újság, online hírportálok, Facebook, YouTube, TikTok, mindenhol a Fidesz propagandája van többségben. Az ellenzék meg halott.

Ha mindenütt ugyanazt mondják, akkor biztosan igaz - gondolhatja ezt 2,5 millió magyar.

2023. máj. 11. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!