Fideszesek, ti hogyan spórolnátok, ha főpolgármesterek lettetek volna?
20
Mondjuk elgondolkodnék a helyében azon, hogy nem üres kasszát vett át.
"Mondjuk elgondolkodnék a helyében azon, hogy nem üres kasszát vett át."
Így van, csak aztán jött egy COVID, ami növelte a költségeket, de csökkentette a bevételeket. Aztán jött a kormány, aki szintén csökkentettte (elvette) a bevételek egy részét és megtiltotta a helyi adók növelését, ellenben megemelte az állam felé fizetendő "szolidaritási" adót. Aztán jött a háború, ami szintúgy növelte a költségeket és a kormány sem szállt be sehogy sem támogatólag.
Erről ti is elgondolkodhatnátok a helyében.
22
Jó, hát ha ez így megy, akkor azon is gondolkodjon el, hogy nem csak Budapestet érintették azok a dolgok amiket felsoroltál. Egy szegénységi bizonyítványt nem magyarázni kell,hanem tenni ellene. Eddig az összes elképzelést kimagyaráztad, hogy miért nem jó. De most lássunk téged. Mit kéne tennie Gregnek?
"Eddig az összes elképzelést kimagyaráztad, hogy miért nem jó."
Mármint azt a rettentően keveset, aminek az ellenérvét még challengelni sem tudtad? Egyébként sem kimagyaráztam azokat, hanem rámutattam a nyilvánvalóra.
"Jó, hát ha ez így megy, akkor azon is gondolkodjon el, hogy nem csak Budapestet érintették azok a dolgok amiket felsoroltál."
Hadd ne kelljen már felsorolnom, hogy Budapest miért kiemelt példa és miért nem összehasonlítható a magyar települések 99%-ával. Azon a maradék 1%-on pedig osztozik a fidesz és az ellenzék. Namost elmehetünk abba az irányba, hogy összehasonlítgatjuk Budapestet vidéki városokkal, de nagyon gyorsan oda fogunk kilyukadni, hogy már a költség és bevételszerkezetük ezeknek a városoknak, nem utolsó sorban pedig a fidesz is kivételez a sajátjaival.
"De most lássunk téged. Mit kéne tennie Gregnek?"
Ez nem egy Uno játék, hogy bedobd a reverse káryát. Vagy tudsz valami konkrét épkézláb dolgot mondani, vagy vegyél/vegyetek vissza az arcotokból, mikor eljátszátok a hattyú halálát Budapest anyagi helyzetével kapcsolatban, miközben szeretett pártotok a fidesz vastagon benne van az ok-okozati összefüggésben.
Ha mégis nagyon akarod, hogy erről eszmecseréljünk, akkor vagy írj ki külön kérdést, vagy írj privátban, menten szolgálatodra leszek, de nem itt, ahol pont az ellenkezője a téma lényege.
24
Ugyan azt mondtam, ami más városoknál is működik. És ami már akkor is működött, amikor még Greg a fasorban sem volt. A kérdés az, hogy miért nem követte ezeket a mintákat?
Nem azzal kell takarózni, hogy "de nekem már holnapra kell a pénz", mert ez ezen a szinten nem így megy, ezt egy ovis is tudja.
"Ugyan azt mondtam, ami más városoknál is működik."
Pontosan mely városoknál?
"Nem azzal kell takarózni, hogy "de nekem már holnapra kell a pénz", mert ez ezen a szinten nem így megy, ezt egy ovis is tudja."
Azt viszont te is tudhatnád, hogy a javaslatod nem mai problémákat old meg. Vigyük csődbe ma Budapestet, hogy 5 év múlva megvalósuljanak beruházások? Ezt mondod?
Amit mondasz, az tiszta, egyértelmű és igaz is. De nem a jelenlegi helyzetre reflektál. Miért olyan k*rva nehéz ezt megérteni?
Sőt, kontrázok egyet. Az, hogy ma nem tud elegendő bevételt termelni a főváros az azt jelenti, hogy ezelőtt 5 évvel Tarlós sem "követte" ezeket a mintákat, különben ezek a jó kis beruházások most gazdagítanák Budapestet.
26
Van még egy megoldás, ha már Greg elvileg politikus: esetleg Greg még nem gondolt arra, hogy leüljön tárgyalni a kormánnyal?
"Van még egy megoldás, ha már Greg elvileg politikus: esetleg Greg még nem gondolt arra, hogy leüljön tárgyalni a kormánnyal?"
Ez lehet megoldás, bár szkeptikus vagyok. Az elmúlt 3-4 évben a kormány csak elvett a fővárostól, sosem adott. A fideszről egyébként sem az hirlik, hogy bárkivel is leülnek tárgyalni, hacsak nem a pénzt adó EU-ról van szó.
28
Van még egy megoldás: alkalmasabb polgármesterjelöltet kell indítani legközelebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!