Vannak olyan fiatalok, akik számára vonzó a keresztény, konzervatív értékrend?
Én voltam egy szülinapi bulin, amin Mi Hazánkosok voltak, és hidd el, öt perc alatt trottyon voltak a keverttől. Feleségkeresésről nem nagoyn beszéltünk, mert mindig oda futott ki a téma, hogy "minden nő egy t.beb.zott betyárk.rva, mindegyik, nincs kivétel", körülbelül. Persze ez is a nyugat hibája. Istenről nem nagyon esett szó, de sokat b.ziztak, és valamiért ezen röhögtek is, mintha a világ legviccesebb dolgát mondták volna ki.
Tőlem idegen ez a társadalmi kaszt.
Igen, rengetegen.
Ott van pl. fair right retard ádámka, meg a dezse balázska, meg a trombitás kristófka, meg a kopasz osztó közpénzlopó filep dávidka, meg a.. ki van még?
Nem tudom, de biztosan sokan vannak.
:DD
Vegyük ketté a dolgot! A Trump, Orbán, Putyin stb. által fémjelzett jobboldaliság annyiból áll, hogy anti-progresszív, anti-liberális, anti-globalista. Ettől nem lesz valaki keresztény, de még patrióta se.
A kérdésre válaszolva én vallásos keresztény vagyok és 30 éves. A fiatalok nagy többsége nem nagyon vallásos. És aki aktívan vallásos, nagyon sok köztük ilyen-olyan neoprotestáns gyülibe jár.
"Lehet rosszul fogalmaztam meg, mert nyilván az alkohol és a szórakozás nem tilos a keresztény tanítás szerint"
Már hogyne lenne tilos.
Pál apostol levele a Korintusiaknak:
"nem tudjátok, hogy testetek, amit Istentől kaptatok, a bennetek levő Szentlélek temploma, és ezért nem a magatokéi vagytok?"
"A test azonban nem a kicsapongásért van, hanem az Úrért, az Úr pedig a testért"
stbstb. kismillió formában megtalálható a keresztény tanításokban az a gondolkodás, hogy a testünk az isten temploma, ezért nem szabad rombolni, tönkretenni, ebbe egyértelműen beletartozik az alkohol, a dohányzás, kábszi, paráználkodás, minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!