Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Meddig lesz tartható az, hogy...

Meddig lesz tartható az, hogy tömegek költöznek Budapestre és az agglomerációba?

Figyelt kérdés

2023. márc. 19. 13:35
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Bármeddig ameddig találnak munkát maguknak.bár ezt úgy mondod mintha zsebből kiperkálnák az 50 millákat a lakásokért.
2023. márc. 19. 13:38
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
A baj az, hogy az infrastruktúrát nem fejlesztik közben.
2023. márc. 19. 13:40
 3/18 A kérdező kommentje:
1-es, ha megvenni nem is, albérletet egyre többen keresnek, és mivel nő a kereslet, mennek fel az árak is.
2023. márc. 19. 13:45
 4/18 anonim ***** válasza:
83%
Bármeddig. Csak az a baj, hogy én ezt nem látom. Én nem akarnék oda költözni, de már itt sem olcsóbb számottevően egy ingatlan mint Budapesten. Akkor miről beszélünk? Hol vannak azok a tömegek?
2023. márc. 19. 13:46
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

1. Ameddig lesz ingatlan ahova költözni lehet.

2. Amíg lesz ember aki költözni tud.

Ha bármelyikből kifogyunk, senki nem költözik sem Budapestre, sem az agglomerációba.

Megjegyzem a főváros népessége jelenleg csökken, mert akinek pénze van, az nyomul az agglomeráció felé.

2023. márc. 19. 14:02
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Továbbá azt sem értem, hogyha akkora tömegek költöznek fel, akkor miért van az, hogy 2015 óta nagyon enyhén, de csökken Budapest lakossága? Ami nagyon egyedi, mivel az EU-ban asszem csak Bukarest lakossága csökken még a fővárosok közül.

Tudom, vannak akik kiköltöznek az agglomerációba de, az agglomeráció népessége sem növekszik gyorsabban, mint amennyire Budapest lakossága csökken, szóval nincs tömeges felköltözés jelenleg. Sajnos. Nekem ez nem jó hír.

2023. márc. 19. 14:06
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
#6: A legújabb népszámlálási adatok szerint az agglomeráció népessége gyorsabban növekszik, mint amennyivel Budapest lakossága csökken. Pest megye 10%-kal nőtt, ezen belül az agglomeráció valószínűleg még többel, erről egyelőre nincsenek adatok. Ezzel szemben Budapest lakossága 2,7%-al nőtt.
2023. márc. 19. 14:13
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

A hivatalos statisztikák valahogy mindig eltérnek az Origo statisztikáitól :D

A helyzet az, hogy lassan de csökken Budapest lakossága, ami azt jelenti, hogy a természetes halálozás + kivándorlás magasabb mint a természetes szaporodás + bevándorlás. Még annak ellenére, hogy a Fidesz telepíti fel a sok négert, kínait, még így is.

2023. márc. 19. 14:19
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
7) akkor hogy lehet hogy az ország lakossága csökken? nem értem.
2023. márc. 19. 14:35
 10/18 A kérdező kommentje:
Pest megyében élek (a mellettünk lévő kisváros már az agglomeráció része). Évről évre azt tapasztalom, hogy egyre nagyobbak a dugók. A közeli Auchanban hétvégén (tudom, hogy akkor járnak a legtöbben, de akkor is) gyakorlatiag egy gombostűt nem lehet leejteni.Budapesten dolgozom, ott sem érezhető (legalábbis számomra), hogy csökken a lakosság.
2023. márc. 19. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!