Liberalizálni a fegyverviselést?
mi hazánkos vagyok de ezt nem támogatom! szúrás helyett lövés? áhh... nem! szerintem az illegális fegyver árusítást kéne megszűntetni és jobban rátapadni! ha nincs fegyver kevesebb áldozat! mert ameddig 1 késsel nem tudod magad leszúrni és ha valakit leszúrsz akkor is van 1 szép esély hogy életben marad, addig ez a fegyvernél nem így van!
szerintem a kés ígyis elég durva, nem kell durvalizálni
Minden kisnyugdíjas párnája alá egy 44-es magnumot!
Megnézném Lakatos Nintendót, amikor pirinéni körbelövi éjjel 3-kor, mert nincs rajta épp az olvasókukker.
Fegyvertartást igen, fegyverviselést azt nem.
Ne mászkáljanak az utcán fegyverrel az emberek.
Szerinted ha otthon tarthatnak fegyvert akkor nem xarják le hogy nem vihetik ki az utcára? Dehogynem, ott lenne mindenki zsebében a stukker
Általában soha, semmiben nem értek egyet a mi tanyánkkal, de ezzel igen.
"A tömeges fegyverviselésnek nincsenek hagyományai Magyarországon"
Már hogyne lenne hagyománya.
Épp a tiltás az, aminek nincs hagyománya, de nem csak nálunk, hanem szinte sehol a világon.
Az ókorban, a középkorban, de még az újkor nagy részében teljesen természetes dolog volt, hogy alapvetően mindenkinek van fegyvere, még az utolsó földművesnek is.(Rabszolgákat kivéve, nyilván)
A magyarok esetében az ősidőktől kezdve kb. a Dózsa-féle parasztfelkelésig teljesen természetes dolog volt, hogy mindenkinek van/lehet fegyvere.
És hát lehet tippelni, miért is vették el ezt jogot pont a parasztfelkelés után bizonyos csoportoktól, pl. a parasztoktól.
Mert rádöbbentek(nem csak nálunk, máshol is), hogy egy felfegyverzett néppel nem lehet bármit megcsinálni.
Ezért aztán szépen lassan elkezdték elvenni a fegyverviselés és ezáltal a hatékony önvédelem/ellenállás jogát a polgáraiktól.
Tehát a fegyverviselés jogának fokozatos elvétele az emberektől az a mindenkori hatalom arra való törekvése mindenhol, hogy egyre inkább megfossza a szabadságtól az embereket, illetve attól a lehetőségtől, hogy akár fegyverrel is ellenállhassanak a hatalomnak, ha valami nem tetszik nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!