Mi várható az oktatáspolitikában, érdemes tanárnak menni? 17/L
Most vagyok 11.-es, erős gimibe járok, jók az eredményeim, van már 2 nyelvvizsgám, szóval valószínűleg bárhova felvennének majd egyetemre.
Én viszont nagyon szeretnék tanár lenni, de ezek a nettó 200 ezres bérek megrémítenek. Láttam, mennyi egy albérlet, milyen drága az élelmiszer... Túl sem lehet élni ebből a fizetésből.
Mit gondoltok, lesz változás a rendszerben? Ilyen rossz nem maradhat, is előbb-utóbb összeomlik az oktatás.
"előbb-utóbb összeomlik az oktatás"
Ezt hogy kell elképzelni?
Magyarországon olyan végzettséget nem szabad elvégezni ahol nagyrészt a közszférában tudsz csak elhelyezkedni, mert szar lesz a fizetés és a munka körülmények.
Olyan képzést válassz ami a versenyszférában kínál majd lehetőségeket.
Elhivatottságból az ember nem fog megélni.
Nem érdemes.
Magyarországon sosem volt cél a kiművelt emberfők sokasága.
Lásd:
- politika ismeret és érdekérvényesítés,
- döntés tudománya,
- vállakozási ismeretek,
- lelki gyakorlat és szokások,
- vezetés és szervezés stb.
Értelmes ember nem megy tanárnak, mert csak részt vesz a butításban, mert 60-65 éve elavult a tananyag.
Ez mellé az ostoba csőcselék van hatalmon évtizedek óta, akik fogják folyamatosan ellopni az adófizetők pénzét, és a támogatásokat, hitelt stb.
Nyugaton végezd el a tanári képzést.
Magyarországon még küzdhetnél a romákkal 2040-re. 50%-os arányban lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!