Mi a baj ezzel a státusztörvénnyel szerintetek?
Szrintem nincs ezzel a törvénnyel semmi baj: megfelel a tanároknak, meg a diákoknak, és ahogy nézem, a szülőknek is jó, hogy a gyerekük hülye marad.
Ha pedig minden érintett félnek jó így, akkor mit görcsöljünk rajta?
Végül is a fideSS épp eteljesíti a SZózatban megénekelt nemzethalált, a komplett elbutulást, a teljes leszakadást itt a prosperáló Európa közepén.
S a sírt, hol nemzet süllyed el, népek veszik körül. És ez az ostoba magyar nép megérdemli így a sorsát. Ez a örvény csak egy újabb szög a semmirekellők nyomorának koporsójába.
Lépjünk tovább.
"Szrintem nincs ezzel a törvénnyel semmi baj: megfelel a tanároknak, meg a diákoknak, és ahogy nézem, a szülőknek is jó, hogy a gyerekük hülye marad."
Meglérdezhetem tőled, hogy akkor te mit teszel ez ellen? Mert fikázod a maygarokat és végülis jogosan, de te mit teszel ez ellen?
Vagy ugyanazt, amit a többiek, elfogadod?
Előző vagyok, írtam a saját álláspontomról ezelőtt.
Semmi, így legalább van értelme felmondani a tanároknak.
Egy családtagom már sikerült rábeszélnem a felmondásra, még van egy másik rokon, akit még megpróbálok rábeszélni.
Egy szerződés, így egy munkaszerződés akkor jó, ha pontosan le van előre rögzítve, hogy mire számíthatnak a felek: mit vállalnak és ezért mit kapnak cserébe.
Ez ennek a fordítottja: tök bizonytalan, hogy hol, mikor és mennyit kell dolgoznod, cserébe ajánlanak egy bizonytalan fizetést, ami majd nehezen kontrollálható feltételek szerint alakul valahol 1*X és 2,5*X között.
Kérdés, hogy esetedben mennyi lesz a szorzószám, a "maradékelv" alapján mennyi lesz az X. Kérdés, hogy kitalálja-e az igazgató/tankerület hogy nyáron behív dolgozni, hogy elküld a megye túlvégébe fél évre, hogy mennyi lesz a heti óraszámod.
Ha ilyen bizonytalan a helyzet, akkor a közgazdaságtan szabályai szerint két dolog történhet. Vagy akkora bért ajánlanak, hogy a legrosszabb szcenárióval számolva is megéri: ekkor feleslegesen sokat költünk bérekre. (Amit más hasznos dolgokra is lehetne költeni, akár az oktatásban.)
Vagy, ami valószínűbb, és nem ajánlanak a durva szabályoknak megfelelő még több bért, akkor kevesebb tanár lesz, mint most van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!