A ChatGPT politikailag független és józan gondolkodású, és csak igaz tényeket közöl?
Azert kérdezem, mert én konzervatív, Fideszre szavazó jobboldali vagyok, és sok helyen olvastam, hogy ha politikai dolgokat kerdeznek tőle, akkor a baloldali, liberalizmusnak megfelelő válaszokat adja.
Ez azért van, mert én gondolkodom rosszul politikailag, es igazából a liberális nyugati ideológia az igazi, ha már egy ilyen számítógépi-intelligencia ezt állítja?
Igaz dolgokat mond a ChatGPT, és ilyen ertelemben megbízható?
Köszönöm előre is az értelmes válaszokat.
#18, #20: Ti nem vagytok a legélesebb kés a fiókban.
A linkben le van írva, és én is idéztem, hogy 5 idős ember és 4 újszülött közül az 5 idős ember életét tartja fontosabbnak a ChatGPT, mivel kizárólag a számuk alapján dönt. Az 5 gazdag fehér férfi és 1 néger nő között viszont már nem a számuk alapján dönt, mert akkor itt is az 5-öt kéne választania, hanem az 5-tel szemben inkább az 1-et választja, mivel az néger és nő. Tehát indoktrinálták. És ezt még megmagyarázza azzal, hogy "nem szabad faji vagy társadalmi alapon értékelni az életeket", miközben ő pont azt teszi. Ha a faj és a nem képbe kerül, akkor mindjárt nem az emberek száma alapján dönt, hanem a faj alapján.
De azért liberális a chatGPT, mert az az igazi, és így az ellenzékre kéne szavaznom, ha jól akarok dönteni?
Gondolom a programozóinak sincs semmi oka elfogultnak lenni direkt valamelyik irányzat felé.
Néztem valamelyik fideszes műsorban, hogy írt egy dicsőítő verset Joe Bidenről, míg a Trumpról nem írt semmit. Meg azt hallottam, hogy abortuszpárti is meg hasonlók. Meg a gender-ideológiáról is írt mindenféle okosságot.
Ezeket tényekként kell vajon felfogni?
#19, :D
De legalább lenne vicces az, amelyiket megírta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!