Ausztriában mennyivel jobb a helyzet, mint Magyarországon? (Már ha jobb egyáltalán)?
Szia. En 6 eve elek Ausztriaban, ebbol 2 eve Becsben (a tobbi 4 Oberösterreichban egy kis faluban).
Azt biztosan el tudom mondani hogy kint is emelkedtek az arak. Mondok 1-2 peldat. Van egy fajta laktozmentes tejszin amit szoktunk venni, kb 80 centrol felment az ara 1.10€-ra. Elsore nem hangzik soknak, de akarhogy is nezem, ez kb 35% emelkedes. Persze nem ment fel mindennek ilyen drasztikusan az ara, altalanossagban elmondhato, ahogy szamolgattam, 10-15% dragulas tapasztalhato, mar ahol. Sok termeknek viszont megmaradt az ara, pl mandulatejet szoktunk venni, annak 2 eve valtozatlan az ara. Az alberletunk is dragult, viszont nem sokkal, 800€-t fizetunk Becs varoskozponttol 10 perc kocsiutra, eddig 770€ volt. Persze varhato hogy tovabb fog noni, de a 2-nk fizetese 4500€, szoval ki lehet gazdalkodni. Ujepitesuben lakunk, elektromos a futes, havi 60€t fizettunk tavaly is, es iden is, ennek eredmenyekepp szamlazaraskor visszakaptunk 160€-t. Vissza is akarta a szolgaltato venni 25€-ra, de mondtuk hogy felejtse el, maradjon 60.
Szoval osszessegeben , mindennek kuszik fel az ara szep lassan, de nem olyan drasztikusan mint amit itthon tapasztalok. Tegnap lattam a Tescoban egy 80 grammos chipset, 800 Forint volt, agyrém. Csirkemellrol ne is beszeljek, ra volt irva hogy magyar termelotol vagy mi, ezt vegye, 3600 volt kiloja, nem normalis … az kb 10€, Ausztria Lidlben 12€ kiloja, ossze lehet hasonlitani…
Regen mikor 2-3 havonta hazajottem, 3-4 nagy szatyorral mentem haza, mert annyival olcsobb volt a sajtoktol elkezdve a szalamikig minden, mostmar inkabb csak azt veszunk itthon ami nincs kint. Pl turo rudi :)))
Ausztriaban amugy az ilyen egyszeri szolgatatasok dragabbak mint itthon, pl fodrasz, mozi stb. Fodraszhoz haza jarok , mert szamomra az ilyen bizalmi kerdes, pont mint egy fogorvos, nem adom akarki kezebe a hajam, es a fodraszomhoz jarok mar 15 eve, ezert akkor sem kerestem mast amikor kijottem. Regen 1000-1500 ft kozott volt egy vagas, most 3800 (10€). Ahol lakunk Becsben , 2 sarokra van egy ferfifodraszat, 17€-ert vagnak, es ez egy eve nem valtozott.
Ha barmi kerdesed van, bizonyos dolgokrol direkt, szivesen valaszolok.
Mutatsz bécsben lakást havi 320 euróért?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!