Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Visszamennétek élni a 60-as...

Visszamennétek élni a 60-as és korai 70-es évekbe?

Figyelt kérdés

Nekem úgy tűnik, hogy akkoriban jobb volt a világ. Amerikában pl. akkor volt a hippi-korszak, nálunk akkor virágzott a Kádár-rendszer, nempedig hanyatlott, a Szovjetunióban is hatalmas fejlődés volt, ezerrel lőtték ki a kozmonautákat, nyoma se volt a későbbi gazdasági problémáknak.

Nyugat-Európában pl. Anglia is jobb volt, mert nem volt még az a későbbi Thatcher-i kapitalizmus, Svédország is teljesen szoci volt még, Franciáknál, olaszoknál remek filmek készültek, a Közel-Keleten is még nem iszlám fundik voltak, hanem pl. Bejrút, Damaszkusz, Teherán tele volt miniszoknyás lányokkal.

Főleg az 1965-1975 időszakra gondolok.

2023. márc. 6. 20:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
47%
Magyarországon átlagosan 6-8 évvel tovább élünk most, mint akkor. Most lusta vagyok mást megnézni, de nyilván hasonló a helyzet. Az életszínvonal brutálisan megnőtt. A Kádár-rendszer iránti nosztalgia hazugságokon alapul.
2023. márc. 6. 20:47
 2/14 anonim ***** válasza:
46%
Nem ólmozott benzin ,ótvar divat , sokat fogyasztó autók a szocializmus meg pláne rossz volt, talán most élünk legnagyobb bőségben még Vityával is.
2023. márc. 6. 20:48
 3/14 anonim ***** válasza:
84%
Végleg nem, de 1-2 évet szívesen eltöltenék mondjuk a 60-as, 70-es évek fordulóján. Úgy gondolom, jól ismerem ezt az időszakot (legalábbis a zenék és a filmek alapján), de a szüleim (a nagy generáció képviselői) szerint aki nem élte át azt a feelinget, sosem fogja igazán megérteni utólag.
2023. márc. 6. 20:50
 4/14 anonim ***** válasza:
13%

"Magyarországon átlagosan 6-8 évvel tovább élünk most, mint akkor"

Nem mintha ez számítana a boldogság szempontjából egy adott szint felett.

Egyébként mindenhol máshol is alacsonyabb volt a várható élettartam 60 éve, mint most.

"Az életszínvonal brutálisan megnőtt"

Dettó, ez sem számít a boldogságod szempontjából egy adott szint felett.

Mindezzel persze nem azt akarom mondani, hogy a Kádár rendszer jó volt, mert én mondjuk éltem benne, és nem volt jó, sőt, egy rakás sz-r volt.

De hogy abban mérje valaki a boldogságát, hogy nem ájfon 8asa, hanem 11ese van, meg nem 70 centis okostévéje, hanem 120 centis, meg hasonló sz-rságokban, meg hogy nem 65 évesen hal meg úgy, hogy az utolsó 10 évét amúgy is maga alá sz-rva-hugyozva rokkantan tölti el, hanem még rátesz 6ot.. ez hihetetlenül szánalmas és megvetendő.

2023. márc. 6. 20:53
 5/14 anonim ***** válasza:
47%
Kizárt dolog.
2023. márc. 6. 21:03
 6/14 anonim ***** válasza:
75%
Az egy nagyon jó korszak volt. A hidegháborút leszámítva elég békés. Nem függtek az emberek az internettől, mindenkinek személyesen kellett interaktálni. Rengeteg emberi kapcsolat. Minden nyáron végtelen fesztivál és ifjúsági napok, amiket a diákok megengedhettek maguknak. És eljutottál oda mávval!!!!!!!44négy. Nem véletlenül akkoriban ugrott meg az ország népessége is. Azóta folyamatosan csökken. Mostanában meg exponenciálisan, a kiszámíthatatlan világ, meg magyar politika miatt senki sem akar gyereket. Aki meg kicsit is értelmesebb az elmegy külföldre.
2023. márc. 6. 21:15
 7/14 anonim ***** válasza:
75%
Bármikor élnék szívesebben, mint a mai, 21. századi világban, ahol túl nagy a jólét, mindenki az intereneten függ, odavannak a kis kütyüikért az emberek, és azokat nyomogatják, közben a filmek szarok, és rondán néznek ki, a tévé meg tele van agybutító műsorokkal.
2023. márc. 6. 22:48
 8/14 anonim ***** válasza:
Én is feltennék egy kérdést: kizárólag a nosztalgikus érzések miatt vajon megérné visszapörgetni az időt?
2023. márc. 6. 23:16
 9/14 anonim válasza:
75%
Én szívesen visszamennék ebbe a korba, nekem is nagyon tetszik a hangulata és a nyugalom, szocializmus.
2023. márc. 7. 01:38
 10/14 anonim ***** válasza:
Igen. Akkoriban legalább nyugalom volt, a munkahelyeden meg nem voltál rommá hajtva.
2023. márc. 7. 04:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!