Mi az oka, hogy most nagyban komcsizzák a fideszt, amikor kb 10 éve még a kommunizmus egy csodálatos eszme volt, amit csak a nácik szidtak?
Az a helyzet, hogy én min. 10-15 éve követem aktívan a politikát. Még itt az oldalon is követem legalább tíz éve.
Számomra ez a komcsizás érdekes eset.
Ugyanis tíz évvel ezelőtt a jobbikosok meg alapvetően a jobboldaliak voltak a nagy anti-kommunisták és sokszor meg is kaptuk a baloldali és liberális válaszolóktól a "náci" megbélyegzést. Ugyanis állandóan olyan szövegek mentek, hogy volt a jóságos Marx és Engels bácsi, akik egy csodálatos eszmét alkottak meg, de jött a gonosz Sztálin meg a ruszkik, akik mindent elrontottak, de önmagában maga a kommunizmus egy varázslatos rendkívül szép eszme és aki ezt az eszmét kritizálja az nem lehet más mint egy fasiszta neonáci.
Valahányszor kommunizmus ellenes véleményeket fogalmaztunk meg, rögtön neonáci jobbikosok lettünk.
Viszont az elmúlt egy-két évben egy hirtelen megváltozott. Azok az egykori liberálisok meg baloldaliak akik azelőtt foggal-körömmel védték Marxot meg a kommunizmust és lefasisztáztak mindenkit, aki egy kicsit is kritikus volt, most hirtelen radikális anti-komcsik lettek és ők kezdték el lekomcsizni a jobboldalt és ők lettek a kommunizmusellenesség nagy szószólói.
Sokszor ugyanazokról az emberekről (vagy felhasználókról) van szó.
Mi az oka, hogy akik régen nagy kommunizmus pártolók voltak és az anti-kommunisták lenácizói, azok most hirtelen a legnagyobb anti-kommunisták lettek és most ők komcsizzák egyből a velük egyet nem értőket.
Számomra ez furcsa. Eddig az volt a mese, hogy mennyire szép csodálatos eszme ez a kommunizmus, most meg ugyanazok mondják azt, hogy ez a szemét fidesz mekkora egy komcsi párt.
Pedig 10-15 éve ha szidtad a kommunizmust, akkor egyből meg is kaptad a náci meg a fasiszta széljobber jelzőt a liberálisoktól meg baloldaliaktól (pontosítva, azoktól akik baloldalinak halucinálják magukat)
Amerika sosem indít háborút, ők csak demokráciát exportálnak.
Végül véletlenül találtam egy rendkívül plauzabilis magyarázatot a jelenségre az egyik blogon, amit követek.
Itt van kifejtve a magyarázat:
"Plauzábilis"
Egyem meg, valami pesti úrigyerek lehetsz a Duna JOBB partjáról.
Akkor te nem olvastál TGM-t ezek szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!