Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Budapesten azért a legkevésbé...

Budapesten azért a legkevésbé népszerű a Fidesz, mert ott lakik a legtöbb művelt ember?

Figyelt kérdés
Ezzel nem akarom lenézni a vidékieket, mivel én is az vagyok, de tény, hogy vannak rettentően sötét, leszakadt régiók is és persze elég színes az átmenet a vidéket illetően. Ahol én lakom, ott rendes internet sincs például, így jobb híján a legtöbben csak az M1-en tudnak tájékozódni..

2023. márc. 22. 09:32
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
85%

Én ismerek vidékről Bp-re költözött, különösen tökfej illetőt, a műveltség nála egy napon említhető, ellenben a tipikusan ballib témákat fújja, és fikázza a vidéket....

Liberálsznobizmus a jelenség, szorosabb közösségekben halálosan megvetendő konzervatívnak lenni, hovatovább vérciki/égő/szekunder szégyenérzet, stb...

A modern sznobizmus velejárója, nagyjából a kultúrsznobizmussal van egy szinten.

2023. márc. 22. 10:04
 12/23 anonim ***** válasza:
67%
8: a libsik még mindig azzal áltatják magukat, hogy Budapest közig határán túl nincs net, az ispán lefogta a 444-et, nem lehet fogni az RTL-t stb-stb
2023. márc. 22. 10:04
 13/23 anonim ***** válasza:
41%
Az egyetemi oktatók körében, vagy a diplomások körében is a Fidesz kevésbé népszerű, mint a tanulatlan réteg körében. Következtetéseket le lehet vonni.
2023. márc. 22. 10:24
 14/23 anonim ***** válasza:
77%
A fideszes propagandát csak egy bizonyos IQ szint alatt veszik be az emberek. Akinek van némi agya, azt nem lehet ilyenekkel riogatni, hogy Gyurcsány mit csinált 18 éve, bezzeg most milyen szuperjó.
2023. márc. 22. 10:29
 15/23 anonim ***** válasza:
92%

Nekem mindig is megmosolyogtató amikor egy pesti nézi le a vidékit, amikor Pesten egy jó nagy réteg ez a tipik lakótelepi 20 IQ-s proli, teszkós virslivel és susogós melegitővel. Dunántúlon ezerszer értelmesebb és intelligensebb embereket láttam. Én Budán lakok és annyi sztereotípia van a pestiekről mint égen a csillag és a többségnek van alapja.

Szerintem nem vidék vs Budapest ellentét van. A pesti rész (mondjuk a belváros kivételével ami kulturálisan sokkal jobban Budához kötődik) bőven Kelet Magyarországhoz tartozik, semmiben nem jobban vagy rosszabbak. A Dunántúl (főleg az északi rész) meg szintén nagy mértékben különbözik Kelet Magyarországtól. És most a mentalitásról beszélek. Szerintem ez az ország úgy van felosztva hogy Dunántúl + Buda vs Pest + Kelet Magyarország.

2023. márc. 22. 10:37
 16/23 anonim ***** válasza:
80%

Bizony van ott sok művelt ember. El tudnak beszélgetni a művészetről az irodalomról az lmbqról.

Aztán azt hiszik hogy nylonban nő a kígyóuborka a tehén színe meg lila fehér.

2023. márc. 22. 10:57
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
15-ös, én még ezt is általánosításnak érzem. Szegeden és Debrecenben nagy múltú egyetemek működnek. Ezek mellett Szegeden ott a Szegedi Biológiai Kutatóintézet, Debrecenben meg az ATOMKI. Ezekben a városokban és környékükön mindenképpen van szellemi tőke és műveltség. Tehát még Kelet-Magyarország sem egységesen leírandó.
2023. márc. 22. 11:07
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
17# Igen egyetértek ezzel.
2023. márc. 22. 11:09
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem ezen múlik, ismerek PhD-s fidesz-szavazót is.

Egyszerűen arról van szó, hogy mások problémák, mások a prioritások Pesten és "vidéken". A fidesz nem a budapesti problémákra reagál. Az ellenzék meg nem a vidékiekre.

8-as válaszolóval egyetértek: még a segélyes rétegnek is okostelefonja van már, ez nem csak az "M1-en" múlik. Sötét részek meg Pesten vannak bőven. Ha azt hiszed nincs, akkor nem itt élsz.

2023. márc. 22. 11:42
 20/23 anonim ***** válasza:
68%
A szokásos önigazolás keresés.
2023. márc. 22. 12:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!