Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fideszre szavazókhoz szól a...

Fideszre szavazókhoz szól a kérdésem! Mennyire érzitek bántónak ezeket a kijelentéseket?

Figyelt kérdés

Az interneten (néhány weboldal kivételével) az ellenzékiektől hangos. Ahol nincs letiltva, törölve az ellenzéki megnyilvánulás (pl. konkrétan ezen az oldalon) ott néhány kommentelő elég trágár módon nyilvánul meg a Fideszre szavazókról, illetve a kormányról. (Konkrétumokat nem írok, feltételezem, hogy mindenki találkozott már ilyennel akár élőben, akár interneten keresztül.)

Ezek nektek mennyire bántóak?

2023. ápr. 22. 21:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
23%
Fel sem veszem, a vesztesek frusztrációja tükröződik bennük. Minden gyalázkodó mondatuk egy újabb lépés az újabb Fidesz-kétharmad felé.
2023. ápr. 22. 21:55
 2/13 anonim ***** válasza:
0%

Ennél tágabb a bántott kör.

A rendszerváltás óta kizárólag önkormányzati választáson vettem részt, de a megyei küldöttlistára ott sem szavaztam.

A 2022-es országgyűlési képviselőválasztás előtti felfokozott hangulatban dőltek a durván bántó megnyilvánulások adott társadalmi csoportokra pl. lakóhely, életkor alapján; általánosítva, és biztosra véve, hogy Orbánra, a Fideszre szavazunk. Azért értem magam is bele, mert adottságaim miatt legalább duplán is, nem idézem, mik voltam.

Az előválasztás környékén elhatároztam, hogy ha száz engem otrombán bántó dolgot olvasok, akkor, nehogy meghazudtoljam az ilyeneket állítókat, elmegyek, és a Fidesz, KDNP egyéni jelöltjére és pártlistájára szavazok. Nem keresgéltem a bajt, de nagyon alacsony határnak bizonyult a száz, gyorsan meglett.

32 év után először, megfelelve az „elvárásoknak”, elmentem és szavaztam.

Durván inflációs lesz a következő szavazásokon a határ: a százat ötszázra emelem. Aztán kiderül, kell-e így is adott módon szavaznom, ha már úgyis biztosra veszik.

2023. ápr. 22. 22:29
 3/13 anonim ***** válasza:
16%
Csatlakozom az előttem szólóhoz, engem is előbb gyűlöltek az ellenzékiek a származásom miatt, (vidéki, keresztény, nagycsaládos) mint hogy jobboldali lettem volna. Minket neveznek tájékozatlannak, miközben fogalmuk sincs, hogy mi van a budapesti agglomeráción kívül. Képtelen hülyeségeket terjesztenek rólunk. Ömlik belőlük a mocskolódás és a fenyegetőzés arra az esetre, ha ők nyernének a választáson. Régen kimondottan kedveltem a Fideszt, mára ez eléggé megkopott. Viszont amikor ezekre nézek, azt látom bennük, amit ők mondanak rólunk. Szerintem egy belpesti bölcsész vegán lmbt személytől sem várható el, hogy a Mi Hazánkra szavazzon. Akkor azok után, amilyen arcot mutatott felénk az ellenzék, ők se várják azt, hogy mi őket támogassuk.
2023. ápr. 22. 23:19
 4/13 anonim ***** válasza:
61%
Nyilván bántónak érzem, de nem veszem fel. Inkább az zavar, mikor egy ismerősöm tudja h fideszre szavaztam, aztán örökké szid, különböző jelzőkkel illet, pocskondiáz, lenéz. Úgy hogy a beszélgetésben kerülöm a politikát, ha pedig szóba jön, sosem védem véres szájjal a fideszt. Mégis én vagyok a szar. :D És több ilyen ismerősöm van. Annyi a bűnöm hogy a fideszre szavaztam. Bezzeg ők másnap már szembeköpték, gyalázták azt akire szavaztak előző nap. De én vagyok a csúnya fidesznyik és kapom az ívet. Na mindegy, ez az én bajom. :D
2023. ápr. 23. 04:04
 5/13 anonim ***** válasza:
66%
Nem vagyok ellenzéki,de számomra felfoghatatlan az,hogy miért szavaz valaki ennyi pusztítás és rablás dacára a fideszre.
2023. ápr. 23. 07:55
 6/13 anonim ***** válasza:

Ez a kérdés nagyon szép példája a jelenlegi magyar politikai helyzetnek.

