A magyarok miért csak panaszkodnak azon, hogy magasak az élelmiszerárak, holott mégis megveszik?
Az elmúlt egy évben csak 10%-kal csökkent a boltok forgalma, holott az árak megduplázódtak. Szóval nincs arányban a kettő. Ezek szerint mégis megveszi a magyar duzzogva is, ahelyett hogy csak azért se venné meg, hogy rárohadjon a boltra és kénytelen legyen olcsóbban adni.
Mindent én se veszek meg, amit korábban megvettem. Van, ami olyan pofátlanul drága lett, hogy inkább otthagyom. (pl joghurtok, pedig nagyon szeretem)
Amit muszáj venni, abból meg igyekszem olcsó, de még jó minőségűt venni, pl diszkontok saját márkás termékei.
Ha megveszi akkor nem panaszkodhat?
Aki fidesz szavazó az ne panaszkodjon,ők cinkosak ebben.
"Az elmúlt egy évben csak 10%-kal csökkent a boltok forgalma, holott az árak megduplázódtak."
Mivel volumenről, azaz mennyiségről van szó, ez akár azt is jelentheti, hogy ha eddig 10 millió ember vásárolt be, mostmár csak 9 millió. A többi egymillió meg nem vett semmit és éhezik. Persze a valós kép ennél árnyaltabb. De valóban megveszi? Mert a te adatodból is az derül ki, hogy nem, vagy messze nem annyit. És persze kérdés még a minőség is, vagyis az, hogy mennyivel kevésbé egészségesen élnek az eddig sem egészségesen élő magyarok. És ez elég gáz. Persze sokan kifizetik, kifizetjük a magasabb árakat, ettől még panaszkodhatunk az árakra. Hiszen amennyivel többet költünk élelmiszerre, annyival kevesebb jut másra, például szórakozásra.
"Ezek szerint mégis megveszi a magyar duzzogva is, ahelyett hogy csak azért se venné meg, hogy rárohadjon a boltra és kénytelen legyen olcsóbban adni."
Jó hogy nem én kérjek elnézést azért, mert nem akarok sem éhenhalni, sem kevésbé minőségien táplálkozni. Te milyen világban élsz?
"a minimálbérből él leglálisan kimutatva, holott a Lexus meg befigyel az udvaron"
Ezek felnevettem :D
Egyetlen magyar embert ismerek akinek Lexus-a van, de az már 12 éve német nyelvterületen él és dolgozik, magas vezetői pozícióban.
Majd biztos Lexus-a van annak, akinek még magyar fizuból bolti kajára sincs pénze és magyar minimálbérre van bejelentve xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!