Ha az oroszok atomfegyvert vetnek be annak lehet nagyobb sugárzó hatása Magyarországra nézve mint Csernobil volt?
Nem, Csernobilban a reaktor nyílt meg egy gőzrobbanás miatt, és a reaktorban lévő radioaktív anyagok szabadultak ki. Atomrobbanás NEM történt.
Atomrobbanás esetében sokkal kevesebb sugárzó anyag kerül a környezetbe, és azok sokkal hamarabb le is bomlanak, cserébe a közvetlen fizikai pusztítás nagyságrendekkel nagyobb, mint egy sima bombáé. Magyarul meg sem éreznénk egy atomrobbanást a szomszédos országban, ráadásul egyetlen atomfegyver még csak egy nagyobbacska várost sem tudna elpusztítani.
"Magyarul meg sem éreznénk egy atomrobbanást a szomszédos országban, ráadásul egyetlen atomfegyver még csak egy nagyobbacska várost sem tudna elpusztítani."
Azért nagyon nem mindegy, hogy egy 10-15kt körüli kis apróságról van szó, vagy egy 10+ mt-ás darabról. Igazából 1mt körüli bomba már BP-t is a földdel tenné egyenlővé, a teljes külvárost beleértve, szóval csak a kérdés, hogy mit robbantanának.
"Igazából 1mt körüli bomba már BP-t is a földdel tenné egyenlővé, a teljes külvárost beleértve, szóval csak a kérdés, hogy mit robbantanának."
Kijev 600km-re, a front jelenleg aktív szakasza pedig 1200km-re van a magyar határtól. Szerintem nem éreznénk meg.
Én egyszer egy olyat olvastam, hallottam, hogy egy atombombába sokkal több atom mag van, mint egy atomrektorban. Ráadásul a bombába még sűrítve is vannak!
Olvastam egy kommentet itt, hogy egy atomfegyver nem pusztíthat el egy kisebb várost sem. Hát ez nem igaz, mert mára olyan méretű atombombákat is tudnának gyártani, ami egész Budapestet eltörölné. Ez is technológiára épül, régen amikor tankokkal lőtték a házakat, inkább lukakat csinált a házakban. Mára akár földel egyenlővé is tudná tenni ugyan olyan házat. (de ez csak az én gondolatom, tehát ha valamit rosszul gondolok javítsatok ki)
Hát az totál hülyeség, tekintve hogy totál másként működnek a dolgok, max a dúsítás mértéke más.
Amúgy meg már 60 éve nem hogy egy várost de fél magyrországot letakarító bomba is létezik, szóval a városi mérték már rég " elavult " akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!