Valaki feltesz egy, a pártközpontban megfogalmazott, kérdést ami megfelel a fideszes szuperegonak (nem bántó, szerény, fenntartja az elfogadás illúzióját, áldozatként aposztrofálja saját magát). Majd ugyanazzal a retorikával (valószínűleg ugyanott, ugyanazok által megfogalmazott) érkeznek a prekoncepciókat alátámasztó válaszok.

Erre az ellenzéki közönség válasz helyett (hasonló hátország hiányának okán) nyomja a pirosat, mint süket a csengőt...

2023. ápr. 23. 08:51
 7/13 anonim ***** válasza:
Inkább a 6-os komment szép példája annak, milyen mélyen gyökerezik az a fanatikus hit az ellenzékiekben, hogy mindig mindenhol mindenkit a pártközpont rángat dróton, akinek a mondandója eltér attól, hogy O1G. Ez pont ugyanaz, mint a Fidesznél az, hogy mindent Soros, Gyurcsány, Brüsszel, meg az USA csinálnak a háttérből, ami a magyar kormánynak nem tetszik. Mindkét oldal letagadja a lehetőségét, hogy létezhet olyan valóság, ami őt kedvezőtlen fényben tünteti fel.
2023. ápr. 23. 09:26
 8/13 anonim ***** válasza:
0%

7

Igaz,de ezt a politikai "kultúrát" a fidesz honosította meg és sajnos olyan ügyesen,hogy a fideszesek köré olyan buborékot húztak amiből józan ésszel sincs menekvés. Ezek az emberek BÁRMIT bevesznek amit Viktorék elébük tolnak, bármilyen képzelt riportot a háttérhatalomról, vagy a nemzet létére törő baloldalról, de ha élőben leadná a tévé, hogy a doktorminiszterelnökúr Húsvétvasárnap az ünnepi szentmise keretein belül a Szent István Bazilika főoltárán halálra kúr egy újszülöttet, ezek akkor is találnának egy olyan magyarázatot, ami alapján ez Orbán Viktor és a FIDESZ tekintetében belefér a jó ízlésbe és a morálba, sőt pártolni, támogatni kell, mert különben jön a nemzethalál.

2023. ápr. 23. 09:37
 9/13 anonim ***** válasza:
Ez az ellenzéki mantra, hogy ilyenek a fideszesek. A 444 csinál egy interjút pár tezsvírrel, akinek gőze nincs semmiről, de a Fideszre szavaz, aztán a kommentekben lehet egymást felszopni, hogy hát igen, 3 millió ember ugyanilyen, de bezzeg mi! Aztán amikor valami vállalhatatlanul kínos dolog keletkezik az ellenzéki oldalon, akkor ugyanezek az emberek elmagyarázzák, hogy milyen ostobaság általánositani pár kiragadott példa alapján. Képmutatás.
2023. ápr. 23. 09:46
 10/13 anonim ***** válasza:

Nem pár cigány itt a probléma.

A Political Capital ezer fős mintán végzett kutatásából ugyanis az derült ki, hogy

a megkérdezettek 36 százaléka, a magukat fideszesnek mondóknak pedig 50 százaléka igaznak tartja az állítást, hogy a magyar kormány nem szavazta meg a brüsszeli szankciókat.Miközben persze eddig mindegyikA Political Capital ezer fős mintán végzett kutatásából ugyanis az derült ki, hogy

a megkérdezettek 36 százaléka, a magukat fideszesnek mondóknak pedig 50 százaléka igaznak tartja az állítást, hogy a magyar kormány nem szavazta meg a brüsszeli szankciókat.Miközben persze eddig mind a 8 szankciós csomagot a magyar kormány szavazataival fogadták el, hiába kommunikálja már a kormány hónapok óta, mennyire ártalmasak a szankciók. A fideszes szavazóknak csak 40 százaléka tudta, hogy a kormány beleegyezésével vetettek ki Oroszországra szankciókat, 10 százalék pedig nem válaszolt. A kormány propagandája olyan sikeres, hogy még a (Mi Hazánk szavazóit nem számolva értett) ellenzéki szavazók 23 százaléka is elhiszi a fenti állítást, a Mi Hazánk szavazói között pedig ez az arány a teljes népességgel megegyező 36 százalék.

2023. ápr. 23. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!