Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki még élt a 2. világháború...

Aki még élt a 2. világháború idején, mit támogat, azt, hogy Ukrajna minél több és minél pusztítóbb fegyvert kapjon, vagy azt, hogy elkezdődjön a tűzszünet és béketárgyalások útján rendeződjön a konfliktus?

Figyelt kérdés
Az idősek még tudják, hogy milyen volt a háború, 1956, a Rákosi korszak és a szocializmus. Aki még élt a II. világháború idején, az mindenképp azt szeretné, hogy legyen béke Oroszország és Ukrajna között, mert tudja, hogy milyen következménye lesz még egy világháborúnak és nem akarja, hogy a gyermekei, unokái ugyanezt átéljék, amit ő egyszer már átélt.

2023. márc. 11. 19:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Én nem éltem akkor, viszont túléltem a delszláv háborút.

1970 es születésű vagyok.

Szlovéniaból kivonták a laktanyákat és egyenesen Boszniába kerültünk mint a JNA PVO.

(Protiv Vazdusna Odbrana)

Azaz légvédelem.

Ez volt 1991 ben.

1994 ben sikerült disszidálnom.

Egyet mondhatok.A dicsőség meg az ilyen fenkölt xarok attól kezdve el vannak felejtve mikor lőnek rád, meg mikor szétrobbant húscafatokat látsz az út szélén meg a romok között megspékelve a lőszer füstjével ami összetéveszthetetlen, és nem felejtesz el semmit!!Túl akarod élni.Ennyi.

Pofázni a tv mellől nagyon könnyű.Politikusnak is könnyű döntéseket hozni.Max annyi baja lesz hogy lemondatják,de te ott beledögölhetsz azokba az iróasztal mögül aláírt döntésekbe!

Soha többet haború, és a közelébe se mennék!!

2023. márc. 13. 06:45
 12/20 Waff ***** válasza:
52%
A mái napig megdöbbenve és értetlenül olvasom az olyan hozzászólásokat, melyek szerint a háborút újabb háborúval a fegyvereket újabb fegyverekkel lehet megszüntetni. Tényleg ennyire hülyék lennénk? Háborút háborúval megszüntetni olyan, mint b@szással kampányolni a szűzességért.
2023. márc. 13. 17:01
 13/20 anonim ***** válasza:
21%
Egyesek egy alapvető dolgot nem tudnak/nem akarnak megérteni: senki nem azt mondja, hogy jaj de jó móka ez a háborúsdi, küldjünk még minél több fegyvert. Itt egy hódítói ambícióktól megbolondult diktátor megtámadott egy szuverén országot, az az ország pedig meg akarja védeni magát az agresszortól. Nagyon nem mindegy az ukránoknak, mit eredményez az a tűzszünet, mert nem kérnek putyinból, erről meggyőződhettünk az elmúlt egy évben . A másik dolog pedig az, hogy csak úgy lehet leállítani ezt az őrületet, ha az orosz hadsereg eltakarodik Ukrajnából, és elmegy a kedve a további hódító hadjáratoktól. A szép szó ebben az esetben nem segít, mert terroristákkal tárgyalni nem lehet. Marad a fegyverszállítás.
2023. márc. 13. 17:27
 14/20 anonim ***** válasza:

Nagyon fekete-fehéren látod a dolgokat, a valóság biztos nem ilyen.

Mivel egyik fél sem az ártatlanság megtestesült szobra, sőt, a támogatóik sem, ideje lenne ezt belátni és végre tárgyalásokba kezdeni.

Mert, akik meghalnak, azok között viszont sok az ártatlan.

2023. márc. 13. 19:08
 15/20 A kérdező kommentje:

"A másik dolog pedig az, hogy csak úgy lehet leállítani ezt az őrületet, ha az orosz hadsereg eltakarodik Ukrajnából,"

Történelemkönyveket olvass már kérlek.

Minden esetben azonnali tűzszünet előzi meg a béketárgyalásokat. Olyan béketárgyalás nincs, hogy kivonul az ellenség a megszállt ország területéről és utána kezd tárgyalni, ilyenre sose volt példa.

Az orosz haderő csak akkor "takarodik el" Ukrajnából, ha súlyos vereséget szenvednek az oroszok és már nem lesz kit küldeni a frontra. Ismerve a megbolondult diktátort, Putyint, ő előbb fogja kilőni az atomot Kijevre, minthogy visszavonultassa a katonáit Ukrajnából. Putyin nem tűri az ellentmondást és nem tud veszíteni. Ezért veszélyesek a nyugati fegyverszállítmányok, mivel mindegyik szállítmány egyre pusztítóbb erejű fegyvert, tankot, vadászrepülőgépet tartalmaz. Az oroszok pedig válaszul szintén még pusztítóbb fegyverekkel támadnak vissza. Az eredménye több millió halott lesz éveken keresztül, mire elfogynak az orosz katonák. De az ukránok katonái is elfogyhatnak sajnos.

