Ellenzékiként mást is bosszant, hogy az EU-s pénzek ellen szavazunk amiből ha le is csíp a kormány akkor is sok pénz jutna nekünk egyszerű embereknek?
#1: "Másrészt nem nem kapjuk meg, hanem csak elhalasztják a kifizetést, tehát a legrosszabb esetben is csak később fogjuk megkapni ezt az összeget."
Ehhez képest az ellenzéki haverjaid azt szajkózzák, hogy nem kapunk egy fillért sem és mindezt még helyeslik is. Olvass csak bele:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__12..
Én a #7-es kommentben belinkeltem az Index cikkét, ami pont azt igazolja, amit te is mondasz (hogy meg fog jönni a pénz, csak később). Erre kilencen lepontoznak... Hát hogy van ez? Ennyire "sokszínű" lenne az ellenzék, hogy egymásnak is homlokegyenest ellentmondtok 1 nap leforgása alatt? Vagy ez csak a szokásos káosz? :)
Végre egy ember, aki megérti ezt ! Megnyugodtam.
Teljesen nyilvánvaló, h csak kitolás velünk, amit az ellenzéki EP képviselők csinálnak. Nekik fontosabb a Fidesz ellen aknamunkázni és ellenük hangolni a szavazótáborukat, mint hogy a megoldás felé haladjunk. Azt meg mégse vallhatják be , h ellenünk dolgoznak :)
Donáth Anna pár éve tudod mit mondott rólunk kint ? Diktatúra-törvénynek nevezett törvényt egy felszólalásában, amiről épp ülésezett itthon az országgyűlés és az egész EP minket szidott. Aztán kamerában elmesélte a párttársainak, hogy ők is tudták, hogy ez nem diktatúra törvény és hogy nincs betiltva a magyar országyűlés, hanem épphogy sokat ülésezik. És röhögött rajta
Ezeket semmivel nem lehet kimagyarázni.
A kormány megkerülése nélkül nem igazán lehet EU pénzeket közveteln eljuttatni senkihez, és mire kitalálják, hogy is lehetne megoldani, évek telnek mgé el, és rengeteg pénzt elszórnánk az ehhez szükséges apparátus kiépitéséhez. Ez inkább egy blöff, önigazolás a kinti EP képviselőink részéről .
"amiből ha le is csíp a kormány akkor is sok pénz jutna nekünk egyszerű embereknek"
Az elmúlt évek EU-s pénzeiből mennyi jutott neked, egyszerű embernek?
Nem, nem bosszant. HA csak az eu-s pénzekből nyúlna le a fidesz, akkor nem zavarna, mert hát most bánom is én lopjanak, de legalább jön a pénz. Viszont nagyon nem ez az egy gond van, konkrétan apránként rombolják az ország jövőbeli kilátásait, építenek egy lerombolhatatlan rezsimet akik rajtunk élősködhetnek és okoznak súlyos társadalmi problémákat.
Ha kevesebb eu-s pénz jön, akkor sokkal nehezebb dolga lesz a fidesznek szavazókat vásárolnia olyan átgondalatlan költésekkel, mint amit most tett a választások előtt, na meg spórolnia kell a propagandán és nem tud annyi pémzt sem adni a rendszert támogatóknak. Azaz hát tudna mindent is csinálni ugyan úgy, de akkor az emberek egyszer csak észrevennék, hogy nem fejlődik semmi és abból áll csak a politika, hogy a másikra mutogatnak, ami nyílván nagyon nem lenne jó nekik.
Nem fogja elhozni ez az eu-s pémzek megvonása a változást, de egy nagyon fontos lépés ez a fidesz leváltásához/normálisabb útra térítéséhez.
A fizetések akkor indulnak majd el, ha minden egyes eddigi és majd a további elvárásoknak is kivétel nélkül megfelel a fidesz. Szóval mint mindig, megint nincs igaza egyik oldalnak se, bár az tény, hogy arra jóval nagyobb az esély, hogy az eu nem fogja nagyon értékelni a fideszes megvalósításokat, de ettől még hazugság, hogy nem kapjuk meg.
Az EU az eddigi velünk szembeni kritikáiban, a vitákban még soha nem volt korrekt. Mi is hibásak vagyunk, igen. De az eddigi meccsek során nagyon sokszor volt már inkorrekt, igazságtalan , amiket mnodtak rólunk.
Ez a csatározás kölcsönös, valamiben nekünk nincs igazunk, valamiben nekik.
Egyébként az se túl korrekt, hogy a háborús helyzetben csinálják ezt velünk, amikor nagyobb problémáink is vannak. Nem tudom, direkt időzitették-e .
"A fizetések akkor indulnak majd el, ha minden egyes eddigi és majd a további elvárásoknak is kivétel nélkül megfelel a fidesz"
Szerintem egyetlen EU tagországot nem találnál, aki mindig mindenben meg tudna felelni az EU elvárásainak .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!