Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az embereket hogy nem zavarja...

Az embereket hogy nem zavarja az, hogy a TB-t gyakorlatilag a semmire kell fizetni?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm hasi ultrahangra 2024-re kapott időpontot, maga a hasi UH kb. 10 percet vesz igénybe.

Minden hónapban lenyúlnak egy bizonyos összeget a fizetésből, de ha valami bajod van, úgyis magánorvoshoz kell menned, különben sose kerülsz be. Most akkor minek fizetjük a TB-t egyáltalán?

2023. márc. 11. 12:17
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
28%
Én tavaly 2 UH-n voltam, 2-3 hét volt mindkettőre a várakozási idő. Én nem járok magánorvoshoz, meg vagyok elégedve.
2023. márc. 11. 12:42
 12/27 anonim ***** válasza:
57%
#11 A messziről jött ember...
2023. márc. 11. 12:44
 13/27 anonim ***** válasza:
50%

Erről kimondottan a kormány tehet! Ezek az intézmények államilag működtetettek. Meghatározott keretből gazdálkodhatnak. Lehet időbe beleférne egy nap a rendelési időbe 10 ember helyett 20 is ,de pénz nincs rá. Csak annyi beteget fogadnak és látnak el, ami minden kiadással, eszközökkel és működtetésükkel belefér a meghatározott költségvetésbe. Ezért lehet ez, hogy ilyen szinten kitolódtak az időpontkérések.

A kérdés olyan szempontból jogos, hogy arányaiban véve mindig több és több tb-t fizetünk be, folyamatosan romló ellátás mellett. Van még állami egészségügyi ellátás, úgyhogy jogosan fizetik a munkavállalók után, vagy akár önállóan. Viszont kb. a felét kéne fizetni, ha a színvonalat nézzük. Ha lefelezték az ellátás színvonalát, akkor a beszedett adó mértékét is felezzék le!

2023. márc. 11. 12:48
 14/27 anonim ***** válasza:
25%
Én pár hete voltam különböző vizsgálatokon, mindenhova félórán belül bekerültem.
2023. márc. 11. 12:50
 15/27 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy a vizsgálatok sokszor lassúak, de amikor sérülés miatt röntgenre volt szükségem fél óra alatt megvolt a vizsgálat, diagnózis, recept. Nagypapámat nagyjából a halálból hozták vissza, azóta teljesen egészséges

Igen, más esetben lassú, szerencsére ritkán vagyok beteg, ilyenkor tényleg feleslegesnek tűnik, de a leírt példák is mutatják, hogy jó, hogy van

2023. márc. 11. 12:51
 16/27 anonim ***** válasza:

Szerintem intézménye válogatja:

Megyeszékhely kórház, fél év mire bekerülsz.

30 km-rel arrébb, másik város, SZTK, 2 héten belül van időpont mindenhova.

2023. márc. 11. 13:06
 17/27 anonim ***** válasza:
15%
Andi nézd. TB bevétel.
2023. márc. 11. 13:08
 18/27 anonim ***** válasza:
86%

Közalkalmazottak, gyerekek, felnőt tanulók, nyugdíjasok ellátását

(min.5 millió ember) is azok fedezik akik befizetik a havidíjat.

2023. márc. 11. 13:44
 19/27 anonim ***** válasza:
88%

"Közalkalmazottak, gyerekek, felnőt tanulók, nyugdíjasok ellátását

(min.5 millió ember) is azok fedezik akik befizetik a havidíjat."

Miből gondolod, hogy a közalkalmazottak nem fizetnek TB-t? Mekkora hülyeség ezt feltételezni!

2023. márc. 11. 14:20
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Azért a nem kereső állampolgárok számára (nyugdíjas, tartósan beteg, gyerekkorú, tanuló) is kell biztosítani eü ellátást.
2023. márc. 11. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!