Igazságosan oldja ezt meg a jelenlegi oktatáspolitika?
Az óvónő 3 évig tanul, az alsós tanító 4, a felsős tanár 5, a középiskolai tanár 6 évet jár egyetemre.
Aztán egységesen mind nettó 260-at keresnek.
Nekünk az ofőnk a 2. féle...
Szegény még csak 28 éves, de már állandóan beteg, egyedül él albérletben, nagyon küszködik, mi is látjuk.
Jövőre kell egyetemre jelentkeznem, szívesen lennék tanár ha meg lehetne élni belőle, de most nagyon gáz a helyzet.
Középiskolai tanár vagyok.
Mégsem mondom azt, hogy az óvónőnek nem kell annyit dolgozni otthon... egyfelől már itt is leírták, hogy nem csak játék és mókázás az ovisokkal dolgozni, fel kell készülni a különböző foglalkozásokra. Aztán a pszichés része... zajban, hangoskodásban tölteni az egész napot, megoldani egy csomó konfliktust, végighallgatni 100x, hogy deőőőőőkezdteeeee stb. orrot törölni, ebédeltetni, adminisztrálni... bocs, én nem bírnám. Töltődjön fel a délután során, amennyire csak lehet.
Az átlagjóskák egyébként ezt sem fogják fel többek között, hogy naponta 20-120 ovissal/diákkal találkozik egy bármilyen intézményben dolgozó pedagógus, interakcióba lép velük, segít nekik, meghallgatja a problémáikat stb. stb. stb. ezeket is fel kell(ene) dolgozni valamikor. Fullra kiégeti az embert mindez. És akkor még szót sem ejtettem arról, ami a társadalom felől zúdul ránk.
Mióta ez a cirkusz van a ped.társadalom körül, állandóan frusztrált vagyok. Nem a kölykök, nem a pénz, nem is a mizerábilis körülmények, hanem a ránk zúduló mocsok, miszerint mi semmirekellők vagyunk.
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!