Egy átlagembernek hol a legkönnyebb lakást vagy házat vásárolni ezek közül?
Egyikben sem könnyű.
Az átlag, egyszerűbb munkás egyikben sem.
Fovarosokban? Videken? Atlagfizetesbol? Lakas minosege szamit? Új vagy használt.
Én amúgy németországot tippelek.
Egész biztos hogy most magyarorszag nincs elől (hacsak nem azt nézzük h valszeg a legrosszabb minőségű házak és környékek mennyibe kerülnek).
Az utobbi 10 évben itt drágultak legjobban a lakás árak európában, és jelenleg itt a legmagasabbak a lakás hitel kamatok.
Budapest atlag fizu 350e
Budapest atlag garzon 35misi
Ha valaki otthon el es csak kajara kolt akkor az evi 2 misit tud felre tenni.
Ezzel a fizuval max 20 milla hitelt kap (lakashitelkalkulatorban neztem) 25 eves torlesztovel (170 ezer havonta) tehat a maradek 15 milla onerore 7 evet kell sporoljon.
London ugyan ez.
Atlag fizu 3000font
Atlag garzon 400ezer dont
Felre tud tenni ha csak kajara kolt evi 25ezer fontot.
Mivel alacsonyabbak a kamatok joval ezert neki eleg 100ezer font (most neztem angol hitelkalkulatort).
Tehat 4 evet kell ugyan abban a szituban sporoljon.
Es szerintem ennel nemet jobb de nemetul nem tudok.
Az itthoni ongatlan arak amugy teljesen irrealisak pont a hitelek dragasaga miatt.
Kb fel eve ilyen magasak a hitelek es az eladok nem igazan ertettek meg h anelkul a tobbseg nem tudja ezeket az arakat kipengetni.
Nem veletlen esett be 60 szazalekkal a hitel felvetel tavalyhoz kepest.
Mindenhol változó.
Magyarország bizonyos részein tényleg nagyon nagyon olcsó házat venni, de ott te nem akarsz lakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!