Budapesten azért a legkevésbé népszerű a Fidesz, mert ott lakik a legtöbb művelt ember?
Én ismerek vidékről Bp-re költözött, különösen tökfej illetőt, a műveltség nála egy napon említhető, ellenben a tipikusan ballib témákat fújja, és fikázza a vidéket....
Liberálsznobizmus a jelenség, szorosabb közösségekben halálosan megvetendő konzervatívnak lenni, hovatovább vérciki/égő/szekunder szégyenérzet, stb...
A modern sznobizmus velejárója, nagyjából a kultúrsznobizmussal van egy szinten.
Nekem mindig is megmosolyogtató amikor egy pesti nézi le a vidékit, amikor Pesten egy jó nagy réteg ez a tipik lakótelepi 20 IQ-s proli, teszkós virslivel és susogós melegitővel. Dunántúlon ezerszer értelmesebb és intelligensebb embereket láttam. Én Budán lakok és annyi sztereotípia van a pestiekről mint égen a csillag és a többségnek van alapja.
Szerintem nem vidék vs Budapest ellentét van. A pesti rész (mondjuk a belváros kivételével ami kulturálisan sokkal jobban Budához kötődik) bőven Kelet Magyarországhoz tartozik, semmiben nem jobban vagy rosszabbak. A Dunántúl (főleg az északi rész) meg szintén nagy mértékben különbözik Kelet Magyarországtól. És most a mentalitásról beszélek. Szerintem ez az ország úgy van felosztva hogy Dunántúl + Buda vs Pest + Kelet Magyarország.
Bizony van ott sok művelt ember. El tudnak beszélgetni a művészetről az irodalomról az lmbqról.
Aztán azt hiszik hogy nylonban nő a kígyóuborka a tehén színe meg lila fehér.
Nem ezen múlik, ismerek PhD-s fidesz-szavazót is.
Egyszerűen arról van szó, hogy mások problémák, mások a prioritások Pesten és "vidéken". A fidesz nem a budapesti problémákra reagál. Az ellenzék meg nem a vidékiekre.
8-as válaszolóval egyetértek: még a segélyes rétegnek is okostelefonja van már, ez nem csak az "M1-en" múlik. Sötét részek meg Pesten vannak bőven. Ha azt hiszed nincs, akkor nem itt élsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!