Fideszre szavazókhoz szól a kérdésem! Mennyire érzitek bántónak ezeket a kijelentéseket?
Az interneten (néhány weboldal kivételével) az ellenzékiektől hangos. Ahol nincs letiltva, törölve az ellenzéki megnyilvánulás (pl. konkrétan ezen az oldalon) ott néhány kommentelő elég trágár módon nyilvánul meg a Fideszre szavazókról, illetve a kormányról. (Konkrétumokat nem írok, feltételezem, hogy mindenki találkozott már ilyennel akár élőben, akár interneten keresztül.)
Ezek nektek mennyire bántóak?
Ennél tágabb a bántott kör.
A rendszerváltás óta kizárólag önkormányzati választáson vettem részt, de a megyei küldöttlistára ott sem szavaztam.
A 2022-es országgyűlési képviselőválasztás előtti felfokozott hangulatban dőltek a durván bántó megnyilvánulások adott társadalmi csoportokra pl. lakóhely, életkor alapján; általánosítva, és biztosra véve, hogy Orbánra, a Fideszre szavazunk. Azért értem magam is bele, mert adottságaim miatt legalább duplán is, nem idézem, mik voltam.
Az előválasztás környékén elhatároztam, hogy ha száz engem otrombán bántó dolgot olvasok, akkor, nehogy meghazudtoljam az ilyeneket állítókat, elmegyek, és a Fidesz, KDNP egyéni jelöltjére és pártlistájára szavazok. Nem keresgéltem a bajt, de nagyon alacsony határnak bizonyult a száz, gyorsan meglett.
32 év után először, megfelelve az „elvárásoknak”, elmentem és szavaztam.
Durván inflációs lesz a következő szavazásokon a határ: a százat ötszázra emelem. Aztán kiderül, kell-e így is adott módon szavaznom, ha már úgyis biztosra veszik.
Ez a kérdés nagyon szép példája a jelenlegi magyar politikai helyzetnek.
Valaki feltesz egy, a pártközpontban megfogalmazott, kérdést ami megfelel a fideszes szuperegonak (nem bántó, szerény, fenntartja az elfogadás illúzióját, áldozatként aposztrofálja saját magát). Majd ugyanazzal a retorikával (valószínűleg ugyanott, ugyanazok által megfogalmazott) érkeznek a prekoncepciókat alátámasztó válaszok.
Erre az ellenzéki közönség válasz helyett (hasonló hátország hiányának okán) nyomja a pirosat, mint süket a csengőt...
7
Igaz,de ezt a politikai "kultúrát" a fidesz honosította meg és sajnos olyan ügyesen,hogy a fideszesek köré olyan buborékot húztak amiből józan ésszel sincs menekvés. Ezek az emberek BÁRMIT bevesznek amit Viktorék elébük tolnak, bármilyen képzelt riportot a háttérhatalomról, vagy a nemzet létére törő baloldalról, de ha élőben leadná a tévé, hogy a doktorminiszterelnökúr Húsvétvasárnap az ünnepi szentmise keretein belül a Szent István Bazilika főoltárán halálra kúr egy újszülöttet, ezek akkor is találnának egy olyan magyarázatot, ami alapján ez Orbán Viktor és a FIDESZ tekintetében belefér a jó ízlésbe és a morálba, sőt pártolni, támogatni kell, mert különben jön a nemzethalál.
Nem pár cigány itt a probléma.
A Political Capital ezer fős mintán végzett kutatásából ugyanis az derült ki, hogy
a megkérdezettek 36 százaléka, a magukat fideszesnek mondóknak pedig 50 százaléka igaznak tartja az állítást, hogy a magyar kormány nem szavazta meg a brüsszeli szankciókat.Miközben persze eddig mindegyikA Political Capital ezer fős mintán végzett kutatásából ugyanis az derült ki, hogy
a megkérdezettek 36 százaléka, a magukat fideszesnek mondóknak pedig 50 százaléka igaznak tartja az állítást, hogy a magyar kormány nem szavazta meg a brüsszeli szankciókat.Miközben persze eddig mind a 8 szankciós csomagot a magyar kormány szavazataival fogadták el, hiába kommunikálja már a kormány hónapok óta, mennyire ártalmasak a szankciók. A fideszes szavazóknak csak 40 százaléka tudta, hogy a kormány beleegyezésével vetettek ki Oroszországra szankciókat, 10 százalék pedig nem válaszolt. A kormány propagandája olyan sikeres, hogy még a (Mi Hazánk szavazóit nem számolva értett) ellenzéki szavazók 23 százaléka is elhiszi a fenti állítást, a Mi Hazánk szavazói között pedig ez az arány a teljes népességgel megegyező 36 százalék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!