Szerintetek végül bevezetik a státusztörvényt?
Van azért tiltakozás, Telex egy mai videóban is mutatta a legutóbbit, már ha ez a legutóbbi, talán igen. Bár ismerve a fideszt, csak azért mert mocsok törvény és nagy a tiltakozás, simán bevezethetik, de ki tudja, megtorpannak az ellenállás miatt majd szerintetek?
Bár presztízsveszteség lenne ez nekik, a nyilvánvaló szemétség mellett, bár a szemtétségre alapul a hatalmuk is.
"Elolvastam a törvényt, és sok dolgot nem találtam meg benne, amik a tegnapi tüntetésen elhangzottak. Ez hogy lehet?"
Mik hangoztak el?
11
Pl azt mondták a tüntetésen, hogy naponta 12 órát kell tanítani a tanároknak. És hetente legalább 48 órát. De a törvényben a napi 12 óra az egy maximumot jelöl, amit nem lehet túllépni, ugyan ez van a heti 48 órával is, hogy egy maximumot jelöl. Tehát nem arról van szó, hogy minden nap 12 órázniuk kell, hanem, hogy egy nap maximum annyit vállalhatnak. A 49 óránál ugyan ez a helyzet, csak heti szinten.
A próbaidőt sem tolták ki 6 hónapra, hanem 6 hónapnál húztak egy határt, hogy annál tovább NEM tarthat. A tüntetésen pedig arról volt szó, hogy a próbaidő ezentúl mindig 6 hónap. A felmondási időnél is ugyan ez van.
Azt sem találtam meg, hogy csak továbbképzéssel lehet behívni a pedagógusokat pl takarítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!