Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnátok, hogy 1 év...

Támogatnátok, hogy 1 év börtönbüntetés járjon azoknak, akiket büntetőfékezésen kapnak?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 1. 09:36
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
42%

Ismét nagyot mész.

Tehát szándékosan ellopni egy tibi csokit a boltból súlyosabb bűncselekmény, mint mondjuk poénból felgyújtani egy koliban egy matracot, ami miatt végül leég az egész épület és meghal 1 ember.

Végülis nem szándékosan öltek meg senkit, ők csak hülyéskedtek, de az a rohadék csokitolvaj menjen életfogyt. a böribe, mert szándékosan csinálta :DD

Igazad is van, ez sokkal jobb világ lenne, folytasd, kérlek, igazán forradalmi a megközelítésed az arányosság, igazságosság, következmények tekintetében :D

2023. ápr. 1. 13:14
 32/49 anonim ***** válasza:
84%

Nem is érted az egészet.

Ha értenéd, tudnád hogy mindkét példád szándékos cselekmény.

Szerintem inkább hagyjuk a francba, mert egyre izzadságszagúbb példákat hozol fel...és ez így már szánalmas.

2023. ápr. 1. 13:25
 33/49 anonim ***** válasza:
0%

Itt te nem értesz valamit, hokigyuri.

Méghozzá azt, hogy minden épeszű, modern jogrendben a büntetési tétel súlyosságát igen komolyan befolyásolja az, hogy mi lett a cselekmény tényleges következménye, mi volt a tényleges szándék.

Csak egy példa, emberölés 5-15 év, előkészület csak 1-5 év.

Pedig a szándék mindkét esetben megvan.

De nézzük pl. a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetést, talán ez áll a legközelebb a témához.

Ha gondatlanságból követed el, de a tényleges következmény több ember halála, akkor az 2-8 év.

Ha szándékosan idézed elő a közvetlen veszélyt, de amúgy nincsen effektíve semmilyen következménye, se emberi, se anyagi kár, akkor meg 0-3 év, ami azt jelenti, hogy akár fel is függeszthető.

És ez nem véletlenül van így.

Ezek annyira alapvető jogelvek, hogy ha valaki ennyit se ért, akkor inkább kapáljon, de ne okoskodjon a büntetőjogról.

Az általad ideálisnak vélt világ vélt ítélkezési, büntetési gyakorlata, a "mi történhetett VOLNA, HA", az önkény melegágya és gondolatbűnözés tényállássá tétele lenne.

Gyakorlatilag Észak-Korea.

Tehát tulajdonképpen ki is dobhatjuk a jogot, mert annyira szubjektív alapon menne az egész, hogy semmi értelme a jogszabályoknak.

Csak egy gondolatkísérlet, tegyük fel, hogy a te elképzelésed szerint működik a világ, és én vagyok a bíró.

Fogyasztottál már pl. közterületen alkoholt?

Hát rossz hírem van, fifike, böri azonnal. Mondjuk 5 év. Mert szándékosan tetted.

És lesz-rom, hogy nem volt semmi következménye, de lehetett volna.

Pl. részegen kikóvályogsz az úttestre, emiatt a bkv busz sofőrje félrerántja a kormányt, frontálba kap egy kamiont, és meghal 5 ember.

Hmm.. még kevés is az az 5 év.

Tudod mit? Legyen életfogyt.

De azért ne keresedj el, 20 év után jó magaviselet esetén esetleg kérhetsz felülvizsgálatot.

Persze ha én a kávézaccból azt olvasom ki aznap reggel, hogy a kiengedésednek lehetne egy olyan következménye, hogy megint megiszol egy sört közterületen, aminek aztán megint lehetne olyan következménye, hogy tömegbalesetet okozol, akkor bizony azt fogom mondani, hogy maradsz szépen a böriben.

2023. ápr. 1. 14:20
 34/49 anonim ***** válasza:
38%

Köszönjük Emese!

2023. ápr. 1. 14:28
 35/49 anonim ***** válasza:
11%

Ez a vérlipsifasiszta szótárban azt jelenti, hogy "elfogytak az érveim, be kell látnom, hogy igazad van, de túl nagyképű vagyok, hogy beismerjem" :D

2023. ápr. 1. 14:33
 36/49 DK-s ***** válasza:
94%

Én soha nem értettem egyet azzal, hogy a közúti közlekedésben elkövetett szabálysértéseket és bűncselekményeket nem nevezik nevén, hanem enyhítik.

Például én nem engedném azt a süketelést, hogy "halálos közúti baleset okozása" Eleve ön-ellentmondás, mert a tényleges BALESETNEK nincs okozója, az egy kivédhetetlen, előre nem látható történés. De aki figyelmetlen, az GONDATLAN! Vagyis GONDATLANSÁGBÓL elkövetett emberölésért vonnám felelősségre.

A büntető-fékezést is másképp ítélném meg. A gépjármű-vezetést foglalkozásnak tekinteném, az elkövetett cselekményt pedig foglalkozás körében elkövetett SZÁNDÉKOS veszélyeztetésnek.

Ha pedig például busszal műveli és valaki megsérül a buszon úgy, hogy az elkövető továbbmegy, már csapnám is hozzá a cserbenhagyást.

