Milyen egy politikai értelemben vett "erős nő"? Mik a jellegzetességei? Mit takar ez?
Legalábbis ebben a 2/3-os Fideszes országban pejoratív. Hallottam már LMBTQ-ról, BLM-ről, transzneműekről és átoperáló műtétekről, PC-ről, de most hallok úgymond "erős nőkről" is. Sokan írják, hogy manapság már minden filmbe kötelező egy feka, egy meleg, egy erős nő stb.
Ez utóbbi mit takar?
Nem tudom, hogy ehhez hogy jön a fidesz. Az erős nő kifejezés (szerintem) mára megváltozott. Eddig ha valaki kitartott a céljai mellett, képes volt elérni azokat erős nőnek számított. Most az erős nő nagyjából mindenkit utál, nagyjából sértés, ha nőként kezelik, mindenben is jobb, mint egy férfi, a családot gyengeségnek tekinti.
Legalábbis én nőként így látom a mai erős nő definíciót
Manapság az "erős nő":
-törtető, nagyon karrierista
-látszani akar, tehát vezető akar lenni, influencer
-gyűjti a diplomákat (legalábbis próbálja), mert neki a diploma státusz, és ha van neki akkor hangoztatja is
-nem szereti ha nőként kezelik, de azért a FÉRFIII legyen FÉRFIII tehát fojtogassa, csapkodja az ágyban, és fizessen mindent, mert neki JÁR (hiszen diplomája van, és "erős nő")
-többnyire a kutyájával él (ami a legfontosabb neki a karrier mellett), mert egy két hónapnál tovább semmilyen más élőlény nem tudja elviselni
-valamilyen személyiségzavara van, de ezt tagadja, mindenki más hülye inkább
stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!