2023. márc. 13. 19:22
 16/20 anonim ***** válasza:
90%

Sehol nem írtam olyat, hogy csak úgy takarodjanak el, aztán legyen béketárgyalás. Maguktól egyelőre nem fognak elmenni.

Nem értem: ha valaki Magyarországot támadná meg (mindegy ki, legyenek akár a marslakók), elfoglalná tegyük fel a Tiszántúlt, akkor is azt mondaná itt mindenki, hogy "Jól van, vigyetek amit akartok, szálljátok meg akár az egész országot, csak legyen béke!"?

Bocs a stílusért, de idegesítő, ahogy a Fidesz játsza a békeszerető jófiút, közben meg állandóan uszít azok ellen, akik szerint az ukránoknak joguk van megvédeni magukat. Nem háború-, hanem önvédelempárti vagyok. Ne gondoljátok, hogy én örülök az öldöklésnek, ártatlan civilek halálának, vagy akár annak, ahogy a Facebookon ukrán kommentelők frusztráltságukban olyan oroszok halálán mulatoznak, akiket soha nem ismertek. Hiszen közülük sokakat akaratuk ellenére soroztak be, vagy csak azért léptek be valamikor a hadseregbe, mert másképp nem tudtak kivergődni az otthoni nyomorból (ilyen-olyan isten háta mögötti szegény orosz falvakból).

Sorolhatnám még, miért szörnyű az egész, de nem szaporítom tovább a szót. Remélem, így is érthető, miért az az álláspontom, ami: Ukrajnát aljas módon megtámadták, nekik pedig joguk van az önvédelemre. Az ő döntésük. Fegyverek nélkül ez nem megy.

Mindenesetre remélem, hogy a felelősök egy nap megfizetnek mindezért.

2023. márc. 14. 12:30
 17/20 Waff ***** válasza:
30%
16@ igen, eddig is érthető volt az álláspontod, és eddig sem értettem azt, hogy miért gondolod azt, hogy ha két ország háborúzik, és az egyik felet elkezdjük fegyverekkel tömni, akkor az majd megoldja a helyzetet. Szerintem ez a lehető legrosszabb forgatókönyv. Mindenkinek joga van megvédenie magát, és mindenkinek megvan a saját igazsága. Az ukránoknak is meg az oroszoknak is. Egyik sem jobb a másiknál. Putyin sem csak úgy hipp-hopp minden ok nélkül támadott, mert épp nem volt jobb dolga. Senki sem mondta hogy nincs jog az önvédelemre, de az még rosszabb út ha az egyik felet elkezdjük fegyverekkel tömni. Fegyverre nem fegyver a megoldás. Mert fegyverekből béke nem születhet. Ezt csak az eu-s megháborodott liberálisok hiszik. Mert ma aki nem háború és lmbtq párti, az természetesen rossz ember.
2023. márc. 14. 12:55
 18/20 anonim ***** válasza:
Nem, ha háborúpártiságot emlegetsz, akkor sajnos nem volt érthető.
2023. márc. 14. 13:37
 19/20 anonim ***** válasza:
51%

Ukrajna nem lesz képes visszafoglalni az elveszett területeket.Ez már lassan látszik, csak nem akarják látni.

Azthiszem hogy itt Boris Johnsonnak is van ebben némi felelőssége.Szerintem az elején

lehetett volna egy tűzszünet és mindenki jobban járt volna.Csakhogy ő odautazott.Erre hirtelen megszakadnak a tárgyalások.

Mivel csalóka módon arról biztosították Zelenskiéket hogy segíteni fognak ezért elvetették ezt a lehetőseget ,abban bízva hogy a nyugat mögöttük áll.Ez valamilyen szinten igaz is!!Csakhogy ezzel a fegyvercsepegtetéssel el lett baxva minden.Ezt ,ott ,akkor teljeskörűen kellett volna megoldani.Nem 3 havonta vmi "csodafegyvert", abból is nehanyat odaküldeni.Persze ennek is volt miértje.Senki se tudta hogy reagálnak az oroszok ezekre a cuccokra, ezért óvatoskodtak.Pld a nemetek is sisakokkal kezdték.Mostanra megmár hiába lesz néhány leopárd,abrams meg 2 db patriot.Ezek a legtöbb szakertő szerint nem lesznek elegek, hogy megfordítsák az erőviszonyokat, pláne nem hogy még Krímet is visszavegyék.Ez csak álom marad.

Innentől kezdve azt mondani hogy: miaz hogy csak úgy feladták! -hülyeség.

Nem harc nelkül adták!Túl sokan haltak már meg!A harc folytatasának van egy ésszerűségen belüli határa is!!

Pláne ha egy népért vagy felelős!!Nem helyezheted a területeket az emberek elé!!

Van egy korlát amire azt mondod hogy oké,ezt már nem éri meg folytatni, itt és most.Talán majd egyszer változhatnak a viszonyok, de a véráldozatból elég volt!!

2023. márc. 14. 19:16
 20/20 anonim ***** válasza:
9%
Pontosan!
2023. márc. 14. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!