Mi várható az oktatáspolitikában, érdemes tanárnak menni? 17/L
Most vagyok 11.-es, erős gimibe járok, jók az eredményeim, van már 2 nyelvvizsgám, szóval valószínűleg bárhova felvennének majd egyetemre.
Én viszont nagyon szeretnék tanár lenni, de ezek a nettó 200 ezres bérek megrémítenek. Láttam, mennyi egy albérlet, milyen drága az élelmiszer... Túl sem lehet élni ebből a fizetésből.
Mit gondoltok, lesz változás a rendszerben? Ilyen rossz nem maradhat, is előbb-utóbb összeomlik az oktatás.
"Nem lesz tanár aki tanítson."
De ezt majd mikortól lehet kijelenteni? Most sincs már elég tanár. Akkor máris összeomlott? Akkor hétfőtől nem lesz tanítás? Vagy hogy?
Nem lesz bruttó 800.000 ft.
Még a magyar közlönyben sem jelent meg.
Illetve az infláció elviszi az emeléseket.
Kérdező, csakis nyugat-EU-ban tanulj.
Végleg hagyd el a balkáni pöcegödröt.
Nem az a kérdés, hogy mennyi lesz nekik, hanem hogy addigra mennyi lesz mindenki másnak, meg hogy milyen árak lesznek. És az azért tényleg nem valami szívderítő, hogy az ígéret is csak annyi, hogy majd évek múlva az akkori átlag 80%-a lesz...
De azért, kérdező, tényleg ne mondj le róla csak azért, mert itt most mindenki a kormány ellen kampányol. Ne azon múljon a döntésed. Tanárnak lenni nem olyan valami, amit csak pár éven át csinál az ember, aztán majd elmegy máshova. A kormányok, na azok jönnek-mennek.
14. Van egy egyszarvúm ami pénzt fosik. 100 millióért a tiéd lehet. Megéri neked mert úgyis vissza hozza az árát. Na megveszed?
Persze ha a szállítás közben megeszi egy sárkány vagy a jeti akkor így jártál. A pénzt megtartom és nem kapsz semmit. De így is megéri.
Mese világban már csak így megy nem?
"Ha beszélsz felsőfokon 2 nyelvet, akkor akármelyik multiba felvesznek"
Gazdasági végzettség nélkül is? Milyen munkakörbe?
SSC-be gyakorlatilag bármilyen junior pozícióban elkezdheted, aztán majd ott betanítanak, és lehet feljebb is jutni.
De pl. vevőszolgálatra biztosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!