Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik arra panaszkodnak, hogy...

Akik arra panaszkodnak, hogy milyen rossz a megélhetés a jelenlegi kormány alatt, azok valószínűleg bármilyen más kormány alatt is rosszul élnének?

Figyelt kérdés
Ez alól esetleg kivétel a tanár, ahol az államnak van valami beleszólása, de pl az egyszerű betanított kétkezi munkások. Illetve azoknak is csak egy része, mert sok gyár már elég jól fizet.
2023. márc. 12. 19:08
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

"Aztán a legtöbbünk már külföldön van."

Külföldön már akkor sem jutott az egyszerű dolgozó saját ingatlanhoz soha éleében, mikor Magyarországon még egy gyárimunkás házaspár a nulláról össze tudta kapirgálni egy hitel önerejét, és abból saját ingatlanhoz jutottak.

2023. márc. 14. 08:08
 22/32 anonim ***** válasza:
48%
Jutottak, csak nem a nagyvárosokban. Ne a filmekből indulj ki. És ott egy garzinlakás 100 nm. Itt meg egy családi ház sincs 80nm.
2023. márc. 14. 08:18
 23/32 A kérdező kommentje:

"Jutottak, csak nem a nagyvárosokban."

Ez Magyarországon is igaz. 8-15 millióért is kapsz felújításra szoruló házat világvégi falvakba.

2023. márc. 14. 08:22
 24/32 anonim ***** válasza:
0%
A nagyvárosok meg a zsákfaluk között van különbség. Nyilván fiatal vagy még, és nagyon buta.
2023. márc. 14. 08:25
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, külföldön nem a saját tulajdonban mérik a sikert.

Meg tudjuk fizetni a lakhatást, nem okoz problémát egy nyomorult rúd szalámi megvásárlása, vagy teletankolni az autót, de, ha egyik napra a másikra bedöglik a tv/telefon/laptop, azt is meg tudjuk oldani. Van normális oktatás a gyereknek, akit akkor sem üldöznek ki a világból, ha kiderül, ha meleg. Ha betegek leszünk, itt az alapellátást magán végzi, amiért a munkáltatónk fizet, ha komolyabb a baj, csak akkor megyünk államiba, de van rendes orvosi ellátásunk.

Tudunk utazni, tudunk élni.

Nekünk ez a siker és nem az, hogy egy nyomorult házért dolgozzunk egy életen át.

2023. márc. 14. 08:25
 26/32 A kérdező kommentje:

@ 08:25

Ezt Magyarországon is rengetegen meg tudják engedni, akik nem a legalacsonyabb fizetéseket keresik, sőt még saját ingatlanjuk is van mellette.

2023. márc. 14. 08:30
 27/32 anonim ***** válasza:

Én elhiszem, hogy rengetegen meg tudják tenni, csak, ha végignézek a Pest környéki ismerőseimen és a belpesti ismerettségemen és megnézem mellé, a mélyszegénységi jelentéseket ( [link] nem ezt látom.

Nyilván az, hogy én ismerek x száz embert, nem jelenti a teljes országot. De, korábban értelmiségnek mondott közösség részeként nekem nagyon-nagyon más tapasztalataim vannak. Akik kijöttünk külföldre, elég sokan, mi igen, nekünk ez nem okoz gondot, de, az otthon élőktől, mást hallok, akár a saját 30as generációmban is. Persze, én csak egy kis réteg vagyok. Nyilván egy gyárban, vagy a Mészáros és Mészáros KFT valamelyik cégében jóval többet kapnak az emberek, mint belpesten, vagy annak közvetlen vonzáskörnyezetében.

2023. márc. 14. 08:36
 28/32 A kérdező kommentje:

"A nagyvárosok meg a zsákfaluk között van különbség. Nyilván fiatal vagy még, és nagyon buta."

Se Magyarországon se nyugaton a proli melós nem fog saját ingatlanhoz nyutni, mind egy hogy világváros vagy csak "nagyváros".

2023. márc. 14. 08:36
 29/32 anonim ***** válasza:
48%
Ezt ki mondta neked? Az Orbán?
2023. márc. 14. 08:38
 30/32 A kérdező kommentje:

Ezer dolog van amiért nem szeretem az Orbán kormányt.

De ebben a dologban egyik oldal fanatikusai is különbek. Ha egy kicsit is árnyaltabb véleménnyel vagy a jobboldaliak dogmáiról, akkor Gyúcsány' embere vagy, ha egy kicsit is árnyaltabb véleménnyel vagy az ellenzék dogmáiról, akkor Óbán' embere vagy.

2023. márc. 14. 08:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!