Visszamennétek élni a 60-as és korai 70-es évekbe?
Nekem úgy tűnik, hogy akkoriban jobb volt a világ. Amerikában pl. akkor volt a hippi-korszak, nálunk akkor virágzott a Kádár-rendszer, nempedig hanyatlott, a Szovjetunióban is hatalmas fejlődés volt, ezerrel lőtték ki a kozmonautákat, nyoma se volt a későbbi gazdasági problémáknak.
Nyugat-Európában pl. Anglia is jobb volt, mert nem volt még az a későbbi Thatcher-i kapitalizmus, Svédország is teljesen szoci volt még, Franciáknál, olaszoknál remek filmek készültek, a Közel-Keleten is még nem iszlám fundik voltak, hanem pl. Bejrút, Damaszkusz, Teherán tele volt miniszoknyás lányokkal.
Főleg az 1965-1975 időszakra gondolok.
"Magyarországon átlagosan 6-8 évvel tovább élünk most, mint akkor"
Nem mintha ez számítana a boldogság szempontjából egy adott szint felett.
Egyébként mindenhol máshol is alacsonyabb volt a várható élettartam 60 éve, mint most.
"Az életszínvonal brutálisan megnőtt"
Dettó, ez sem számít a boldogságod szempontjából egy adott szint felett.
Mindezzel persze nem azt akarom mondani, hogy a Kádár rendszer jó volt, mert én mondjuk éltem benne, és nem volt jó, sőt, egy rakás sz-r volt.
De hogy abban mérje valaki a boldogságát, hogy nem ájfon 8asa, hanem 11ese van, meg nem 70 centis okostévéje, hanem 120 centis, meg hasonló sz-rságokban, meg hogy nem 65 évesen hal meg úgy, hogy az utolsó 10 évét amúgy is maga alá sz-rva-hugyozva rokkantan tölti el, hanem még rátesz 6ot.. ez hihetetlenül szánalmas és megvetendő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!