Manapság hogyan tud egy magyar fiatal saját otthonhoz jutni?
Ha:
-nem örököl ingatlant vagy sok pénzt
-nem tud a családja segíteni több tízmillióval
-nem vesz fel több tízmilliós hitelt 30-40 évre
-nem olyan szerencsés hogy egymillió feletti nettó fizetése van
Vagy nagyon sehogy?
Általad leírt feltételekkel sehogy. Ha már a hitel játszik, akkor pár év önerő + hitel egy kisebb lakásban, utána váltás nagyobbra, stb. Esetleg egy romosabb megvétele, felújítás saját kezüleg, stb.
31 vagyok, szüleinknek sem volt könnyebb. Ketten összerakták, amit tudtak, spóroltak, stb.
Másik: Pesten pizzafutárok összeszednek 500-550 nettó havonta, ebből már lehet félretenni, nem könnyű a helyzet, de tudatos tervezéssel, kitartással, türelemmel bőven van lehetőséged. Amit meg magad is tudsz változtatni (sz*r meló, sz*r fizetés, stb.), azt meg kell lépni, csak a kezdet nehéz, mikor megléped, már felszabadulás.
Dolgozni nem opció?
Vízvezetékszerelő. 5 napos munka munkadíjban 800.000-et. Fürdő burkolás 400.000 munkadíj. Nyílászáró cserékre 1.500.000 árajánlat
SEHOGY.
29 vagyok, nettó 260 a fizetésem tanárként. Ennek több mint a fele megy el albérletre meg rezsire, félretenni esélyem sincs. Lakáshitelt nem adnak ilyen szar fizetésre, bár az önerőt sem tudnám összegyűjteni.
Már beletörődtem, hogy életem végéig albérletben ragadtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!