Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vannak olyan fiatalok, akik...

Vannak olyan fiatalok, akik számára vonzó a keresztény, konzervatív értékrend?

Figyelt kérdés
Ezekre a klasszikusabb jobboldali értékekre gondolok, mint "Isten, haza, család". Tulajdonképpen ha nézzük a médiában mindig úgy mutatják a hedonista életmód uralja teljesen a szemléletet, ivás, bulizás, gyakori partnerváltás, a távlati célok kevésbé jelennek meg. Ezek alapján miért is lenne vonzó egy fiatalnak a keresztény, konzervatív értékrend?

2023. ápr. 1. 12:26
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
34%
Vannak.
2023. ápr. 1. 12:27
 2/24 anonim ***** válasza:
95%

Én voltam egy szülinapi bulin, amin Mi Hazánkosok voltak, és hidd el, öt perc alatt trottyon voltak a keverttől. Feleségkeresésről nem nagoyn beszéltünk, mert mindig oda futott ki a téma, hogy "minden nő egy t.beb.zott betyárk.rva, mindegyik, nincs kivétel", körülbelül. Persze ez is a nyugat hibája. Istenről nem nagyon esett szó, de sokat b.ziztak, és valamiért ezen röhögtek is, mintha a világ legviccesebb dolgát mondták volna ki.

Tőlem idegen ez a társadalmi kaszt.

2023. ápr. 1. 12:34
 3/24 anonim ***** válasza:
68%
Abból a frusztráltságból kovácsolnak erényt,hogy nem tudnak hedonista életet élni.
2023. ápr. 1. 12:36
 4/24 anonim ***** válasza:
95%
A valódi keresztény konzervatív értékrend, vagy a Szájer-féle por meg kuki címszavú értékrend?
2023. ápr. 1. 12:47
 5/24 anonim ***** válasza:
73%

Igen, rengetegen.

Ott van pl. fair right retard ádámka, meg a dezse balázska, meg a trombitás kristófka, meg a kopasz osztó közpénzlopó filep dávidka, meg a.. ki van még?

Nem tudom, de biztosan sokan vannak.

:DD

2023. ápr. 1. 13:00
 6/24 anonim ***** válasza:
87%
Nekem pl fontosak ezek. Egyébként ha a hedonizmus nem is, de szórakozni és alkoholt fogyasztani is lehet a keresztény értékrend szerint. Nem muszlimok vagyunk. És nem is puritán vagy amish közösség, ezek már a kereszténységnek torzult formái.
2023. ápr. 1. 13:02
 7/24 anonim ***** válasza:
91%

Vegyük ketté a dolgot! A Trump, Orbán, Putyin stb. által fémjelzett jobboldaliság annyiból áll, hogy anti-progresszív, anti-liberális, anti-globalista. Ettől nem lesz valaki keresztény, de még patrióta se.

A kérdésre válaszolva én vallásos keresztény vagyok és 30 éves. A fiatalok nagy többsége nem nagyon vallásos. És aki aktívan vallásos, nagyon sok köztük ilyen-olyan neoprotestáns gyülibe jár.

2023. ápr. 1. 13:02
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Vannak. És biztos olyanok is, akik ettől függetlenül isznak és buliznak.
2023. ápr. 1. 13:06
 9/24 A kérdező kommentje:
Lehet rosszul fogalmaztam meg, mert nyilván az alkohol és a szórakozás nem tilos a keresztény tanítás szerint, talán nagyböjt időszaka kivétel. Inkább a mértékre gondoltam, hogy ne kerülj önkívületi állapotba vagy ne ez legyen az életben a legnagyobb öröm. Párkapcsolatban is törekedni a hosszabb távú, stabil dolgokra, ne egyikből a másikba ugrani rögtön vagy alkalmi szexpartnereket hajtani.
2023. ápr. 1. 13:12
 10/24 anonim ***** válasza:
22%

"Lehet rosszul fogalmaztam meg, mert nyilván az alkohol és a szórakozás nem tilos a keresztény tanítás szerint"

Már hogyne lenne tilos.

Pál apostol levele a Korintusiaknak:

"nem tudjátok, hogy testetek, amit Istentől kaptatok, a bennetek levő Szentlélek temploma, és ezért nem a magatokéi vagytok?"

"A test azonban nem a kicsapongásért van, hanem az Úrért, az Úr pedig a testért"

stbstb. kismillió formában megtalálható a keresztény tanításokban az a gondolkodás, hogy a testünk az isten temploma, ezért nem szabad rombolni, tönkretenni, ebbe egyértelműen beletartozik az alkohol, a dohányzás, kábszi, paráználkodás, minden.

2023. ápr. 1. 13:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!