Miért nem akarunk lejönni az orosz vonatról és eröltetjük továbbra is az energiafüggőséget?
2023. márc. 6. 08:56
11/31 A kérdező kommentje:
9es, elolvasnád mégegyszer a kérdést kérlek, a kérdés pont az, hogy miért ragaszkodunk az orosz energiafüggésért, egy szóval sem irtam sehol, hogy én ezt akarom.
2023. márc. 6. 09:12
12/31 anonim válasza:
11#
Én értem a kérdést. Valahonnan csak kell olajat meg gázt importálni. Például Venezuelából, de az sem kellően demokratikus.
13/31 anonim válasza:
Az ország adottságai miatt elkerülhetetlen, hogy függjünk valakitől. Nyilván ennek a mértéke csökkenthető, de nem szüntethető meg teljesen. Ez költséges, hosszú folyamat, így évek kellenek hozzá
14/31 anonim válasza:
13# Talán ha több forrás lenne akkor nem lenne függés...
15/31 A kérdező kommentje:
Akkor mégegyszer megkérdem, a szomszéd országaink, tehát Ausztria, Szlovákia, Csehország -tudom, nem közvetlen-, mennyivel vannak jobb helyzetben, mint mi? Nekik több tengerpartjuk lenne?
2023. márc. 6. 09:21
16/31 anonim válasza:
A kérdező, a válasz az, hogy a drága orosz szállítással bizonyos zsebekbe tetemes pénz megy, gazdagodnak ezen.
Az orosz gázzal nincs baj, mint egy forással, de 15 évre leszerződni előre, az nem véletlen.
17/31 A kérdező kommentje:
Igen, én ezzel tisztában vagyok, mint, ahogy azzal is, hogy van valami 3. szereplő az orosz-magyar energiakapcsolatban, nyilván ez a mutyit szolgálja és valamilyen ner cég lehet. Csak közben az ország biztonságát kockáztatja a kormány ezzel. És senki se jöjjön nekem az elhelyezkedésünkel, amikor a környező országok meg tudják máshogy oldani.
2023. márc. 6. 09:27
18/31 anonim válasza:
#15 Úgy hogy nekik már rég nincs a falon a sarló-kalapács, míg mi még mindig tövig....
20/31 anonim válasza:
#1 a szovjet olaj nem olcsó, menj csak el egy magyar benzinkútra, aztán menj el egy románra, egy szlovénra, vagy bármelyik környező ország benzinkútjára, és nézd meg az árakat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!