A gyermekvédelmi törvények szigorítását miért az őszi ülésszakra ígérik?
Kocsis Máté a következőt nyilatkozta: "Jogilag bonyolult helyzetről van szó, a következő javaslat számos területet érinteni fog, a részletekről időben tájékoztatást fog nyújtani. A gyermekvédelem rendszerét és szabályait szigorítani kell. Durva európai és hazai viták lesznek. Az őszi ülésszakon nyújthatják be a gyermekvédelem ügyében az új javaslatot."
Most jön a tavaszi törvényalkotási ciklus. Miért kell nekik fél év, hogy szigorítsanak? Vagy ez most üres fenyegetőzés és semmi nem lesz belőle?
Egyébként szerintem a korhatárt kéne emelni és nem a gyermekvédelmit tovább szigorítani.
Jelenleg is van egy jó gyermekvédelmi törvényünk és a mostani botránynak sem kellett volna megtörténnie, ha a többi törvényt is mindenki betartja és betartatja. Most már figyelni fognak arra az intézmények vezetői, a szülők is, hogy hasonló eset hamar kiderüljön ha van és meg is tegyék amit kell.
Az ügy nagyon összetett - ezt le is írták, be is másoltad. Előbb meg kell beszélni az érintett szervekkel, szervezetekkel hogy mi a cél, aztán, hogy mit és hogyan lehet tenni, hogy az egyrészt betartható, másrészt elriasztó is legyen és haszna, eredménye is legyen. Utána jön a jogi oldala, majd a parlamenti munka a törvényjavaslat vitája.
Van idő ezt végigcsinálni normál tempóban is. Akkor meg miért kellene már most?
Az iskolakezdés miatt.
Akkor az új törvényre fog figyelni a nép és nem az oktatás összeomlására és a folyamatos pedagógus csökkenésre.
Valószínüleg az is benne van az őszi időzítésben hogy Navrasics Tibor bejelentése alapjàn a fidesz tavaszra vàrja az EU-tól a lopnivalót.
Lehet hogy most is azt fogjàk csinàlni mint 2021-ben a "gyermekvédelmi" törvénnyel. Összehoznak egy mindenki (pàrtàllàstól, szexuàlis orientàciótól függetlenül) àlltal tàmofatott törvény módosító csomagot pl: belegyezési korhatàr emelés, hatalmi, befolyàsi viszony jogi tisztàzàsa, esetleges kiszélesítése, büntetési tételek emelése.
Majd az utolsó pillanatban telepakoljàk homo- és transzfób passzusokkal, ami ismét kiverné a biztosítékot az EU-nàl a diszkriminàció, emberi jogok kapcsàn.
Niki
#5 Niki
Szerintem nem véletlenül van már a századik neved ezen a portálon, vagy fizetnek azért hogy egyszerre több személyként írogasd a butaságokat, vagy ennyiszer kizártak már az oldalról
Legalább annyi eszed lehetne hogy nem buktatod le magad az aláírással.
tévedésben élsz.
nekem csak egy account-om van. ha jobban odafigyelnél, làthatnàd hogy a felhasznàló név ("harmicezeroxigén" - Szalacsi utàn szabadon) is làtható a vàlaszaimnàl. ezt azóta àllítottam làthatóvà, hogy màr éltek vissza az alàíràsommal, pl kérdést írtak ki a nevemben: https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__11..
nos, (a te 2,5 pipàs, anonim vàlaszaiddal szemben) az én hozzàszólàsaim visszaellenőrizhetőek hogy én írom őket, ha netàn olyat talàlsz amit ugyan úgy Niki névvel írnak alà, de anonim felhasznàlóként, azt nem én írtam.
Niki
a felhasznàló nevem helyesen "harmicezer oxigén"
telefonról írok néha kimarad a szóköz
Niki
Amúgy viccen kívül valószínűleg amit az egyes mond. 😂😂
Ha annyira aggódnának a gyerekvédelem miatt, akkor miért nem hoznak ilyen már megszokott 1 nap alatt elfogadtatott rendeleteket? Úgyis már belejöttek a demokrácia eltiprásába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!