2023. ápr. 1. 14:37
 37/49 DK-s ***** válasza:
94%

Összegezve:

Egy büntető-fékezőnek LEGALÁBB egy év LETÖLTENDŐT adnék, vezetésre alkalmatlannak minősíteném, és kötelezném pszichiátriai felülvizsgálatra, ha újra jogsit akarna.

2023. ápr. 1. 14:41
 38/49 anonim ***** válasza:
87%
29es Fogd már fel hogy azért vannak normális esetben szabályok egy országban hogy betartsák őket, ha beülsz egy autó volánja mögé akkor kell hogy legyen jogositványod, ez a szabály mert a jogosítvány szavatolja hogy te valóban képes vagy vezetni és betartani a Kresszt. Mégis milyen elbszott gondolkodás kell ahhoz, hogy ezt legitimáld, hogy márpedig ha 20 éve vezet jogsi nélkül az teljesen rendben van, képzeld el hogy működne a világ ha egy űrhajót meg repülőt tervező mérnök is egy 8 általános végzettségű valaki lenne és mondaná hogy ja hát amúgy tök jól tudom csinálni csak éppen soha az életben nem tanultam róla hogy kell és papírom sincs róla, de a véremben van a dolog. Mert ennyi erővel akkor minden munkakörben elég ha beültetnek random embereket akiknek semmi végzettsége nincs aztán majd csinálják, a valóságban sajnos nem ilyen egyszerű a dolog, nagyon jó példa erre a kedves kis országunk, ahol olyan végzettségű emberek lesznek mezőgazdasági miniszterek akik életükben még füvet se láttak talán, meg is lett persze az eredménye, de akár sorolhatnám a különféle cégeket ahova ismeretséggel vesznek fel haverokat majd csodálkoznak hogy bedől a pénzügyi tervezet vagy nem úgy mennek a dolgok, mert rohadtul képzetlen rá, de igazad van terjesszük ki ezt a mentalitást a közlekedésre is és boldog boldogtalan vezessen jogsi nélkül, hiszen így sincs elég baleset, gratulálok neked IQ bajnok
2023. ápr. 1. 14:47
 39/49 anonim ***** válasza:
8%

"a beülsz egy autó volánja mögé akkor kell hogy legyen jogositványod, ez a szabály mert a jogosítvány szavatolja hogy te valóban képes vagy vezetni és betartani a Kresszt"

Hát b-zmeg, te hülyébb vagy, mint a sokéves átlag :D

Mégis hogyan szavatolná a jogsi azt, hogy képes vagy betartani a KRESZ-t? :D

Ha ez így lenne, akkor soha senki nem követne el szabálysértést, akinek jogsija van :DD

A jogsi egy dolgot szavatol: azt, hogy átmentél egy KRESZ vizsgán, és egy gyakorlati vizsgán, semmi többet.

És még ezt sem minden esetben, mert le is lehet fizetni a vizsgabiztosokat, ahogy ez kishazánkban kb. népszokás.

"Mégis milyen elbszott gondolkodás kell ahhoz, hogy ezt legitimáld,"

És még olvasni se tudsz, szerencsétlen kis f-sz.

Nem legitimáltam. Annyit állítok, hogy helyén kell kezelni a törvény- és szabálysértések súlyát.

Jogsi nélkül vezetni, de amúgy semmiféle kárt vagy problémát nem okozni nem olyan súlyos ügy, mint jogsival halálra gázolni 2 embert.

És szerencsére ezt a jogalkotók és alkalmazók is így gondolják, úgyhogy lehet véresszájúan zsebdiktátorkodni itt a gyakorin, hugyos hülyegyerekek, de a valóság az, hogy nem fognak senkit pusztán egy jogsi nélküli vezetés nélkül évekre börtönbe dugdosni, és ez így is van jól :D

De azért verjétek csak a földhöz a s-ggeteket az idegtől :D

2023. ápr. 1. 14:58
 40/49 anonim ***** válasza:
94%
Látom kifogytál az érvekből és marad a személyeskedés meg a szavaim kimagyarázása, azért csak okosan hugyos hlyegyerekezzél mert szerintem ha élőben találkoznánk biztosan nem mernél így beszélni velem maradjunk annyiban :). Örülök hogy itt nagy a szád de a suttyó lenéző stílusod csak azt bizonyítja amit leírtam hogy nulla realitás érzeted van, senkit nem érdekel hogy jogsi nélkül vezet valaki 20 éve és nem okozott balesetet, ha egyszer szabályt szegett és nem volt hajlandó letenni a jogosítványt és szándékosan képes volt 20 éven keresztül ezt csinálni az retorziót kell hogy vonjon maga után, ez egy agyhalott gondolkodásmód hogy csak mert jól csinál valamit akkor csinálhatja úgy hogy szabályt szeg, de felesleges veled vitatkozni, mert ha valaki szembesít a tényekkel akkor marad a szemtelen lekezelő alpári stílus, látod te rászolgáltál az IQ bajnok kifejezésre mert ennyit is tudsz csinálni te suttyó vdbrom
2023. ápr. 1. 16:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!