Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vannak olyan fiatalok, akik...

Vannak olyan fiatalok, akik számára vonzó a keresztény, konzervatív értékrend?

Figyelt kérdés
Ezekre a klasszikusabb jobboldali értékekre gondolok, mint "Isten, haza, család". Tulajdonképpen ha nézzük a médiában mindig úgy mutatják a hedonista életmód uralja teljesen a szemléletet, ivás, bulizás, gyakori partnerváltás, a távlati célok kevésbé jelennek meg. Ezek alapján miért is lenne vonzó egy fiatalnak a keresztény, konzervatív értékrend?

2023. ápr. 1. 12:26
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
75%
Ennek az értékrendnek van neve így 2023-ban, képmutatásnak hívják.
2023. ápr. 1. 13:34
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Vannak, egész sokan, deeee túl sok kapcoslatuk nincs a jobboldallal.

Én rálátok 2 vallásos gyülekezetre is amik tele vannak fiatalokkal. Komolyan veszik a hitet, a cslaád szentségét és próbálják mindezt megóvni a kormánytól ami megcsúfolja ezeket.

2023. ápr. 1. 13:44
 13/24 anonim ***** válasza:
83%
Az ismert, hogy az egyházi iskolák diákjai hírhedtek arról, hogy a tivornyázás mesterei.
2023. ápr. 1. 13:57
 14/24 anonim ***** válasza:
91%
Az ember vagy hithű konzi vagy hithűen követi egy komcsi zsidó rabbi tanításait, a kettő egyszerre nem megy, pajtikák.
2023. ápr. 1. 13:57
 15/24 anonim ***** válasza:
68%

Igen, kevesen, de vagyunk.

Nekem senki se akarja megmondani, hogy milyen egy “igazi keresztény”, mert nincs ilyen. Persze vannak elvakult, bigott vallásfanatikusok, akik szerint csak az az ember keresztény, aki nem iszik, nem él nemi életet, minden szerdán és vasárnap a templomban tölti az idejét, meg mittudom én. Nekem a kereszténység az identitásom szerves része, fontosak a keresztény értékek, mivel ebben szocializálódtam. Olyan morált kódol magában, amit jobb esetben már internalizáltunk, de időnként jól esik felidézni, hogy megvédjen a destruktív erőktől. Nagyon sok olyan helyre járok, ami nem a jó értékrendet képviseli, és könnyen bele lehet esni a csapdába, el lehet zülledni.

A család egy fontos intézmény, MZP fogalmazott úgy, hogy a válás legalább olyan súlyos tud lenni, mint egy abortusz, és ebben egyetértek vele. Konzervatív értékrend alatt nem tudom, hogy pontosan mit kell érteni, de én nem vagyok promiszkuit és szeretem a hagyományokat. Keresztény értelemben vagyok spirituális, amikor elmegyek templomba, akkor mindig megtisztulást érzek.

A művészet tele van sátánista szimbólumokkal, amik tudat alatt hatással vannak ránk, én gyakran járok techno/rave klubbokba, ott minden istentelen megvan, de mivel nem az a megoldás, hogy elszigeteljem magam, ezért én is bulizok, csak soha nem lépek át egy határt, pontosan amiatt, mert van egy erős morális öntudatom, ami megvéd.

Alkoholt nem nagyon fogyasztok, de nem a kereszténység miatt, hanem egyszerűen nem kívánom és az agysejteknek sem tesz jót.

2023. ápr. 1. 15:27
 16/24 anonim ***** válasza:
0%

Nem, mivel a horogkeresztènyek csoportja ilyenekből áll;

"12 anonim ***** válasza:

20%

A biológusok pontosan osztják nemhogy a jobboldaliak, de a nácik nézeteit is. Tudják, hogy két nem van. Tudják, hogy a rasszizmus természetes emberi ösztön. Tudják, hogy bizonyos rasszok IQ-ja, agymérete drámaian különbözik. Tudják, hogy a transzneműség betegség, a homoszexualitással is számos betegség társul, és gyógyítható. A biológia pontosan tudja, hogy a viselkedés fele részt genetikai alapú. Tudják, hogy fajokat lehet nemesíteni. A tudósok tudják, hogy nem a fehér ember a rasszista, hanem a többi rassz. Azt is tudják, hogy a férfiak és nők felépítése mennyire különbözik, vagy hogy férfiból sosem lehet nő. Csak a politika ezt felülírja"

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__12..

2023. ápr. 1. 15:38
 17/24 anonim ***** válasza:
68%

#15 "A művészet tele van sátánista szimbólumokkal, amik tudat alatt hatással vannak ránk"

Neked nem templomba, hanem pszichiátriára kéne menned.

2023. ápr. 1. 15:40
 18/24 A kérdező kommentje:

Sok jó dolgot írsz, én sem vagyok bigott vallásos. Az ilyen templomi, áhítatos közeg nem az én világom, de maga a keresztény morál úgy érzem, hogy hatással van az életemre, része az identitásomnak.

A válással egyetértek, hogy negatív dolog és nagyon hátrányos közösségi szempontból, de elítélni senkit sem tudok ezért, mert nem tudhatom én is mit élek még meg.

2023. ápr. 1. 15:49
 19/24 anonim ***** válasza:
17: nézz meg egy Sam Smith videóklippet, tudatosan használják a sátánista szimbolikát. Ezzel pedig destruktív erőket közvetítenek, és egyfajta káoszt. A posztmodern művészet is a mértéktelen drogfogyasztás következtében jött létre. Nekem az egyetemen kötelező irodalom volt az Amerikai Psycho, de sok mű szándékosan közvetít egyfajta destruktivitást, vagy használ fel destruktív szimbolikát. Ez persze nem mindig tudatos, de iszonyat vaknak kell lenni ahhoz, hogy az ember ne vegye észre. A művészet önmagában nyilván nem sátánista, de vannak olyan művek, amik olyanok és jelenleg ez a népszerűbb.
2023. ápr. 1. 15:55
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

“Tudják, hogy bizonyos rasszok IQ-ja, agymérete drámaian különbözik.“

Orvosnak készülök, ez nem így van.

2023. ápr. 1. 16:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!