Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mire emlékeztek? 2018-ban...

Mire emlékeztek? 2018-ban valóban a Jobbik nyert volna csak a számolásnál elcsalták?

Figyelt kérdés
Sok helyen olvasom, akkor még nem politizáltam (kiskorú voltam)
2023. febr. 26. 20:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
26%
Nem, nem nyerhetett volna bár szerintem is akkor csalás történt. Pont lefagyott a rendszer, amit fidesz-közeliek vezetnek, birtokolnak. Esetleg a 2/3 elvesztése forgott kockán, valószínűleg azért nyúltak bele.
2023. febr. 27. 00:05
 12/15 anonim ***** válasza:
77%
#11: Már ezerszer el lett mondva, hogy a szavazólapokat kézzel számolják és minden szavazókörben ott ül az összes párt delegáltja. Közösen számolják össze a szavazatokat és végül az aláírásukkal hitelesítik. Lehetetlen csalni.
2023. febr. 27. 00:17
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
#12: Persze, nem lehet csalni, én meg a Télapó vagyok. A fidesz bárhol, bármikor bepróbálkozik, ahol csak tud. Ne legyen efelől kétséged.
2023. febr. 27. 08:30
 14/15 anonim ***** válasza:
81%

┌─ A Nemzeti Választási Iroda honlapján megtalálható az összes szavazókör beszkennelt kézírásos jegyzőkönyve.

A szavazóköri választási bizottság összes tagja aláírta.

Amellett, hogy elképzelhetetlenül nagy munka lett volna ezeket meghamisítani (több, mint tízezer), nem gondolom, hogy minden szavazókörben a választási bizottságok minden tagja kormánypárti; csak szóltak volna, ha más lett volna az általuk kiállított jegyzőkönyv.

Például, a névsorban első Aba település 5 szavazóköre közül a középső, a 3-as szavazókör jegyzőkönyve: [link]

Ezt mindkét oldalán 7-en írták alá. ─┘

┌─ Óriási szavazatszám különbséget kellett volna elcsalni, ha a Jobbik nyert volna.

Bár az egyéni választókerületi szavaztok országos összevetése nem értelmes dolog, de

a Fidesz, KDNP jelöltjei 2 636 201 érvényes szavazatot,

a Jobbik jelöltjei 1 276 840 érvényes szavazatot kaptak.

A különbség 1 359 361 érvényes szavazat a Fidesz, KDNP javára; a különbség több, mint ahány érvényes szavazatot a Jobbik egyéni jelöltjei kaptak.

Országos listán

a Fidesz, KDNP listája 2 824 551 érvényes szavazatot,

a Jobbik listája 1 092 806 érvényes szavazatot kapott.

A különbség 1 731 745 érvényes szavazat a Fidesz, KDNP javára; a különbség több mint másfélszer annyi, mint ahány érvényes szavazatot a Jobbik listája kapott.

Ha fordított eredmény lett volna, ezt a mennyiséget elcsalni, ráadásul úgy, hogy egyezzen a kézírásos szavazóköri jegyzőkönyvekkel, abszolút lehetetlen. Végképp nem egy tájékoztató rendszer lefagyása alatt. ─┘

2023. febr. 27. 10:49
 15/15 anonim ***** válasza:
72%

#14 Teljes mértékben egyetértek minden mondatoddal.

Én korábban is és 2022-ben is SZSZB elnök voltam egy Bp-i szavazókörben, ahol minden induló párt delegálta a saját embereit.

Teljesen lehetetlen csalni, hiszen minden papírt minden delegáltnak is alá kell írnia, vagyis nyilatkoznia, kell, hogy mindent rendben talált.

Én külön kértem 2022-ben, hogy az összefogás emberei és a kormánypárti küldöttek is számolják át a szavazólapokat, egymás előtt. Teljes egyetértésben lett lezárva a szavazás.

Igen a jegyzőkönyvek nyílvánosak, tehát informatikailag sem lehet utólag csalni és az egy nagy hülyeség, hogy a Jobbik 1 millióját áttolták korábban a Fidesznek. Ilyen butaságot csak az mond akinek fogalma sincs a folyamatról.

Tessék összeszámolni a jegyzőkönyvekből az adatokat mielőtt ilyen hülyeséget állít valaki.

Az sem lehetséges, hogy több szavazólap legyen az urnában, mint ahány ember megjelent. Ha több volt 1-2 szavazólappal, akkor minden párt szavazatából le kellett vonni a többletet, tehát arányában senki nem járt jobban. Előfordult, hogy más szavazókörből hozták át a szavazólapot, de nem tudtak előnyt szerezni, mert levonásra került.

Ajánlom a kétkedőknek, hogy vegyenek részt az SZSZB munkájában és a saját szemükkel kövessék az eseményeket, mielőtt elindul a fantáziájuk.

2023. febr. 27. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!