Karácsony már megint miért ilyen átgondolatlan koncepcióval jelentkezik?
4#
Miért nem?Mert te azt mondod?
Az autóra szükség van, igény van rá.Hadd döntse el mindenki,hogy mivel közlekedik.
Én is utálom a villanyrollereseket, mégsem akarom őket kitiltani mindenhonnan, mint ti zöld kommunisták.
#10 ja, valóban nem, budán születtem és azóta is ott élek. De kb minden nap járok a szeméttelepen, ide-oda.
Katasztrófa a tömegközlekedés (ebben az évben 2 bérletet is vettem, a hidegek miatt, amúgy 1 elég szokott lenni), borzasztó lassú zörgő, tötypörgő, jelzőlámpáknál álldogáló, 50 méterenként megálló villamosok, használhatatlan metrók, összevissza rángató, nem gyors buszok.
Normális helyeken normális metróvonalak vannak (és több) amik működnek, be vannak fejezve, normális városi vasút, kerülve a szintbeli kereszteződéseket.
Ezek hiányoznak Budapesten így az autós közlekedés kizárására AL-KAL-MAT-LAN a város.
Emellett persze az úthálózat is katasztrofális, kerékpárút hálózattal együtt (év nagy részében bringával járok, lehető legritkábban autóval, és néha motorral). Körúti bringasáv szélesítés egy baromság, vízgereblyézés.
Persze ha bringasávokon kívül a többi nem a karigerinek köszönhető, hanem mindig is szar volt. Talán jobb lehetett amikor még nem számolták fel a villamosvonalak nagy részét, tehát a 70-es évek előtt.
A legnagyobb röhej a thököly, ahol busz konvojok járnak, a 40 éve rohadó villamossínen, vagy mellette.
A busz konvojok jellemzőek amúgy budapest külső részére is, pl ahol 4 bkv, és 8 volánbusz járat jár, menetrend szerint 20 perces semmik vannak, majd egyszerre érkező buszkonvojok amik kb ugyanoda tartanak... mellesleg ott, ahova 2018-ra ígérték az 1/fonódó villamosok meghosszabbítását, de garancsiland felé hosszabbították inkább, meg az 50 évig tartó, rekordhosszú metrófelújításra.
Persze, hogy aki tud, kocsival jár, de mindenhogy szívás.
Biciklivel valamennyire jobb, csak a kátyúkat, padkákat, huplikat, idióta egymást is leszaró gyalogosokat kell kerülgetni.
Nagyon helyes! A blahánál talán csak a nyugati aluljáró rosszabb, és én nagyon örülnék annak, ha át lehetne felette is sétálni, ha át akarok jutni az utca másik oldalára.
Az is sokat segítene, ha a 49-es villamos útját meghosszabbítanák a Deák tértől egészen a Lehel térig, mert a metrópótlón kívül (ami már csak március 20-ig fog járni) jelenleg az egész Váci útról hiányzik a tömegközlekedés és gyorsabb néha felpattanni egy buszra, mint metróval eljutni A-ból B-be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!