Hogyan lehet valaki ellenzékiként oroszpárti?
Látom a Facebookon több ellenzéki csoportban is benne vagyok, hogy itt is sok aki Putyint élteti, és Oroszországot.
Csak belegondolok ma Orbán egy puha autokráciát épített ki, ami a Putyini diktatúrának egy könnyebb változata.
Belegondoltam, ha az ellenzékieknek nem tetszik az orbáni autokrácia ,akkor hogy tetszett nekik, a sokkal keményebb putyini diktatúra?
4#
De jól megfogalmaztad. Nekem is vannak ilyen idős rokonaim.
[ma 17:21]: "Mi számít oroszpártinak? (...) a szankciók egy részével nem értek egyet, illetve jogszerűtlennek tartom, hogy több nyugati országban lefoglalták orosz állampolgárok magánvagyonát (...)"
- Szerintem ez teljesen normális álláspont lehet, és önmagában nem feltétlenül oroszpártiság. Az oroszpártiság a jelen helyzetben szerintem a következők valamelyike.
(A) Vitatja Putyin (és az orosz felső vezetés) kiemelkedő felelősségét a háborúban. Putyin (és az orosz felső vezetés) a háború felelőse. Ez nem azt jelenti, hogy bárki más ártatlan lenne vagy hogy az ukránok szentek lennének (amivel az oroszpártiak karikírozni szokták az Ukrajna mellett kiállókat), hanem azt, hogy ez az egész borzalom elsősorban Putyin (és az orosz felső vezetés) miatt van. Aki keni a felelősséget ("mindenki egyformán hibás ebben", "ez a propaganda ezt mondja, a másik meg azt, egyik se jobb a másiknál"), vagy pláne valami összeesküvéselmélet vagy álhír mentén ("az amerikaiak ukrajnai biolaborokban szláv génre specializált vírust fejlesztenek", "Ukrajna irtja a kelet-ukrajnai orosz kisebbséget", "Zelenszkij gyermekprostituált hálózatot üzemeltet amerikai megbízással") még helyesnek is tartja az orosz támadást, az vitán felül oroszpárti.
(B) Békepártiságot megjátszva érvel az Ukrajnának szánt fegyverszállítás leállításáért. Nyugati segítség nélkül Ukrajna valóban villámgyorsan összeomlana, és tényleg nagyon hamar el lehetne érni a békét. De van egy még gyorsabb módszer: ha az oroszok most azonnal hazahúznak a saját országukba. Ez azért még gyorsabb, mert ettől tényleg azonnal véget érnének a harcok, míg ha Ukrajnának nem szállít a nyugat tovább fegyvert, akkor a jelenleg meglevő készleteiket még fel tudják használni. Mindez teljesen nyilvánvaló. Aki ennek ellenére a fegyverszállítások leállításáért veri a kocsmapultot, a "ruszkik, haza!" felszólításért meg megsértődik, az vitán felül oroszpárti, a békepártisága pedig egy színjáték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!