Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mondják, hogy Magyarorsz...

Miért mondják, hogy Magyarországról menekülnek az állampolgárok?

Figyelt kérdés

Kifejezetten alacsony a Magyarországról külföldre vándorlók arány. 4,5%, ami a térségben a legalacsonyabbak között van.

[link]

2023. máj. 7. 13:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
95%
Én soha nem hittem volna, hogy megyek, annyira imádom Magyarországot (mint tájat), de ha már én is annyira hányok az itteni rendszertől, és megyek Dániába terveim szerint, akkor el tudom képzelni, hogy nagyon sokan szedik a cókmókjukat jobb megélhetés és élhetőbb ország reményében
2023. máj. 7. 14:36
 12/18 anonim ***** válasza:
79%
Mert aki marad, az sem jòkedvèben marad, hanem muszàjbòl.
2023. máj. 7. 14:49
 13/18 anonim ***** válasza:
Kérdés, hogy állampolgárság szerint nézik? Mi van azokkal, akik már kint vannak annyi ideje, hogy megkapták az ottani állampolgárságot? Nem kevés ilyen van. Ha azokat nem számolják bele, akkor a grafikon csak a frissebben távozottakat mutatja, akik még nem állampolgárok, vagyis nem minden magyart mutat.
2023. máj. 7. 16:35
 14/18 A kérdező kommentje:

"Kérdés, hogy állampolgárság szerint nézik? Mi van azokkal, akik már kint vannak annyi ideje, hogy megkapták az ottani állampolgárságot? Nem kevés ilyen van."

Valószínűleg úgy nézik, hogy az adott ország megszámolja, hogy hány magyar állampolgárnak van kint állandó lakcíme. Tehát beleszámolják azokat a magyarokat is, akiknek még nincs más állampolgársága, és azokat is, akiknek van mellette már az adott országé is.

"Ha azokat nem számolják bele, akkor a grafikon csak a frissebben távozottakat mutatja, akik még nem állampolgárok, vagyis nem minden magyart mutat."

Még ha ez így is lenne az azt jelenti, hogy ugyanúgy nem számolnak bele minden szlovákot, lengyelt, románt... Tehát náluk is fellép ez a torzítás, nem csak a magyaroknál.

2023. máj. 7. 16:40
 15/18 anonim ***** válasza:

A fő probléma, hogy nem a puszta szám számít. A legképzettebb szakemberekért (orvos, mérnök, stb.) kapkodnak külföldön, és a többszörösért keresheti, mint itt.

Ehhez képest a semmihez nem értő sorja az kint is csak mosogatni fog, és ők is térnek a legtöbben aztán haza, mert nem találják meg a számításukat.

Szóval ebben a többszáz ezer ember kint levő emberben igen sok tanult, képzett ember van, akik megtalálják a számításukat, és nem térnek haza. Lefölözik a képzett embereinket, míg visszakapjuk a képzetleneket.

2023. máj. 7. 16:48
 16/18 A kérdező kommentje:

Ez csak találgatás, nem tudni milyen arányban mennek ki képzettek és képzetlenek. Egy képzett idehaza is sikeres tud lenni, egy mérnök vagy orvos elég jól keres ahhoz, hogy kényelmesen eléldegéljen. Nem biztos hogy lemondana erről, csak azért, hogy kimenjen, és bár a többszörösét keresse, de ott csak egy idegen bevándorló, nem teljes rendű polgár.

Egy képzetlen meg idehaza is a társadalom alján van, mint odakint, csak odakint sokkal kevesebbet kell nélkülöznie.

2023. máj. 7. 16:56
 17/18 anonim ***** válasza:
65%
Hazugság a statisztika, közismert tény, hogy 2010 óta évente egymillió ember hagyta el az országot, mióta Orbánfhürer és a FideSS tönkretette az országot. 😥
2023. máj. 7. 17:30
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

A hivatalos szamok csak parasztvakitas. Korabbi állami munkahelyemen tobb ezren mondtak fel par honap alatt orszagszerte. Az allam rá pár hónapra alig felét ismerte el.

Azonkivul nyakig benne voltam az oltasos menetben, rengeteg emberrel beszéltem.

A többségnek azért kellett az oltas es vele járó igazolás hogy utazni tudjon, visszamenni külföldre.

És a többség igenis a tanult kategoria volt.

2023. máj. 8. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!