Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Kádár-rendszerben tényleg...

A Kádár-rendszerben tényleg sokkal kevesebbet stresszeltek az emberek?

Figyelt kérdés
A rendszerváltás után születtem, szóval nincsenek emlékeim abból a korból, de mások, a szüleim, nagyszüleim olyan pozitívan beszélnek róla. Azt mondják sokkal kevesebb stressz volt, egyszerűbb volt az élet és az emberek jobban megtalálták az örömet a mindennapokban. Állítólag a zene és az irodalmi élet is sokkal jobb volt. Mondjuk lehet csak azért mondják, mert akkor voltak fiatalok és így utólag az idő mindent megszépít. Nem is biztos össze lehet jól hasonlítani, mert most sokkal jobban fizető állások vannak, mint akkor, de valószínűleg a stresszfaktor is magasabb.

2023. ápr. 24. 09:25
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

# 7. Igazad van, akkor is sok volt az alkoholista és az öngyilkos, de vegyük számításba, hogy akkoriban egyáltalán nem kezelték a depressziót és az egyéb pszichikai betegségeket. Senki sem ment a depressziójával vagy szorongásával orvoshoz. Benyomott egy felest, és bevett rá egy Andaxin vagy egy Eunoctin, amik lényegében altatók voltak, és ez volt az antidepresszáns. És hát pszichés betegek akkor is voltak. Mikor nem?

Ha ezt összevetjük azzal, hogy ma már nagy kultúrája van az orvoslásban a pszihiátriai betegségek kezelésének, rengeteg terápia és gyógyszer van, mégis sok az alkoholista és az öngyilkos, akkor lehet, hogy ez rendszer vizsgázna rosszabbul.

2023. szept. 5. 15:53
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

#8: "legyél párttag"

Hülyeség, oda nem lehetett csak úgy jelentkezni, ajánlások kellettek hozzá. Engem pl. soha nem agitáltak, hogy lépjek be.

"húzz le egy életet egy munkahelyen"

77-89 között 4 cégnél dolgoztam, kettőnél belül is váltottam, tehát 6 helyen. Senki nem szólt meg érte.

"ne érdekeljenek a tágabb világ dolgai, majd az állam megmondja, hogy mit nézz, mit halgass, miben higgy"

Szerintem szabad vallásgyakorlás volt. Világ Ifjúsága, Galaktika, Interpress magazinok mind a tágabb világ dolgaival foglalkoztak, rengeteg nyugati film ment a mozikban (és nem csak amerikaiak), a rádió játszotta a megjelent nyugati lemezeket. És legalább nem ömlött az a szenny mindenhol, ami ma. Szerintem ma is manipulálnak mindenkit mindenhol, csak sokkal kifinomultabb és károsabb módszerekkel (reklámok, influencerek, reality show).

2023. szept. 27. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!