Erről fog szólni a gyermekvédelmi törvény szigorítása?
Az ellen, hogy egy 15 éves fiatalt egy közel 40-es felnőtt szexuálisan kihasználja, ahhoz a kötelező szexuális felvilágosítás részeként a fiatalok tanulnának a testük feletti jogaikról, hogy akár egy felettük hatalmat gyakorló felnőttnek is mondhatnak nemet, illetve ha áldozattá válnak, merjenek segítséget kérni.
Erre a felismerésre építenének mostantól a kormány, vagy továbbra is megnehezítik a felvilágosítást, illetve folytatják a lejárató kampányt az olyan szervezetek ellen (pl. Hintalovon Alapítvány), amelyek tényleg ilyen forméban lépnek fel a gyermekek védelmében?
Mi az a homoszexuális propaganda?
Tudsz arról sesetet, hogy ilyet folytatott a Hintalovon Alapítvány?
Illetve létezik olyan, hogy heteroszexuális propaganda?
Nem tudok ilyen esetről, mert nem ismerem ezt az alapítványt, de ezt pl. tilos lenne, és ha ilyet akart volna folytatni, akkor már nem tehetné. És ezzel egyet is értek.
Úgy tudom, most valami olyan szabály van, hogy csak nagyon behatárolt végzettségű és foglalkozású emberek (talán csak orvosok?) tarthatnak szexuális felvilágosítást. Nyilván ez nem az egyébként jó szándékú szervezetek ellen született, hanem azt akarta a jogalkotó megakadályozni, hogy egy homoszexuális szervezet, magát valami szimpla felvilágosító szervezetnek kiadva, nekiálljon kamaszokat abajgatni a maga ferdült dolgaival.
A szexualításnak nincs helye a munkahelyeken. Az iskola ilyen szempontból kiemelten érzékeny munkahely mert a tanár nem csak erős pozíciófölényben van a tanulóval szemben ( hasonlóan a munkahelyi főnök beosztott viszonnyal) de ráadásul a rá bízott gyerekek sokkal sérülékenyebbek és könnyebben sebezhetőek mint ha két felnőtt esetében vizsgálnánk az ilyen attrocításokat.
A felvilágosítás mellett az iskolavezetőknek és a tanároknak is kiemelt felelőssége van abban hogy az ilyen mocskokat eltávolítsák az iskolából.
Ezt a törvény teljes szigorával is támogatni kell. Nincs kivétel, nincs enyhítő körülmény.
#3: nem értelek, hogy akkor miért nem nézel utána. Erre utaltam:
Miközben erről van szó: [link]
Kíváncsi lettem volna, hogy mi is az a szexuális propaganda, mert annak idején ebbe Gulyás Gergelynek is beletörött a bicskája. Te sem tudtad megmondani, hogyan is néz ez ki. Abajgatás, b.meg... mert attól meleg lesz bárki is, ugye?
#4: ezzel nem is értem, mit akartál mondani. Szóval szerinted teljesen rendben van, amit B. Zsolt csinált, hiszen ő egy olyan 15 éves fiúval jött össze, aki nem abba az iskolába jár, tehát nem egy rábízott gyerekről van szó? Illetve akkor szerinted nem kellene az általam felvázoltakat tanítani, hogy azzal is kevesebb gyerek legyen áldozat, elég, ha büntetünk?
#5: hol írtam ilyet? A felvilágosítás témájáról, céljáról írtam, nem arról ki csinálja. Tőlem aztán Harrach Péter is tarthat előadást, ha szakszerűen, bizonyítottan hatásos eszközzel csinálja.
Ha nem érted a kérdést, menj tovább, esetleg segíts a Gyermek rovatban valakinek leolvasni a terhességi tesztet.
Nekem az a furcsa, hogy miért csak az őszi ülésszakban kerülnek majd a tervezetek a parlament elé. Fél év kell ahhoz, hogy egy meglévő törvényen szigorítsanak? Én arra gondolok, hogy most valami muszáj reagálniuk az óriási felháborodásra, de valójában nem akarnak szigorítani, vagy nem komolyan. Persze az is lehet, hogy arra várnak, hogy az EU odaadja a pénzeket és majd utána csinálnak valamit. Ha valóban szigorítanak akkor az szerintem egyrészt a beleegyezési korhatár emelése lesz, másrészt az internetes tartalmak, streaming szolgáltatók korlátozása valamilyen módon.
Persze ez egyáltalán nem biztos, ahogy a szigorítás se csak erre tippelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!