Konzervatívnak vagy liberálisnak jobb lenni?
10-es
Maarva Andor után szabadon, bocsika ha csíp. ;)
[tegnap 22:48]: "A konzervatívak mindig röhögnek az új trendeken (...)"
- Én azt tapasztalom, hogy a konzervatívok inkább rettegnek az új trendektől ("miért erőltetik?", "remélem, nem lesz kötelező", "féltem a gyerekeimet"), nem röhögnek rajtuk.
Ez az amúgy teljesen ostoba kérdés is csak egy tünet.
Nem az a szörnyű, hogy egy embernek folyamatosan változik a véleménye, vagy neadjisten csak azt adja elő, amit a népek hallani akarnak, az igazán tragikus, hogy emberek millióinak is UGYANÚGY változik a véleménye mint a vezetőé. Erre kellene valami magyarázat. Mert jó, oké, orbán volt már komcsi, liberális, ateista, keresztény, most meg fasiszta, de a szavazói IS UGYANÚGY végigjárták ezt az utat.
[ma 08:04]: "Mert jó, oké, orbán volt már komcsi, liberális, ateista, keresztény, most meg fasiszta, de a szavazói IS UGYANÚGY végigjárták ezt az utat."
- Naaa, azért nagyon naaa... Orbánt nem fogom védeni, mert ő ezt az utat lényegében tényleg bejárta. (Bár én a fasiszta szót nem használnám a jelen állapotra, amit Orbán most politizál, az sokkal inkább alt-right.)
De a szavazói valójában nem váltottak vele ennyiszer köpenyt. Orbán csak a Kádár-rendszerben volt komcsi, amikor értelemszerűen nem voltak szavazói. Amikor liberális és ateista volt, és először voltak neki szavazói, akkor teljesen más szavazóbázisa volt, mint most. Annyi igaz a szavazóbázis áttranszformálásáról, hogy amikor megjelent a jobboldalon, akkor egy konzervatív-polgári tömeg bizalmát nyerte el, és ezeknek az embereknek egy jelentős részét tényleg átvitte az éppen kialakulóban levő alt-right-ba (ami valamennyire talán konzervatív, de az se nagyon, polgárinak pedig egyáltalán nem polgári). De hogy a szavazóbázisa bejárta volna vele az egész utat, az messze nem igaz.
Itt van három szöveg, Orbán, Halász, Hitler.:
1: "...Ezek az erők tudatosan engedték be a migránsokat Európába, főleg
katonakorú férfiakat, pedig volt rendőri és katonai erejük a
visszaverésükre, de direkt nem használták. Azért nem használták, hogy az
európai nagyvárosokban az őslakosok kisebbségbe kerüljenek, mert akkor
egy kevert népességű kontinenst könnyebben irányíthatnak majd...."
(Orbán beszéde 2018-ban a Terror Háza előtt)
2: "...Ők a Soros-terv keretében több millió embert akarnak behozni
Afrikából, a Közel-Keletről ide, Magyarországra és Európába. Mi ezt nem
engedjük..."
(Halász János Fidesz szóvivő beszéde 2018-ban a Stop-Soros törvény kapcsán)
3: "...Zsidók voltak azok,
akik a négereket a Rajnapartjára hozták azzal a határozott
célkitűzéssel, hogy az ebből folyó vérfertőzés tönkretegye a gyűlölt fehér
fajt, letaszítsa kulturális és politikai magaslatáról, és önmagát tegye e faj urává..."
(Adolf Hitler : Mein kampf
Szerintem a konzervatívok mindig megbotránkoznak az új trendektől, sőt rettegnek tőlük.
A liberálisok meg kiröhögik a konzervatívokat emiatt.
Emellett a konzervatívok az egész világot görcsösen a maguk képére akarják formálni (csak az legyen elfogadott, ami szerinte a "normális", mindenki éljen úgy ahogy ő él, mindenki higgyen abban amiben ő hisz stb.), míg a liberálisok élvezik a világ sokféleségét, és nem pofáznak bele mindenki életébe.
Tehát szerintem liberálisnak lenni jobb.
Emellett a liberálisok az egész világot görcsösen a maguk képére akarják formálni (csak az legyen elfogadott, ami szerinte a "normális", mindenki éljen úgy ahogy ő él, mindenki higgyen abban amiben ő hisz stb.), míg a konzervatívok élvezik a világot, és nem pofáznak bele mindenki életébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!